2008 Oscar Adayları

80. kez dağıtılacak olan 2008 yılı Oscar ödüllerinde, "No Country For Old Men" ve
en iyi film dahil 8 dalda aday gösterildi. 2008 yılı Oscar ödüllerine ilişkin açıklamada, en iyi film dalında "Atonement", "Juno", "Michael Clayton", "No Country for Old Men", "There Will Be Blood"un aday olduğu bildirildi.
"There Will Be Blood" en iyi film dahil 8 dalda aday gösterildi.

En İyi Erkek Oyuncu dalında George Clooney, Daniel Day-Lewis, Johnny Depp, Tommy Lee Jones, Viggo Mortensen aday olurken, en iyi kadın oyuncu adayları olaraksa Cate Blanchett, Julie Christie, Marion Cotillard, Laura Linney, Ellen Page'in adları açıklandı. Cate Blanchett, en iyi kadın oyunculuğun dışında, en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında da Oscar'a aday gösterildi. Yabancı film dalındaysa İsrail'den "Beaufort", Avusturya'dan "The Counterfeiters", Polonya'dan "Katyn", Kazakistan'dan "Mongol" ve Rusya'dan "12" yarışmaya kaldı.

2008 Oscar ödülleri adayları açıklandı
Bu yıl 80. kez sahiplerine ulaşacak olan Oscar ödüllerinde ise onur ödülü Robert Boyle'a verilecek.

Oscar komitesinin açıklamasına göre, 24 şubatta sahiplerine kavuşacak Oscar ödüllerine aday olan film ve oyuncularla başlıca diğer adayların listesi şöyle:


En İyi Film
"Atonement" (Kefaret), "Juno" "Michael Clayton" "No Country for Old Men" (İhtiyarlara Yer Yok), "There Will Be Blood" (Kan Dökülecek).


En İyi Erkek Oyuncu
"Michael Clayton" ile George Clooney, "There Will Be Blood" (Kan Dökülecek) ile Daniel Day-Lewis, "Sweeney Todd the Demon Barber of Fleet Street" (Fleet Sokağının Şeytan Berberi) ile Johnny Depp, "In the Valley of Elah" (Elah Vadisinde) ile Tommy Lee Jones, "Eastern Promises" (Şark Vaatleri) ile Viggo Mortensen.


Elizabeth: The Golden Age" (Elizabeth: Altın Çağ) ile Cate Blanchett, en İyi Yardımcı Kadın
Oyuncu: "I'm Not There" (Orada Değilim) ile de aday.

En İyi Kadın Oyuncu: "Elizabeth: The Golden Age" (Elizabeth: Altın Çağ) ile Cate Blanchett, "Away From Her" (Ondan Uzakta) ile Julie Christie, "La Vie en Rose" (Kaldırım Serçesi) ile Marion Cotillard, "The Savages" ile Laura Linney, "Juno" ile Ellen Page.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" (Korkak Robert Ford'un Jesse James Cinayeti) ile Casey Affleck, "No Country for Old Men" (İhtiyarlara Yer Yok) ile Javier Bardem, "Into the Wild" ile Hal Holbrook, "Charlie Wilson's War" (Charlie Wilson'ın Savaşı) ile Philip Seymour Hoffman, "Michael Clayton" ile Tom Wilkinson.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: "I'm Not There" (Orada Değilim) ile Cate Blanchett, "American Gangster" (Amerikan Gangsteri) ile Ruby Dee, "Atonement" (Kefaret) ile Saoirse Ronan, "Gone Baby Gone" (Kızımı Kurtarın) ile Amy Ryan, "Michael Clayton" Tilda Swinton.

En İyi Yönetmen: "The Diving Bell and the Butterfly" (Kelebek ve Dalgıç) ile Julian Schnabel, "Juno" ile Jason Reitman, "Michael Clayton" ile Tony Gilroy, "No Country for Old Men" (İhtiyarlara Yer Yok) ile Joel Coen ve Ethan Coen, "There Will Be Blood" (Kan Akacak)ile Paul Thomas Anderson.

