Safkan Türklük ve Türkeri Kemiği

sizce safkan türk varmıdır?bizim genetik özellıklerımızde bir netlık varmı türkeri kemiğinden baska yani japonların çekik gözleri,inglizlerin uzun boyları almanların sarısın renkli,arapların koyu tenli olmaları tamam bunlar yasanılan cografya ile alakalı o bölgenın özelliklerine göre uyum saglanmıs ama bu genetık özelliklerin türkiyede karma oldugunu görmekteyız genc osmandan sonra saraya dısardan hatun alma olayınıda düşünürsek varmıdır soylarda bi karısıklık acaba?ama ne olursa olsun türküz yasasın türkiye demektende alıkoyamicam kendimi :)
 
türkiyedemi safkan türk varmıdır diye soruyosun yoksa dünya üzerindemi soruyosun onu anlamadım. aslında türklerinde kendine özgü tip ve özellikleri var elbet. bildiğim kadarıyla kırmızı yüzlü, düz saçlı, hafif çekik gözlü vs vs özellikleri barındırıyor. ama tabi bu bahsettiğim ortaasyadan gelen özellikler. anadolu coğrafyası içinde gerek diğer toplumlarla kaynaşmamızdan, gerekse doğal nedenlerden ötürü böylesi tipleri türkiyede pek göremeyebiliriz. ama türkmen devletlerinde bolca görürüz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
benim bahsettiğim türkiye yani osmanlıdan bu yana gelen soy karmasası evet bahsettgın özellıkler saf kan dedğimiz türk boylarında özellıkle avşar boyundan olan insanlarda mevcuttur ama onun dısında türkiyede yasayan ve safkan türk varmıdır acaba
 
kavimler göçü vs... sırasında epey karışmış türkler diğer ırklarla.zaten türkler tarih boyunca hiç bir zaman nosyonalist olmadıkları için diğer milletleri de kolaylıkla kabullenmişler kendi içlerinde.bu yüzden özellikle türklerde safkanlık hiç olası değil.

kızılderilileri bilemem ama(burda ciddiyim işte)
 
bence safkan diye birşey yoktur..

Nasıl olur ki bir milletin kanı diğerinden farklı..
Hani kültürel farklılıklar olur ama kan farkı..bence saçma birşey
 
Öncelikle bazı bilgilerini düzeltmen gerekiyor.
Genç Osman'dan sonra değil Orhan bey'den beri Osmanlı'da dışarıdan eş alma vardır.
Arapların bir bölümü açık renkli ve sarışındır. koyu tenli Arap'lardan kastın Irak-İran cephesindekiler ise onların büyük çoğunluğu zaten Pers-Mezopotamya halklarına dayanır.
Türkler genel anlamda kısa boylu, kısık gözlüdür. Ancak Anadolu'da buna uygun insan sayısı ne yazık ki azdır.
Ayrıca safkan diye birşeyin varlığına inanıyorsan, yanlış zamanda yaşıyorsun demektir.

d.n : Keşke daha anlaşılır bir Türkçe ile yazıyor olsaydın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Sultan Genç Osman, Fatih Sultan Mehmed devrine kadar yapıldığı gibi saray dışından, Şeyhülislam Es'ad Efendinin ve Pertev Paşa'nın kızları ile evlendi. Yavuz Sultan Selim devrinden itibaren padişah saray dışından evlenmediği için bu davranış önemli bir değişiklik oldu.Orhan Gazinin dısardan eş aldıgını zaten biliyoorum sırf kasrındakini mat etme düşüncesi ile yaklasırsan bence sen yanlış zamanda yaşıyorsun derim ayrıca koyu tenli araplardan kastımda arap yarım adasındakiler acem halkını kasttseydım onları yazardım çok bilmiş arkadasım ...genetık özellıkleri cografyaya baglama nutugu cekme bana benim burda neyı kastetgımı herkes anlamıs sen sırf nutuk atacam diye karsındakine saptırmssın ....evet safkan varlıgına inanııyorum en basiti ilkel kabilleler arkadasım..ha benmi yanlış zamanda yaşıyorum ona sen karar vercek cürette değilsın yorumunu yazarsın susarsın okadar...DİPNOT...benim yazıs seklım salaştır özen göstermem ama yazdıklarımında anlasılmıcak kadar sorunlu oldugunu tek sen sölemssın dolayısı ile benım Türkçeme degıl kendi anlama darlıgına bakacaksın
 
safkan türklük ya da başka bir ırk var mıdır? yanıtı zor tabi ama osmanlı padişahlarının yabancılarla evlenmesi anadolu coğrafyasında yaşayan tüm tüm halkı mı değiştirdi ki?göçlerle birlikte dağıldı türk boyları herkesin bildiği gibi..ketler gibi bir kaderi paylaşmıyoruz en azından,yanlış hatırlamıyorsam türklerin hala eski geleneklerle dışarı kapalı yaşayan bazı topluluklar var..klişe bir söylem oldu artık ama'mozaik'ten herkes etkilenmiştir.artık önemli olan kanın nasıl olduğu değil ki,Türkiye Cumhuriyeti türkü olmak,safkan sözcüğü arap atları vs. için daha makbul bana göre...
 
günümüzde hiçbir ırk safkan değildir...tabi buna bazı kabile/kavimler dahil mi bilemem...mesela eskimolar, kızılderililer, afrikada ve ufak tefek adalarda yaşayan kabileler vs...
anadoluda fiziki anlamda safkan türkün pek kaldığını sanmıyorum...belki hala bazı türkmen aşretleri vardır...o da belki...
 
