Ses kartı almak zor zanaat.. (program seçmek daha da zormuş)

Merhabalar,

Ses kartı alacağım bilgisayarıma - sanki başka yere alınabilirmiş gibi :p -, teknik bilgilerim de gayet yerli yerinde, hatta o kadar yerinde ki bu aletlerin denenmeden almaması gerektiğini biliyorum :) . Aradığım özellikler şöyle;

(En azından)
2 adet Ses girişi
2 Adet Ses çıkışı - uzaysal(stereo) kayıt için -
1 adet midi girişi ve çıkışı
1 adet mikrofon girişi
Firewire (midi ve firewire'ın türkçesini bilmiyorum elimden bu kadarı geldi :) )
Macbook desteği - bilgisiz olduğum noktalardan birisi bu, sanırım bütün dışsal ses kartları Mac desteklemiyor -.

Eğer bu özelliklere sahip bir alet kullanan varsa ve yorumlarını yazabilirse çok bahtiyar olacağım :D

Teşekkürler.
 
Ben PreSonus FireBox kullanıyorum bu senin istediklerinden biraz fazlasını içermekte. Ama ihtiyaçlarına karşılık verebilecek iyi bir kart olduğunu söyleyebilirim.

Bunun dışında M-Audio nunda Firewire modellerine bakabilirsin ben Solo modelini kullandım ondada midi girişi yok o yüzden senin işini görmez sanırım.
 
ben m-audio firewire solo kullanıyorum gayet güzel işler başarıyor midi girişi yok.

1 mikrofon girişi
1 enstruman girişi
2 balanslı çıkışı mevcut

mac desteğinide çatır çatır veriyor
OS X 10.2.8
OS X 10.3.5
OS X 10.4.1
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Açıkçası yapmak istediğim, kaydettiğim loopları sahnede rahat rahat çalmak, ayrıca midi girişiyle sanal enstrümanlarla takılmak. Firebox hoş görünüyor, daha önce gördüğüm modellerden de daha hesaplı gibi.. Şimdiden teşekkürler..

Eklemek isteyen varsa yorumlara hala açığım
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bayadır bakıyorum, muhtemelen presonus alıcam. Bilgilendirmeler için teşekkürler.

Şimdi ikinci bir sorunsalım var. Hangi sequencer satın alınmalı. Bu arkadaşlar da pek pahalı olduğundan almadan sorayım dedim. Hem midi hem de ses düzenlemeleri için Mac osx platformunda ne önerirsiniz? PC'imde Cubase kullanıyordum ama Mac için daha üstün yazılımlar olduğunu duydum, doğru mudur?

Teşekkürler.
 
Üstün demek pek doğru değil hepsinin kullanıcıları var yeterli miktarda. Cubase , Logic, Pro Tools hangisinde daha rahatsan onda çalışmanı tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Cubase'e baya alışkınım açıkçası, ancak özellikle M.O.T.U'nun sadece Mac platformu için ürettiği Digital Performer'ın çok metini duydum. Bunun dışında, bi de Apple'ın Logic'i var, hani apple a apple yazılımı iyi olur mantığı.

İşin aslı kafamı kurcalayan durum, adamlar sadece mac için üretmişlerse bi farkı vardır herhalde mantığı, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.
 
Programın performansından çok senin o programı ne kadar verimle kullanabileceğinde önemli. %50 verimle daha iyi bir program kullanmak büyük ihtimalle seni daha iyi bir noktaya çıkarmayacaktır. Sonuçta işi yapan insan program değil.
 
Zaten şurda işini iyi yapan kaç tane program var. Mesela protools. Bunu alacaksan yanına kendi sistemini alman lazım ki buda baya bir maddiyata bakar. En ucuzundan bir m-audio ses kartıyla bir protools kaparsın ancak ne kadar iyi işler çıkar bilemem.Cubase ile hem mıdı tabanlı hemde audıo tabanlı çalışırsın. Ancak mıdı işleri cubasede yap audıo kayıtlarını protoolsda yap diyenlerde var. Ne bu lüks.Ne yani cubase prtoolsdan dahamı kötü audıo kayıt çıkarıyor.Bence hayır. Birde kayıtları cubasede yap protoolsda mixle diyenler var. Eee wavelapdada masteringini yapayım o zaman.Tamam wavelap olayına okeyde protoolsda mixle ne demek. M-audio ses kartıyla verilen bir protoolsun cubaseden farklı mix yapmasının sırrı nedir mesela. Vstler mi?Böyle düşünenler varsa açıklarlarsa sevinirim. Logic konusunda sıfırım. Bence bu üç yazılımın arasında ufak tefek farklar vardır. Çogu kişi ya görüntüsünü begenip yada ufacık bir özelliğini begenip alıyor yazılımı, böylesi çok var. Hangisi sana pratik geliyorsa onu kullan. Unutma iş yazılımda değil onu kullananda. Ben cubaseden şaşmam mesela her istegime cevap veriyor. Ufakdan birde sistemimi kurdummu bir kaç vst ve vsti ile cubasem.Piyasa kalitesine yakın kayıtlar çıkarırım. Ne gerek var lükse profosyonel stüdyodamıyım.
 
Ne yazıkki arada farklar var sesi kaydederken programın bir etkisi yok ama mikslerken ve wav a dönüştürürken (export ederken yani) farklı algoritmalar kullandıklarından ortaya çıkan sonuçta farklı oluyor. Plug-in lerdede aynı şey geçerli farklı yazılmış algoritmalar farklı sonuçlar veriyor. Ama söylediğin doğru iş yazılımda değil onu kullananda.
 
Geri
Üst