baterist arkadaşlar yardım ederse: tuşe sorunum var

  • Konuyu açan metal--milita
  • Başlangıç tarihi
M

metal--milita

arkadaşlar yaklaşık üç senedir davul çalıyorum geçtiğimiz sene okul sebebiyle ufak bi ara vermiştim şimdi yeniden başındayım ancak zaman geçtikçe farklı sorunlar başgösteriyor.son stüdyoda artık çıldırdım çünkü her stüdyoya girişimde en az iki çift baget kırıyorum tuşe sorunum var yani yorulan ziller ve yamuklaşan deriler de cabası herhangi bi ders almadım bugüne kadar bana tuşe sorunumu yenmek adına tavsiyelerinizi bildirirseniz sevinirim
 
Bu sorunun nedenleri şunlar olabilir;

1-Çaldığın müzik türü
2-Çaldığın müzik türüne göre kullandığın bagetler


1-Çaldığın müzik türü kullandığın nick'e bakarak metal olduğunu anladım.Metal sert bir müzik türü olduğu için baget kırman normaldir.Jazz çalsan daha az kılarsın ama metal çalıyorsun sonuçta kılırması doğaldır.
2-Metal çalıyorsan ben sana 5b,2b gibi bagetleri öneririrm.Ama benim elim küçük o bagetlere alışamıyorum diyorsan.Ahead 5a,7a,joey jordison sig. bagetleri öneririm.

Sağlam bir baget almak istiyorsan vic firth 5b veya metal n
 
öncelikle teskür ederim bagetlerim olmadı hiç =) çünkü her stüdyoda en az iki çift kırıyorm işte sorunum orda düşündüm ahead falan alacaktım ama ağır olduunu duydum ya aslında bikaç kişiye vidyoyu izlettim bnm sorunum bagetle deil yani nası desem kırılsın önemli olan zil kırılmasın, deriler sağlam kalsın ama tuşe nedir ne deildir ne işe yarar yada tuşesiz çalmanın dezavantajları bunlar hakkında bilgi toplamam lazım anlaşılacağı gibi fazla bilgim yok ama pratikte ve kulakta iyiyim diyebilirim
 
Öncelikle şunu söylemeliyim 3 senedir davul çalıyorum dememeni tercih ederim. 3 yıldır davul ile uğraşıyorum daha güzel bir ifade olur. Her stüdyo da 2 çift baget kırmak gerçekten akıl karı bir iş değil. Senin sorununu güçlü bagetler yada herhangi bir materyal çözemez. Senin davul çalmak konusunda eğitime ihtiyacın var. Düzgün bir eğitim almamışsın. Davul gerçekten zor bir enstrümandır vakit ister sabır ister. Eğer ankaradaysan sana yardımcı olabilirim.
 
Baget tutuşunda,davula vuruşunda muhtemelen bir sorun vardır. Tuşesi yüksek davulcular var tamam ama onlar bile prova başına 2çift baget kırmazlar herhalde :)

Davula daha nazik davran derim, sesi zaten yüksek bir enstruman;kendini duyurmak için onu dövmene gerek yok...

İnternetteki stick control videolarını dikkatlice incelemen senin yararına olabilir, bunun dışında da mümkünse profesyonel bir davulcudan yardım al...
 
teşekkür ederim arkadaşlar ewet aslında ÜÇ SENEDİR DAVULLA UÐRAŞIYORUM izmirdeyim ben eğitim için birkaç yere gittim bana hep ''kurs düzeyinde deilsin buraya harcıyacağın parayla bi davul topla ewde pratik yapman daha çok geliştirir seni dendi'' yani sadece tuşede sorunum var ve rolad falan almayı düşünüyodum vazgeçtim biraz paraya kıyıp bi tama toparlıcam
grupla stüdyodayken sorun çıkmıyodu çünkü repertuardaki parçaların hepsi sertti ve yaptığım sadece bagetleri elimden fırlatmadan sert çalmaktı ama şimdi yeni bi gruptayım ve daha müzikal bişeyler :D yapmak istiyorum işin teknik tarafı gerekli olduğuna inanıyorum bu yüzden daha ilk provada tuşe sorunu kendini gösterdi yorumlar için tekrar teşekür ederim
 
tuşeni geliştirmek için önce vuruş gücünü kontrol etmeyi öğrenmen lazım bence. çok çok sakin çalarak başla, ince nüanslar, araya çok az tuyulan tom katmacalar, ani crescendolar ve decrescendolar akabinde gelmeli. roy haynes'in videoları vardır youtube'de kendisinin tuşesine hastayım mesela. ve hepsinden öte, gaza gelmeyip önce bir enstrüman çaldığının farkına varman lazım.

bu arada, biraz boş konuşmuş olucam ama, nedir abi bu davulcuların davula abanma hastalığı, gitarda shred manyaklığı gibi bir şey mi acaba?
 
Şimdiki gençler böyle bu nesil böyle yani. Artık müzik yapmak da kolay müzisyenim demek de kolay davulcuyum demek de kolay yani ne olacak, 200 liraya evine bir davul alırsın
5 kere vurursun sonra davulcu olursun kolay yani.
 
yok ciddi analizini yapamıyorum burdaki mantığın. çözemedim olayı. hele bağlamacının selpe yapmaya başladığındaki kopuşlar, çok bi progresif çok bi "the who" kaosu var mevzuda.
 
