marshall jcm 900 ve 2000 hakkında, farkları vs.

Selamlar arkadaşlar.Yakın zamanda beklediğim bir haber gelirse Amerika'dan çok rahat bir amfi çekeceğim ve 500 dolar civarında bir paraya jcm900 sahibi olacağımı umuyorum.Fakat jcm900'ün sesini canlı olarak hiç duymadım.Youtube'da bazı videlar var ama tam güvenilir değil.jcm2000'in ise sesini duydum ve gayet metal tonları,bass karakterli yüksek gain'li tonlar elde edilebiliyor.Şimdi asıl sorulara geçelim:
Acaba aynı ton jcm900 ile de elde edilebilir mi??
Tüpleri ne kadar zamanda eskiyor??
Tüpleri eskidiğinde Türkiye'de değiştirilebiliyor mu??
Bir de bildiğiniz jcm900 kullanmış olan gruplar kimler??
Lütfen bu sorulardan bir ya da birkaçını cevaplayabilirseniz çok mutlu olacağım.Bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.
 
jcm900, jcm2000 kadar sert değildir ton olarak ancak ben çok daha net buluyorum sesini. özellikle birden fazla notayı aynı anda çaldığınızda 900 çok daha net, temiz sonuçlar veriyor gibi. 2000 daha sert evet, ama o da yeterince sert değil bence. yani mesela bi mesa boogie ile kıyaslanamaz distortionı. 900 ün cleani 2000 kadar başarılı değil bu arada.

900 modlanırsa falan belki 2000 gibi ses verebilir, belki çok daha iyisini de başarır. ama ben 900 ün kendi lead tonunu 2000 den çok daha fazla seviyorum. clean tonlarda ise iş tersine dönüyor.
 
Bu arada ben de kendi fikrimi yazayım, kısa bir süre için JCM 2000 TSL kullandım ve şahsen pek beğendiğim bir amfi değil özellikle derli toplu sıkı bir ton arayan birisine göre bir amfi değil bence. Modern bir soundu yok yani, yeni yüksek gainli amfilerden farklı dersem daha doğru olur kanımca.

Lead tonları içinse JCM 800 ve 900 serileri bence çok başarılılar, Jcm 200lerinde TSL değil de DSL olanlarının daha başarılı olduğunu söylüyorlar bir de..
 
Ya abi söylenirmi böyle şey yaa.. 500 dolara jcm diyosun yaa canım sıkıldı bak :twisted:

Şaka bi yana Bence eğer jcm200 serilerini alamıyosan hiç kafana takma. Sonuçta alacağın tüm transistörlü amfilerden daha iyi sound alırsın bu amfiyle emin ol


Ayrıca................

DaveMustaine_64 demiş ki:
Aslında kişisel sorularla ilgili başlık açmıyoruz ama bu konuyla ilgili pek fazla bilgi yok forumda, o yüzden kilitlemiyorum..

Bence forumda Lambalı Amfiler başlığı altında sabit başlık olmaması bence büyük bi eksik. Çünkü lambalı amfiler başlı başına bi olay
 
Çok faydalı iki link vermişin teşekkür ederiz thunderhead

Vallahi DSL 100 derim başka şey demem. Özellikle Clean sesine bayıldım. 2side Süper aletler vallahi hasta oluyorum bu lambalı aletlere!!!
 
walla ben koyu dist. tonlarını severim o yüzden marshall pek bana göre değil gibi gelmişti amfi alırken, hatta denedim ve gerçekten de öyle olduğunu anladım, yani bence marshall dışındaki amfileri de denemelisin, gerçekten istediğin ton british mi?
 
Geri
Üst