Safkan Türkü bulup öpüp başımıza mı koyalım :) Bu forum artık her aklımıza gelene başlık açtığımız bir yer halini almış... Yazık olmuş
 
yazık olan bence senin düşncen çünki herkesin düşüncesini paylasabılcegı bi platform burası safkan türk olmak yada olmamk olayı degıl mesele merakım genetıklerle alakalı ve bu platformda belden assagı vurmayıp en azından merakımı paylasmam nedense herkese bi dert olmus yazık olan bence cok konusan ukala arkadaslar size yazık... ha buarada pardon ama cok ta yazık oldgunu düşündgun bi baslıksa neden bısıler yazma geregı duyyuosn baslgı bakıp aaaa ne sacma baslık de okuma bile ...bos bos konuscaksınız illa muhalafet olcaksınız ya ha ha komiksınız
 
safkan ırk olayını bu kadar düşünen birisinden daha düzgün bir Türkçe beklediğimi belirtmek istiyorum öncelikle. Diğer yazdıklarını anlamadım çünkü benim kullandığım Türkçe ile senin kullandığın lehçe arasında gerek imlasal, gerekse yazımsal ayrımlar söz konusu.
Ben yazdıklarımın hala arkasındayım. Arap yayılmacılığının özellikle 8.yy ve sonrasında ulaştığı bölgelere baktığında bu bölgelerdeki insanların bir kısmının Araplarla karıştırıldığını göreceksin.
Bir de rica ediyorum cevap vereceksen en azından diğer yazarları taklit et ve yazım diline özen göster. Yoksa kaale almayı düşünmüyorum yazdıklarını.
 
birincisi neden yazarları taklit edeyim?ikincisi burda formal bi mektup olayına girmedgım için nokta virgül vs gibi dil kurallarına uyma geregı duymuorum konu benım safkan türklüğü takmıs olmam deilki sen beni kafa tascı sandın galiba ...ben salas bi insanın burda noktaya virgüle dikkat edecem diye kasamam..arap yayılmacılgına aldın getrdın konuyu tmm anladık cok şey bilosunda sormak istedgım o deil noktaya virgüle takılcagana ne dediğime takılsan ii edersin :LOL:
 
Osmanlı Padişahları Türk müdür? Buda tartışılır bence...

Hoş kimin hangi ırktan olduğunu tartışmak şuan için benim gördüğüm en amaçsız ve yoz tartışma boyutu. Kimin hangi ırktan olduğundan ziyade şuan kimin neler için çaba sarfettiği ve geçmişteki tarihlerde neler için çaba sarfedildiği ırktan ,kaştan ,çekik gözden çok daha önemlidir unutulmamalı!...
 
seththeking demiş ki:
safkan ırk olayını bu kadar düşünen birisinden daha düzgün bir Türkçe beklediğimi belirtmek istiyorum öncelikle. Diğer yazdıklarını anlamadım çünkü benim kullandığım Türkçe ile senin kullandığın lehçe arasında gerek imlasal, gerekse yazımsal ayrımlar söz konusu.
Ben yazdıklarımın hala arkasındayım. Arap yayılmacılığının özellikle 8.yy ve sonrasında ulaştığı bölgelere baktığında bu bölgelerdeki insanların bir kısmının Araplarla karıştırıldığını göreceksin.
Bir de rica ediyorum cevap vereceksen en azından diğer yazarları taklit et ve yazım diline özen göster. Yoksa kaale almayı düşünmüyorum yazdıklarını.

Adıge bayrağı avatarlı arkadaşım, Seni yanlış anlamak istemem ve ortadaki belirsiz konu üzerine seni hedef almadan yorum yapmak isterim.

Bir kaçı hariç, Osmanlı padişahlarının yabancı kadınlarla evlenmesi sonucu Hanedanlığın ta başından beri Türklüğünün kalmadığı bilinen gerçektir fakat bu Anadolu'yu ırk anlamında yabancılaştırmaz.Saraylarda kendileri ne halt etmişse etmişlerdir.

Ayrıca diğer en büyük tarihsel analiz yanılgısı da ,mahalleye yeni göç edenleri yerel halkla nasıl oluyorsa hemen çiftleştirmek suretiyle ''birbirine karışma'' hipotezini ileri sürmektir. Anadolu'da mevcut diğer kavimlerin kendileri içinde nasıl soylarının saflığının devamını amaçlayan kapalılık kültürü var ise aynı kültür sayıları azımsanmayacak Türk topluluklarında da mevcuttur.

Selamlar
 
hiçbir milletin safkan ırkını koruduğunu sanmıyorum.ıraktaki türkmenler bile ordaki araplarla,kürtlerle birbirine kız alıp vermiştir.orta asyadakilerin de rus veya çin ırkına karışmış olmaları kuvvetle muhtemeldir.bu ve benzeri olaylardan ötürü safkan türk bulmak çok zordur.imkansız değil belki ama çok zor bir ihtimal.türkmen aşiretleri sadece kendi aralarında kız alıp veriyorsa onlarda safkan türk bulunur.

bildiğim kadarıyla dünyada 300 milyon,türkiyede de 66 milyon türk var.
 
Geri
Üst