cubase VST24 Metronome sorunu

Selamlar;
Cubase VST24 ile audio record ederken bir yandan da metronome click seslerini de kaydetmek istiyorum... Bu nasıl mümkünolacaktır....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Malesef olmadı... hatta derdim şu; bir audio kanalına gitar kayıt edicem fakat bir yandanda metronom click sesinide kaydetmeyi amaçlıyorum..... Audioyu export ettiğimde Click seside aynı waw dosyasının içerisinde yer almalı...
 
Hımmm. Ben yaptığımda olmuştu.
Pekiii... Metronomun ta kendisi olması şart mı?
Eğer "şart değil. sadece arkada ritim olsun, metronom gibi" diyorsan;
1. Bir midi kanal aç. Ya da: yeni bir şarkıya başlarken, bir kaç adet Audio ve 16 adet Midi kanalı açar. Track 10, ya da herhangi bir midi kanalını seçip, Channel 10 yap. (Program önümde olmadığı için, kelimesi kelimesine hatırlamıyorum)
2. O kanalın yanındaki alana sağ klikle. "Kalem" resmini şeç. Kalemle bir kaç mezurluk çiz. Çizdiğin bar seçili(aktif) olsun.
3. Edit menüsünden Drums Editor gibi bir şey vardı. Onu seçip, kendi ritmini-metronomunu yaz.

Benim aklıma gelen bu maalesef...
 
Cubase ile rahat çalışıyor musunuz? Ben çok zorlandım. Ayrıca PCniz takılıyor mu yoksa rahat rahat saatlerce çalışabiliyor musunuz?
 
VST 24'ü geçen seneye kadar kullanıyordum. Kullandığım kadarıyla bir sorun yaşamamıştım. Bütün özelliklerini bilmediğim için... :oops:
Takılma bende olmadı. Eğer olduysa da, bilgisayarın dandikliğine vermişimdir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Açıkcası dah akolay bir metod kullandım:
Headphone çıkışını 1 jack ile line girişine bağladım ve sesi kaydettim :)
Sanırım daha kolay oldu ayrıca SX kullandım çünkü VST 24 sürekli takılıyor ve metronomda hatalar yapıyor...
teşekkür ederim..
 
Hiç olmadı bir klik sesi yaratıp bir kanala kopyalayın. "Tik Tik Tik Tak" şeklinde bir bar yaratabilirsiniz. Stretch komutu ile de metronomunu ayarlarsınız.
 
roni demiş ki:
anlamadigim sey click sesini kaydetmek istemek hemde kanal ayni kanal içine neden bu kadar önemli .cok gereksiz bisey bu.

1.si Aynı kanala değil... Ayrı bir kanala...
2. MAdem gereksiz buluyorsun yorum yapmak zorunda değilsin...
önemli olması bir yana eğer faydan dokunacaksa yazı yazmanı tercih ederdim... Şu anda sana cevap yazarken bile gereksiz yere zaman kaybediyorum....
 
Eğer cihazınız sağlıklı bir Timecode Generator'a senkronize değilse metronomunuz şaşar, bu normaldir. Hatta her programın metronom hesaplaması şaşar, birbirinden farklıdır. Ben size daha ötesini söyleyeyim:

Yılbaşında kayıt yaparken kanal yetmemesi sebebi ile bir Yamaha AW4416 HD Recorder ile benim müzik bilgisayarının wordclock'larını SPDIF üzerinden birbirlerine senkron etmeye kalktım ancak cihazların SPDIF devrelerinin elimdeki kabloyu beğenmemesi nedeniyle o anda onu iyi beceremedim, tatil dönemi de olduğu için uygun empedansta başka bir kablo almak mümkün olmadı, ben de iki üniteyi birbirine sadece MIDI Timecode ile senkron edip aynı anda kayıda girip çıkmalarını sağladım ama her iki makine de kayıdı kendi iç word saatlerine göre yaptı (44.1kHz/24bit).

Daha sonra AW4416'daki kanalları SPDIF üzerinden benim bilgisayara dijitalden dijitale aktardığımda her iki kayıdın da birbirinden bağımsız olarak sallanıp sürüklendiğini ve senkron kaçırdığını hayret ve üzüntü içerisinde gözlemledim. Başını senkron ediyorum, sonu tutmuyor, sonunu senkron ediyorum, bu sefer başı tutmuyor, sanki farklı devir teyplerde kaydedilmiş gibi. Oysa hepsi aynı anda çalındı kaydedildi, ama yan yana koyunca maalesef o senkron kaçıklığı bariz bir şekilde ortaya çıkıyor, "ama nasıl olur? İkisi de 44.1/24 kaydedilmedi mi?" demeyin.

Bu da gösteriyor ki dijital stüdyo kayıt ekipmanları arasında mükemmel bir wordclock senkronizasyonu şart, yoksa saçınızı başınızı yolarsınız.
 
Geri
Üst