Biraz önce bir daha izledim "erdemforum" diye bir kullanıcı yorum yazmış bu videodan bile daha bomba "o kotu davul setine ragmen cok hizli ve guzel caliyo, fazla ritm kacirmiyo, bravo " ve güneydoğunun en hızlı bateristi harun abimiz yeni bir teknik daha geliştirerek bizlere davul dünyasında yeni ışıklar açmıştır iki ayağınıda kick'e koyarak yaptığı vuruşlar inanılmaz!!!!
 
"TUNÇ KARDEŞ BEN BU FORUMU ANLAYAMADIM ŞURADA Bİ SORUNUMUZU YAZDIK PAYLAŞALIM FİKİR TOPLAYALIM İSTEDİK AYRICA MÜZİSYEN OLDUÐUMU İDDİA ETMİYORUM SADECE MÜZİK YAPMAYI VE DAVUL ÇALMAYI SEWİYORUM YANİ ANLAMADIÐIM BİRBİRİNE ÜSTÜN DAWRANMA GEREKSİNİMİNİ NASIL DUYUMSUYORSUN
HÖDÜK DEÐİLİM ODUN GİBİ DE ÇALMIYORUM İLLE Kİ TÜŞE SORUNUMUN OLDUÐUNU YAZDIM DİYE BEBE YAPTIN ADAMI
OLABİLİR BU DAVUL ÜZERİNDE YILLARINI ESKİTMİŞ OLABİLİRSİN BU İŞTE ÇOK EMEK HARCAMIŞ OLABİLİRSİN ÇOK TA İYİ ÇALABİLİRSİN LAFIM YOK AMA BU KÜÇÜMSEME NEDEN ? HA EÐER KOMPLEKSİN FALAN WARSA SÖYLE BİKAÇ ARKADAŞ DAHA BULAYIM HEPİMİZ ÇAYLAK OLALIM SEN DE HEPİMİZİ KÜÇÜMSE RAHAT EDERSİN UMARIM NE DEMEK YA YENİ GENÇLİK BÖYLE FALAN NİE HER SORUNU OLANI LİSE BEBESİ ZANNETME
HAYRET BİŞİY DEDİÐİM GİBİ ÖYLE Bİ FELSEFE VARDI İŞTE DAVULU DÖVMEK GİBİ MESALA SERT OLMAK BAŞKA BİŞİY DEİLDİ YANİ BİRDEN FARKLI BİR TARZA GEÇİNCE TUŞENİN SORUN YARATMASI ÇOK MU ANORMAL ((AYRICA BAGETLERİN KIRILMASININ NEDENİ ZİLLERE YANLIŞ VURMAMMIŞ)) AŞIRI ABANMAKTAN DEÐİL
AMA ANLADIK HERALDE HATAMI DÜZELTMEK , İLERLEMEK İSTEMEK SUÇ MU YANİ"

şu yazdığın mesaj ile anlıyorum ki senin daha çok pişmen gerek. Kimsenin kimseyi küçük düşürdüğü üstünlük tasladığı yok sen biraz alıngan davranmışsın. Birden farklı bir tarza geçince tuşenin sorun yaratması normal ama 2 çift baget kırmak anormal ötesi birşey. Sen küçümsemekten bahsediyorsun ama "LİSE BEBESİ" 'ni sen kullanıyorsun. Tekrarlıyorum iki kere davul'a vurmakla davulcu olunmaz bu çok uzun bir yoldur. Görüyorum ki sende 2 kere davula vurup davulcuyum diyenlerdensin. Şu forumda kime sorarsan sor bir stüdyo da 2 çift baget kırmak diye herkes aynı yorumu yapar yani bunun tarz değiştirmekle falan alakası yok.Beni de bilen bilir o konuda da yanılgıya düşme adresimiz belli yerimiz belli isteyen gelir bir bardak çayımızı da içer, muhabbetini de yapar.

www.studioartline.com tel:0 312 232 09 56 e-posta: [email protected]
 
Arkadaşlar forumlarda bu tür tartışmalar pek yerinde olmuyor. Lütfen daha sakin olup karşı tarafın ne demek istediğini daha iyi anlamaya çalışalım. Eğer bir yanlış anlama varsa ö.m ile iyi niyetle sorun karşınızdakine böyle böyle diye.

Diğer taraftan mesajlarımızı yazarkende yanlış anlaşılmaya mahal vermemeye çalışalım. Verdiysek ve yanlış anlaşıldıysa bunu üste çıkarak değilde alttan alarak çözmek her iki taraf içinde daha güzel bir çözüm olacaktır kanaatindeyim.

İyi günler.
 
Diğerleri

Bence sorun diğer grup arkadaşlarında da olabilir, yani diğerleri gitarların veya bass ın sesini gereğinden fazla açıyolarsa, sen de mecburen davula daha sert vurmak zorunda kalıyosundur bence gitarların sesini daha kısık çalmayı deneyin bigün, doğal olarak sen de davula daha az abanarak daha rahat çalacaksın.
 
Öncelikle şunları sorayım,
Bagetin ucunu mu kullanıyorsun yoksa gövdesini mi?
Birde zillere ne şekilde vuruyorsun? Ziller bageti çok yıpratırlar eğer zillere dike yakın açılarla vuruyorsan böyle kibrit gibi baget kırman doğal. Tabi ıskalayıp kasnağa vurma sorunu yaşıyorsan buda baget kırmak için güzel bir yoldur.

Öncelikle baget tutuşuna yoğunlaş. Geyik gibi gelicek ama bageti elinde yumurta tutuyormuş gibi tut. Ne çok sıkıp patlat nede savururken elinden uçur. Bagetle vurduğun zaman, baget vurduğun yerde kalmasın vurduğun yerden aldığı tepkiye göre biraz geri sekmesine izin ver. Son olarakda kaliteli baget kullan.
 
Geri
Üst