Boss GT-10

Bence Boss GT-8'i iyi yapan en önemli şeylerden birisi karışık olmasıydı.Karışık ve parametrelerden anlayan kişilerin daha verimli kullanabilmesi bence aleti daha profosyonel yapıyordu, açık kaynak kodlu bir yazılım gibi bi benzetme olabilir ama tabi hepsinin bi sınırıda var GT8'de.
Bunun dışında dış görüntüsü (Bu artı POD içinde geçerli) digitech ve diğer processorlerde olduğu gibi çocuk oyuncağını andırmaktansa daha ağır abi modunda daha sade ama işlevsel olduğu görünüşünden bile belli olan bir dış gövdeye sahipti.


Şu anda ki GT-10'u dış görünüşünden ilk önce eksiyi verdim ama tabi ki önemli olan en büyük etken modellemelerdeki yenilikler olucak bunuda ancak duyunca karar vericez sanırım.
 
sanki bu biraz pod a benzedilmiş gibi ama ... arkadaşlar bıktım ben bu boss tan tam birşeyin fiyatı biraz iniyor tam alacağız derken hop yeni:( bunun fiyatı belirlenir yakınlarda mı? yoksa belirlendi mi?
 
EZ tone olayı bayağı kullanışlı gibi ama o tatmin edici tonlar çıkmayacağından eminim o sistemle.

gördüğüm kadarıyla bir pc edit programından bahsetmemişler ama, processor mevzuu adının hakkını vermeye başladı iyice, iyiden iyiye işlemci yapıyor adamlar.
 
GT-8'in bas vesiyonunu çıkarmamışlardı bunun bas versiyonunu çıkarmışlar. Acaba gt-8'de hata yaptıklarını mı düşünmüşler?
 
baya yenilik var adamlar EZ zone diye bi arayuzle kullanıcıların 1 numaralı derdi kullanım zorluğunu ortadan kaldırmaya çalışmışlar pod x3 te gördüğümüz 2 kanal , dijital out zaten GT8 de vardı gt10 da adamlar looper , USB arayuzu eklemişler ve ctl pedalı 2 adet olmuş incelediğim kadarıyla çok fonksiyonlu bi pedal oluyo bu ctl bide adamlar stomp box olayını bi ileri seviyeye taşımışlar 4 tane potans. la grafik ekrandan istediğiniz gibi ayar yapabileceksiniz yani güzel olmuş bakalım fiyat nasıl olacak :D 1200 - 1300 ytl den acar artık zuhal
-------------
burdada video var
http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=941&ParentId=46
-----------------
http://www.zzounds.com/item--BOSGT10 - buda fiyat 500$ olarak gözüküyor burda
 
gelmeyecek tabi. almayı düşünüyorum. sağlam fiyat çekerlerse almam olur biter. gider mesa boogie alırım. bogner extacy alırım. soldano conrnford hatta diesel bile alabilirim. ne olacak. çok pahalı satsınlar tabi. dünyanın sonu değil.
 
ya zaten amfi alıcam ilk niyetim o. orada yazdıklarımla da alay etmiyorum yanlış anlaşılmasın. uçuk fiyat çekerlerse amfiye ''kasıcam''. çekmezlerse bunu alır amfiyi ileri bir tarihe ertelerim. duruma göre. 2 şekilde de iyi bir kafa+kabinim olacak zaten. :p

gt 8'imi de sattığım zamana denk geldi. gt 8 den hiç memnun değildim. alanlar bi inceleme yaparlarsa güzel olacak.
 
Emektar gt-8 imden memnundum ama dijitaldi.. Bu da öyle olacak sonuçta isterse uzay gemisi gibi olsun.. :( Bana double shot ile direk amfiye bağlamanın tadını vermedi.. Hayırlısı bakalım :LOL:
 
_DreamofStyks_ demiş ki:
Bence Boss GT-8'i iyi yapan en önemli şeylerden birisi karışık olmasıydı.Karışık ve parametrelerden anlayan kişilerin daha verimli kullanabilmesi bence aleti daha profosyonel yapıyordu, açık kaynak kodlu bir yazılım gibi bi benzetme olabilir ama tabi hepsinin bi sınırıda var GT8'de.

Ilginc... Bence teknolojik bir aletin karisik olmasi o aleti daha iyi yapmamali.... hele sadece anlayanlar kullandigi icin o alet profesyonel bir alet olarak siniflandirilmamali. Belkide lafi ben tersten anladim :LOL:

Yoksa ne kadar cok parametre o kadar kalite mi diyorsun? oyle diyorsan tamamdir anladim.

Eger Boss Gt-8'deki 'karisikligi' bozmadan basitlestirdiyse iyi bir is yapmis olabilir. Sonucta onunde ayni secenekler var ama sonuca daha az kasarak ulasiyorsun.

2-3 haftaya cikar buralardan meydana kurcalarim o zaman. Daha X3'u taciz edemedim.




