Jackson DKMG

Artık DKMG kullanıcılarının da kendilerine özel bir başlıklarının olma vakti geldi de geçiyordu bileyken ben yetiştim ve bu başlığı açtım.

Jackson'ın en estetik modeli olduğunu düşünmemle birlikte, kimde hangi renk, pick-up vs. olduğunu merak etmekteyim.

Let the show begin!... :p
 
Jackson' ın en estetik dk modeli olduğu fikrine ben de katılıyorum ama sırf üzerlerinde emg manyetikleri var diye ben dk2 sipariş ettim (emg sevmiyorum da)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Aslında inlaylarinin küçük olması biraz daha sade ve kaliteli görünüm katmış bence. Daha olgun bir imaj vermiş, çalarken klavyeye baktığında klasik gitar çalıyormuşsun hissi veriyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
...diyosun, al o zaman :)

dkmg1df0.jpg
 
eski modelinde emg hz vardı. bunların aktif mi pasif mi olduğunu bilmiyorum(büyük ihtimalle pasif sadece boost gibi bir şeyi oluyordu) ama yeni modellerde emg 81 ve 85 var,bunlar aktif. çok sağlam bir gitardır. köprü tercihim sabit olmasa bundan bir tane ediniyordum. yalnız klavyesi dkmgt ninden biraz daha etlicedir ama bu çalmaya negatif bir etki yapmıyor. tarz meselesi.
 
Biliyorum eski modellere HZ seti ve yeni modellere 81-85 olduğunu. Ben Kabak arkadaşınınkinin nasıl olduğunu sormuştum...

Jazz kasa değil sanırsam, bu eski model olmalı... Şu bombeli göğüs olayı yeni modellerde geldi bildiğim kadarıyla.
 
Pasif. Ben şahsen bunu tercih ettim. LLL bana aktiflisiyle değiştirme opsiyonu sunmuştu. Ben de amatör bir kullanıcı olarak HZ'leri yeterli gördüm, pille falan uğraşmak istemedim.

dkmg2xl5.jpg
 
Pasifler oldukça iyi bence, afterburner denen şey zaten gitarı sahnede kontrol etmeyi oldukça kolaylaştırıyor. Sololara geçerken açtığınızda çok bariz ton farkları yaratabiliyo'.. Ben de koyayım birkaç resim madem :)

2005 Aralık'ında aldım, insanın satmayı düşünemeyeceği türden bir gitar gerçekten :) ..

DSCN1920.JPG

DSCN1843.JPG

DSCN1904.JPG
 
Bende de koyu yeşil (black forest diye geçiyor) olanı var.Sanırım 2004 model.Manyetikler pasif olmasına rağmen boosterin pili bitince çalışmama gibi huyları var,sebebini bilmiyorum :) Bence tek kötü yanı potanslarının dandik oluşu.Hemen bozuldular ama sonuç olarak çook çok sevdiğim bir gitar.
 
+20 dB gain kazandıran bi' aktif devre var gitarın üstünde. Üç potlu olanlarda en aşağıdaki potu çekince (push-pull) devreye giriyor. 2005 Aralık'ından beri pili bitmedi benimkinin, ya da bitti haberim yok; çalışıyo gayet iyi :D

Düzeltme: EMG Afterburner
 
Geri
Üst