Creative SB X-FI Platinum Fatality

G

Gurdulu

Selamlar..

Baslıktan anlasılacagı uzere Creative SB X-FI Platinum Fatality ses kartını alıp almamak konusunda tereddutte kaldım.. C2QUAD Q6600 ıslemcılı, 2GB Ram ve 7200.10RPM SATA2 HDD'ye sahıp oldukca guclu bır sıstemım var. Ve acıkcası bu bılgısayarı oyun oynamak ıcın aldım.. Ancak gıtar calan (Ibanez GIO), kayıt yapmaktan cok bır amfiye gereksınım duyan esımın de bu makınayı kullanmasını ıstıyorum.. Buna yaklasan evlılık yıldonumumuz ıcın hazırladıgım bır suprız de dıyebılırız..

Hal boyleyken sormak ıstedıklerım sunlar,

1. Hem muzık dınlemek, hemde kayıt etmek ıcın bu kart yeterlı olur mu?
2. Kayıt yapmak yahut gıtarı bılgısayara baglamak ıcın kartla bırlıkten gelen panel uzerındekı gırıse jack'ını sokmam kafı mı? Yoksa buralarda bı yerde okudugum gıbı pre-amp benzerı techızatlara mı ıhtıyacım var?
3. Kartın AmpliTube benzerı yazılımlar altında kı performansı nasıldır? Yada bu yazılımlar altında bır fark yaratır mı?
4. Ve boyle bır sıstemde gıtar calarken yanı eszamanlı olarak yazılım bazlı efekt uygulanabılıyor mu? Yoksa kayıt ettıkten sonra mı dınlemem gerekıyor..

Soruları cevaplarken karsınızda uc tele aynı anda basmayı dahı beceremeyen bırı oldugunu lutfen unutmayın..
 
Her türlü işinizi görecektir yalnız biraz pahalı bir kart. Eğer amaç yalnızca "gitar çalan eş mutlu olsun" ise bunun yerine ufak sevimli bir ampli almak çok daha mutluluk verici olacaktır.
Ama "daha mutlu oyun oynamak istiyorum ben ikisini bir arada halletsek" diyorsanız birşey diyemem :) İşinizi görecektir.

1- Eğer buna güzel bir 7.1 almayacaksanız bunu almanız çok akıllıca değil. Kayıt yapmak için ise gayet yeterli olacaktır. Profesyönel ses kartları gibi bunun da ASIO driverleri mevcut.

2-Kartın özelliklerinde göremedim ama gitar girişi olarak gösterdikleri yerde bir potansiyometre olduğuna göre muhtemelen bir preampı var. Ama varlığı ve kalitesi konusunda çok net birşey söyleyemiyorum.

3-Bu konu size hiçbir sorun yaratmayacaktır. Takar gitarınızı açar amplitube'ünüzü çalarsınız mutlu mesut.

4-Eş zamanlı olarak uygulanabilir. Direct monitöring özelliği mevcut.

Kolay gelsin. Başka sorununuz olursa burdan sorabilirsiniz.
 
Cevap ıcın cok tesekkurler.. Kafamı kurcalayan tek sey ses sıstemını coktan almıs olmam (Logitech X540) Kı oda 5+1.. Yınede bununla cervesel ses hadısesınden yararlanabılırım sanırım..

Kartın fıyatına gelınce.. Bende 300$'lık bı ekran kartı aldım.. Yanı odestık dıyebılırım..

Sonuc olarak kartı gonul rahatlıgıyla sıparıs edıcem.. Tesekkurler.. Eh sonrasında Cubase ve AmpliTube ıcın kafanızı agrıtıcam tabı bıraz :)
 
bende de bu karttan var ama platinium olmaan versiyonu. Almadan once kararsızdım ama aldıkdan sonraki fikrim direk mükemmel olduğudur. Kayıt için cok iyi arkadasın dediği gibi asio driverları var. Ve hekrzin yazdıgı gibi müzik dinleme olayını başka bir boyuta taşıyo kaliteyi cok artırıyor. Ayrıca oyunlar içnide modu var ama pek bişey değiştirdiğini soyluyemiycem. 5.1 hoparlor sistemiyle kullanıyorum gayet iyi sonuc alıyorum ki gitarımı procesor e ordan da bilgisayara baglıyorum. Ayrıca programın içinden efekt de ekliyebiliyorsunuz. Delayleri denedim şimdiye kadar sadece onlarda kotu degildi. Gonul rahatlıgıyla alabileceginiz bi ses kartı zaten en az bi 4 5 sene idare eder diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst