Solak mı sağlak mı?

F

Findu

Öncelikle herkese merhaba,siteye yeni üye oldum.

Gitar kursuna başlıyorum nihayet,halbuki 5 yıl önce bu amaçla evime bir gitar almıştım.Kendisi artık antika oldu,olsun:) Neyse o zamanlar solak/sağlak gitardan haberim yoktu ve solak olmama rağmen sağlak gitarı almışım.Gitarla birkaç kez kendi kendime bir şeyler çalmaya çalışmıştım ama açıkçası pek bir şey yapmadım.
Geçen hafta kurstaki ilk dersimde hoca solak olduğumu öğrenince solak gitar almamı söyledi.Biraz piyano bilgim var dolayısıyla iki elimi de kullanabilirim gibi geliyo.
Sizce yol yakınken solakla mı başlayayım yoksa sağlak gitar da olur mu?
İlerde sorun çıkar mı?
 
Bende solağım ancak sağ ile çalıyorum. Kendini en başından solağım sağ ile çalamam diye şartlandırırsan çalamazsın büyük ihtimal. ben gitara başladığım zamanlar solaklağımı sorun bile etmemiştim. bi gün kendi kendime çalarken "aa ben solaktım lan?" demiştim. öyle yani... hiç bir sorun da yaşamadım açıkcası...

Solak olmanın avantajlar, kimse gitarına dokunamaz bi kere... :)

Ancak dezavantajı çok daha fazla. Gitar modeli markası bulman zor solak olarak. Çok süper vay tam bana göre dediğin bir çok gitarın solak modeli olmayacaktır ve mevcut solak gitarlara tamah etmek zorunda kalacaksın :)

Kolay gelsin.
 
kesinlikle sağ çal ben de solagım ama
yıllarca sağ gitar caldım , performansın daha iyi olacak ileri de . Başlarken biraz zorlanırsın ama sonra faydasını görürsün.
 
ben solağım ve gitarı alınca refleks olarak solak olarak tuttum yani sürekli sol tarafa doğru tutuyodum öyle başladım bence nası rahat ediyosan öyle çal... ama tabiki bi ortamda çalmak istediğinde sap gibi kalıyosun ki ben bunu bi ara çok sorun etmiştim :)
 
Sana rahat gelen şekilde çal ters tutarak gitar öğrenmek çok zor diye bişey yok, onun da kendine göre avantajları var klavye hakimiyetin daha iyi olur mesela. Ayrıca solak gitar almak da satmak da büyük bela o yüzden sağ devam et derim ben.
 
Ben de solağım ama elime ilk sağ aldım ve hala da öyle devam etmekte. Davul da çalıyorum. Onda da sağlak gibi çalıyorum. Ben de anlamadım niye böyle :)
 
Geri
Üst