parcaların üzerinden vocal silme programı arıyorum?

U

upsmeh

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ben müzik parçalarının üzerinden vocal yani sanatcının sesini silmek istiyorum kullanabileceğim bir program ve mümkünse hangi menüden yapılıyor yardımcı olursanız sevinirim. ACID programı var bu iş görürmü ve kareoke programları bu bağlamda işime yararmı?
 
Yok öyle birşey, bu konu burada defalarca tartışıldı. Öyle birşey zaten teknik olarak imkânsız. Bu ortaçağda simyacıların tenekeden altın yapmaya çalışmaları gibi birşey, boşa uğraş. Aslında bunu başa sabitlemek lazım ki buraya her gelen aynı soruyu sormasın, ama yine de sorarlar çünkü bizim millet okumaya üşenir.

Şu başlığa bir bak: http://www.turkrock.com/ftopic3912.html oradan da başka bir başlığa link göreceksin zaten, hep aynı konuda ;)

Ah, hoşgeldin demeyi unuttum bu arada :D
 
mahcem teşekkürler ama şubat PCNET te virtual-DJ diye bir programın bunu gercekleştirdiğini okumuştum okuyucu sormuş dergide bu cevabı yazmıştı. ne dersin
 
:LOL:

Virtual DJ bir sanal DJ mikser programı, başka birşey değil ki? O dediğin işlemi yapabilecek programı 40 dolara getir, senden on tane satın alayım ;)

Bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Al aşağıdaki linkten bir demosunu indir bak bakalım yapacak mı o dediğini. O işlem o kadar karmaşık, o kadar çetrefilli bir işlem ki onu yapabilmen için beş tane insan beyni lazım desem abartma olmaz. Yapsan yapsan stereonun kanallarından birini ters çevirir diğeri ile toplarsın, her ikisine eşit miktarda dağıtılmış sesler birbirini götürür, diğerleri kalır, ki onda da panı merkezde bırakılmış bas gitar, kick, eğer tam ortada varsa vokal veya solo enstruman gibi sesler yokolur, ama onlar da tam olarak yokolmaz zira stereo reverb veya diğer efektler uygulanmışsa onların arasındaki en ufak faz farkı bile o seslerin duyulmasına sebep olur. Karman çorman bir iş o. Sen o solist sesini ayırmak istediğin müziği bir bilgisayara kaydedip editör ekranında bir dalga formuna bak, oradaki titreşimlerden hangisi vokal hangisi değil gözünle ayırdedebilirsen o zaman belki sesi de geri kalanından ayırdedebilirsin.

http://www.vdj.net/

screenshot-big.jpg


Vaktinizi daha verimli şeylere harcayın, kulağınızı geliştirmek gibi.
 
Arkadaşım bakın Mahcem demiş olmaz diye. İlla niye olmaz diyosanız çok basit bir de ben anlatayım: Bir enstrümanın çalarken çıkardığı frekans aralığı geniş olur ve bu frekanslar vokal frekansları ile de çakışır. Bu durumda indirgediğin vokal frekansı ile birlikte o enstrümanın frekansları da gider. Hayatta olmayacak bir iş bu sadece vokali silmek. "Mimkin deel!" :)
 
Ben olmaz diyosam olmaz kardeşim, kasmayın işte :LOL:

(Bkz. Tanrı kompleksi, Meydanlarus)

Ya ben olmaz dediğim için olmayacağından değil, sadece bu eşyanın doğasına aykırı bir olay. Ses denen mefhum çok karmaşık bir olay, birleştirmesi kolay da ayrıştırması zor.
 
Belki adamın kız arkadası, keske Bryan Adams'ın sarkısını bana sen soyleseydın dedi, adamda bozdu kafayı arıyor olamaz mı? :)
 
GaRGoYLe demiş ki:
Ben bu işin olabilirliğine değil "neden yapılmak istendiğine" takılıyorum nedense....
Neyse...
Olsa çok faydalı olurdu bence. Mesela grupla çalışıcaksan arkadaki enstrüamanları daha rahat duymak için olabilirdi. Ya da şarkının üstüne kendi çaldığın bir enstrümanı ekliyerek bir tür enstrümantal bir cover yapmış olurdun. Ya da vokalsen kendi başına çalışma şansı olabilirdi... Ne biliyim daha bir sürü şey çıkardı herhalde.
 