.... he bu arada... delikanli gitarist tuplu amfi kullanir :LOL:
 
EZ Tone'dan bahsetmek gerekirse arkadaşlar bu özellik yeni çıkan bir özellik değil ki =) Benim bildiğim GT6 serisinden beri bu özellik sunulmakta zaten..?

*Thunderhead Ne kadar parametre o kadar kalite kısmı doğru olan :) Ama bunun dışında aslında insanların anlamadığı bi durum var aslında Boss GT-8'in üzerindeki insanları korkutan o çok sayıda knobların hepsi aslında cihazı çok daha kolay kullanmak için tasarlanmış çünki onların %75'i kısayol knobları.Yani GT-10'da daha az düğme olması aslında onu daha zor yapıyor daha kolay değil.Ben biraz görüntüye takmış durumdayım Digitech serisine benzetmişler alengirli gri mavi falan ben aletin profosyonel bir sistem olma yolunda giderken görüntü açısından da biraz daha ağır abi olaylarında olmasını isterdim ama bu tamamen zevk meselesi.


Bunların dışında diğer arkadaşlara söyleyebileceklerim şu anda GT-10'u tartışabileceğimiz bir şey yok çünki şu anda varolan güncellemeleri GT8'de EXT CTL pedalı takarak 2. CTL pedalı yapmak, aynı tonda iki efekt zinciri yapmak yerine iki aynı yon yazıp efekt zincirlerini değişik kaydetmek şeklinde zaten yapabiliyoruz.

Ben Boss GT-10'dan açıkçası böyle herşey kolay güncellemesine girmesinden ise Harmonic'leri güçlendirmeler, Fizz etkisini öldürmek için extra bir ayar, Global EQ'ın daha fazla parametreli olması, stereo amfi modunda PAN ayarları olabilmesi, tüp soundu için bir eklenti falan gibi daha profosyonel şeyler bekliyodum biraz hayal kırıklığına uğradım.Çünki COSM teknolojisi bi yere kadar diye düşünüyorum belki 2-3 seri fark ile birbirleri arasında COSM'da fark olabilir fakat 1 seri üstü 1 seri altı COSM teknolojilerinde gözle görünür hiçbir fark yok.

Bence GT-10'un daha zamanı vardı.
 
x3 e karşı bişey çıkarmaları gerekiyordu ama.Ben gt8in tonlarını çok dijital buldum açıkcası.Bossun sitesindeki vidyoda sesler fena gelmiyor.Ama hala x3 almayı düşünüyorum.Daha oturaklı bir alet gibi duruyor.
 
Arkadaşlar gt-10 amerikanın bir enstrüman shopuna bir hafta önceden girdi, cuma günü de tanıtımı yapıldı ama ben acele edip aldım bitane, bugün elime geçti.

GT-8 ile tamamen aynı birkaç detay ayarı hariç. EKstra olarak USB portu ve loop özelliği var. Hiç beğenmedim, alet full dijital, eski gt-8 imi hiçbirşeye değişmem, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yine merak edenler olursa sorularını sorabilirler.

İyi günler...
 
creemstorge hayırlı olsun.

Beyler bu aletler DSP kullanan cihazlar. Zaten mantık olarak digital olmayan bir elektronik devre sahibi olmaları imkansız. Bunu bilerek alın böyle aletleri. Adı üstünde Simulatör bunların hepsi. FX processor. Şimdi siz 1000 dolara aldığınız bu aletin içindeki 10 larca amplinin tonlarını analog tadında almaya kalkarsanız, kalktığınız gibi oturursunuz :) Bir mesa kafa 3000 euro civarı. 4 tane boss 4 tane pod eder. Ama bu aletlerde 10larca mesa gibi amp sim var.

Çok şey beklemeyin. Ayrıca digital tonlardan korkmayın :) Artık eskisi gibi değil DSP teknolojisi gayet gelişiyor.

Eğer gidip de ben bilindik bir tonun aynısını istiyorum derseniz (atıyorum metallica, iced earth vs) o zaman bu pedallarla anca %60-70 başarılı olursunuz :)
 
gt 10 un aynısıysa bir işe yaramaz. gt 8 hayatımda duyduğum en dijital amfi smilasyonuna sahip cihazdı. pod denemedim ve hayatımda ilk kullandığım prosesör gt 8'di.. gt'10'un gt 8 ile arasında bi fark yoksa almamak daha iyi..
 
Ekstra özellik ekleyip ekleyip piyasaya model çıkartıyor bütün firmalar. Satış pazarlama stratejisi. Atıyorum NEW GT 10 including USB 24 Bit RECORDING! falan filan gibi. Şimdi moda bass ve vokal kaydını da alete sokmak :) İleride trigger girişi falan yapıcaklar alın bir drumkit bağlayın çalın falan diyecekler.
 
Geri
Üst