En İyi Yabancı Film: İsrail'den "Beaufort", Avusturya'dan "The Counterfeiters", Polonya'dan "Katyn", Kazakistan'dan "Mongol", Rusya'dan "12".

En İyi Uyarlama: "Atonement" (Kefaret) ile Christopher Hampton, "Away from Her" (Ondan Uzakta) ile Sarah Polley, "The Diving Bell and the Butterfly" (Kelebek ve Dalgıç) ile Ronald Harwood, "No Country for Old Men" (İhtiyarlara Yer Yok) ile Joel Coen & Ethan Coen, "There Will Be Blood" (Kan Dökülecek) ile Paul Thomas Anderson.

En İyi Orijinal Senaryo: "Juno" ile Diablo Cody, "Lars and the Real Girl" ile Nancy Oliver, "Michael Clayton" ile Tony Gilroy, "Ratatouille" ile Brad Bird, Jan Pinkava and Jim Capobianco, "The Savages" ile Tamara Jenkins. (AA)

------------------------------------------------------------------------------------

benim seçimler ise en iyi film dalında no country for old men, there will be blood ve atonement'in çekişeceğidir. gönlümde ise tabii ki no country for old men yatmakta...
en iyi erkek oyuncu dalında ise george clooney ve johnny deep çekişebilir. viggo'nun şansının olabileceğini düşünmüyorum.
en iyi kadın oyuncu dalında ise marion cotillard'ı seçiyorum.
en iyi yardımcı erkek oyuncu javier bardem veya casey affleck'ten birisi olabilir diyorum. çünkü ikisi de çok başarılılardı.
en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ise american gangster'daki muhteşem oyunu ile ruby dee olabilir diyorum.
en iyi yönetmen konusu çok zor; çünkü hepsi çok iyi ama aklımdan joel ve ethan coen geçiyor. paul thomas anderson ise çok zorlayacak.
en iyi uyarlama da ise yine there will be blood ve no country for old men çekişecektir.
en iyi orjinal senaryo da ise juno ve ratatouille çekişebilir. ama ratatouille alsın:)
en iyi sinematografi ise roger deakins kesinlikle.(no country for old men veya korkak robert ford'un jesse james suikastı - iki filmle adaydır)
diğer dallarda adaylar açıklanırsa onları da yazacağım. özellikle kurgu ve müzik adaylarını merak ediyorum.
 
Micheal Clayton biraz sürpriz oldu anladığım kadarıyla. Daha çok American Gangster ve No Country For Old Men çekişir diyorlardı. Simpsons'ın aday olmaması da şaşırttı.
Şahsen şu alır, bu alır diyemiyorum. Zira filmlerin hemen hiçbirini izlemedim. No Country bilgisayarda duruyor ve galiba gösterim tarihi olan 7 Mart'a gelmeden, dayanamayıp izleyeceğim. Çok yakında da American Gangster'e gideceğim. There Will Be Blood ise 1 Şubat'ta vizyona giriyor sanırım bizde.
Gene de gönlümden Coen kardeşlerin her alanda zaferi geçiyor. Favori yönetmen & senaristlerim desem yeridir ve Fargo'dan sonra bir Oscar'ı daha hak ettiler diye düşünmekteyim. Diğer alanlar, özellikle oyuncu kategorileri için ise bir tahminde bulunamayacağım. Gönlümden geçen pek kimse de yok açıkçası. Johnny Depp ve gene Coen kardeşler etkeniyle Javier Bordem dışında. Bir diğer önemli konu ise ödül törenlerinin yapılıp yapılmayacağı. Coen kardeşlerin öyle ya da böyle törene damgalarını vuracakları göz önüne alındığında, umarım yapılır diyorum ben.