Belki şarkının dvd formatı bulunabilirse biraz, eh işte, belki vokal daha çok öne çekilebilir çünkü orda daha çok kanal var , ama yinede arkada sesler olur. As Atalay said, firekans olayı....

Ya da şarkının prodüktörünü arayıp, abi bana şu şarkının mikslenmemiş, mikslenmeye hazır halini verebilirmisin nooolur diye yalvarmak lazım. :) .
 
Bu tur vokal yoketme aletlerinin reklamlari uyduruk dergilerin (genelde action comics) arka sayfalarinda olurdu. Simdi yerlerini alet buyutme haplari ilanlari aldi :D
 
Hatırlarsanız Sony müzik setlerinde olurdu.Kareoke diye bir özellik.Sesi bayağı kısardı.Ben daha başarılısını görmedim.Karaoke olaylarına takıldık ama sonuç hüsran oldu.Ayrıca bu olayın olmasını istemem.Yaratıcılığı öldürür ve hemen olayın içi boşaltılıp basitlik ve aldatmacalar için kullanılır.
Kendi emeğinizle yazdığınız bir eseri okumak,çalmak ya da bunu başkalarından dinlemek, her ilmeğinde her notasında kendin olmak.................
 
Benimde vokal silen değil de vokal ekleyen bir şeye ihtiyacım var.Zira sesim fecide! 8) ;) eh.Şaka bir tarafa netmd için bir yazılım olan OpenMG Jukebox da da böyle bir opsiyon var.Hiç denemedim ama belki işe yarar.Bir bakıvereyim.Karaoke zamanı... ;)
 
Mahcem demiş ki:
Ben olmaz diyosam olmaz kardeşim, kasmayın işte :LOL:

(Bkz. Tanrı kompleksi, Meydanlarus)

Ya ben olmaz dediğim için olmayacağından değil, sadece bu eşyanın doğasına aykırı bir olay. Ses denen mefhum çok karmaşık bir olay, birleştirmesi kolay da ayrıştırması zor.
Oluyor arkadaşım.Bu teknolojide olmaz diye birşey yok.Bu olayı yapan şu an tutulan en iyi programlardan biri QBase (Cubase) adında bir program.Daha değişik ve çeşitli programlarda var.Fakat bu program ücretli.Bende şu an yok.isteyen olursa bana PM atsın ben yardımcı olurum.Yani demek istediğim olmaz deyip bir işin içinden çıkmayın.isterseniz yapılmış örnek bir şarkıda buraya koyabilirim.Arkadaşım sende iyi güzel resmini falan koymuşsun,ama tek eksiğin bilgi be kardeşim.
 
Dostum günün esprisi gibisin. Herhangi bir MP3 dosyayı QBASE (!) ile bir ayrıştırıver gözünü seveyim. Bu arada QBASIC hatırlattın bana ya şu mübarek ramazan gününde allah senden razı olsun. İşyerinden elemanlarla tepiniyoruz gülmekten.

Kanal kayıttan vokali alabilirsin orası doğru. Zaten Steinberg CuBase kullanıyorum deyip de kanal kayıttan herhangi bir kanalı alamayana literatürde Küçük Emrah denebiliyor. Yok düz kayıttan vokali alırım diyorsan şöyle örnek vereyim. Vocal Remover isimli bir program var hangi firmanın bilmiyorum. Adamlar bayağı güzel işler yapmışlardı ve cidden yazılım bir yere kadar nispeten diğer yazılımlara göre daha az bozulmayla vokali alabiliyordu ancak yine de kanal kayıttan vokal kanalı silinmiş gibi olmuyordu tabii ki. Ama sen yaparım diyorsan buyur buradan. Ama en az 5 değişik türde ve tek enstrümanla eşlik edilmeyen parçalarda yapacaksın ve senden ricam solo eşliğinde bir vokali ayır bakalım parçalarda.

Tek eksiğin bilgi dediğin elemanı biraz araştır öyle konuş bence. Tarzında önce efendilik olsun yoksa devamlı laf yer oturursun aşağı.
 
Bu olayı yapan şu an tutulan en iyi programlardan biri QBase (Cubase) adında bir program. ŞAKA GİBİ YA!
 
Geri
Üst