The Big Lebowski FTW!!!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
senaristlerin grevi yüzünden yapılıp yapılmayacağını bende kestiremiyorum ama umarım yapılır deyip işin içinden sıyrılayım:)
american gangster'in bir çok dalda aday olmayışı aslında şaşırtmadı. çünkü çok daha güçlü filmler var karşısında. american gangster'de kuşkusuz çok iyi bir film ama bir there will be blood ya da no country for old men kadar da güçlü değil. ama ridley scott eminim daha sonra güçlü bir şekilde dönecektir. hoş bu sene kendisinin bir russell crowe'lu filmi daha gösterime giriyor. ismi body of lies. sonra 2009 içinse ridley scott üç tane üst üste film hazırlayacak. isimleri notthingham, child 44 ve stones. anlaşılan gümbür gümbür geliyor kendisi.:) ha bu arada american gangster'i izlemelisin. mümkünse sinemada izlemeni tavsiye ederim. linclon'lü, buick'li chevrolet'li o harlem amerikasını görmek için birebir.
there will be blood evet bizde gösterime girmesi yakın. ama beğenilir mi bilemem. no country for old men'i de izle bence, gelmesine daha çok var çünkü. aslında gelse bile iki hafta durur gider. ülkemizde çok fazla beğenilmedi sanırsam. gönlümden benimde coen kardeşler geçiyor oscar konusunda ama birde paul thomas anderson faktörünü de unutmadan.:)
 
Enchant There Will Be Blood`i izlemeden atmasaydin kendini tahminlere yahu. Daniel Day-Lewis gibi birisi varken George Clooney ve Johnny Depp`i birlestirip ikiyle carpsan böyle olamaz :) 2000`li yillarin en mukemmel performansi diyorlardi ve izledigimde cidden agzim acik izledim. En profosyonel oyuncu ve rolunu bu kadar ustlenen görmedim hic. Cidden yasayan efsane statusunu hakediyor...

En iyi film dalinda ise There Will Be Blood veya No Country for Old Men kapisir gibi geliyor ama Atonement kazanirsa sasmam. Guzel bir filmdi ve Sheakspeare in Love gibi en iyi film ödulunu calabilir.

En iyi kadin oyuncu dalinda Marion Cortillard diyorum ama Julie Christie her yerde topladi ödulleri bakalim ne olacak. Bu pazar SAG ödulleri var ve orada kazanirsa eger oscar onun olur. Ayrica Julie Christie Akademi`yi elestiren laflarda bulundu ve bu da etkileyebilir sansini.

En iyi yardimci neredeyse kesin Javier Bardem olacak. En iyi yardimci kadin ise Amy Ryan.

En iyi yönetmen dalinda ise Coen kardesler ya da Anderson alacak gibi geliyor ama hic bir tahminde bulunamiyorum....
 
En iyi yardımcı oyuncuda Javier Bardem'e, en iyi filmde de No Country'ye vermezlerse olay çıkarırım. Gerçi There Will Be Blood'ı izlemedim ama, No Country çok acayip olmuş. Ya en iyi yönetmen, ya da en iyi film dalında Oscar'ı alması lazım diye düşünüyorum. There Will Be Blood gelse de ona göre daha sağlam dayanaklı tahminlerde bulunsak.. Heyecan da yapmadım desem yalan olur. No Country cidden çok iyiydi çünkü ve There Will Be Blood da onunla yarışacak kadarsa, o da epey güzel bir film olsa gerek..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
CedriX demiş ki:
Daniel Day-Lewis gibi birisi varken George Clooney ve Johnny Depp`i birlestirip ikiyle carpsan böyle olamaz :)

Daniel mükemmel, harika, olağanüstü. ;) başka yorum yok. haklısın.
-----------------------------------------------------------------------------------
bu arada no country for old men filmi türkiye'de fazla anlaşılmadı, kime sorsam o ne biçim bir filmdi diyorlar. tommy lee jones'un hikaye anlatmasına ve filmin sonunun bir garip bitmesini konuşuyorlar.
ayrıca american gangster'in neden birçok dalda aday olmadığı da sert eleştiriler arasında.
artı, there will be blood, citizen cane ile karşılaştırılıyor. paul thomas anderson'un akademi ile arası iyi değilmiş okuduklarıma göre. nedeni nedir bilemiyorum ama bu en iyi film kategorisinde bir etki yapabilir mi? citizen kane ile karşılaştırılması belki akademi de olumlu bir etki yapabilirmiş. :roll: bu arada miramax'in aynı zamanda "no country for old men"in de yapımcısı olması filmin işini güçleştirebilir deniliyor. bu sebeple bağımsız kökenli bir şirketin iki filmini birden en önemli kategoride aday göstermek akademi'nin sık yaptığı birşey değil gibilerinden de yorum getirilmiş. bu arada gerçekten de bir atonement gerçeği var. onu da masaya yatırmak lazım. neyse bakalım ilerki günlerde belli olacak. heyecan artıyor. :)
 
En iyi sinematografi kesin No Country'ye gidecek diyorum ben bu arada.
Ayrıca No Country genel olarak anlaşılmadı zaten. Imdb forumlarında "Filmi anlamayan gerizekalıdır."a kadar varmış olay hatta. :LOL: O kadar da değil tabi ama Coen kardeşlerin filmleri genel olarak klasik film anlayışının dışında seyrettiği için normal karşılıyorum. Şöyle bi' durum da var; Coen kardeşlerin filmleri genelde acayip, komik karakterler üzerine kuruluyor. Bu seferki oldukça ciddi ve "badass" bi' film olmuş. Çok da derin bir çalışma bence. İzledikten sonra sağdan soldan sahnelerin, diyalogların vs. anlamlarını, yorumlarını okursanız, daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Pepper_Keenan demiş ki:
En iyi sinematografi kesin No Country'ye gidecek diyorum ben bu arada.

;) my man. (denzel washington - american gangster) :D

bende aynı kanıdayım seninle. şu coen kardeşler çok ince bir film yapmış bence. iki defa izledim daha da izlemek istiyorum. böyle bir filmin neresi sıkıcı olabilir. yani izleyiciler devamlı hareket, action action :D istiyor herhalde. coenlerin bu filmi belki de konunun en derin işlenilenlerinden birisi. filmlerindeki güney aksanına bayılıyorum. birde o televizyondan kendi yansımasına bakma olayı beni mahvetti.
coen filmlerini her izleyişimde her yeni izleyişimde mutlaka birşeyler bulurum. mutlaka birşeyler kaçırmışımdır. big lebowski'yi bile defalarca izledim ama her yeni izleyişimde birşeyler bulur dururum ve bu beni hayrete düşürür. ince zekalı dahi adamlar bunlar. bu arada no country for old men'deki tommy lee jones hikayeleri ve en sondaki o sohbet muhteşemdi. anlamayanlara inat. :D bu film en az 4-5 ödülle dönmezse yazık olur.
 
E alıştılar tabi bu sene, bi' yandan Shoot 'Em Up, bi' yandan The Bourne Ultimatum, bi' yandan Hitman..
Ya sorun şu, filmi dikkatli izlemek gerekiyor. Öyle izleyeyim, eğleneyim, gideyim filmi değil. Üzerine düşünmek, bazı ayrıntıları yakalamak falan lazım. Ben Tommy Lee Jones'un o sondaki muhabbetini çok anlayamadım mesela. Biraz düşünüp, araştırma falan yapmam, yorumları okumam gerekti. Maalesef çok yüzeysel bakıldığı için harcanıyor film bazı insanlar tarafından. Kendi kayıpları, çünkü gerçekten öylesine yapılmış bir film değil.
Bu arada The Big Lebowski'yi 50 kere izlemiş adamım, o tiyatro sahnesine anca kafam bastı geçenlerde. "Aaa, doğru lan o herif gelmişti, Dude'a şey demişti.." falan diye.. :LOL: TBL sayfalarca konuşulur hacı. Aman diyeyim ve No Country For Old Men'den sırf bunun için bile izlenir denilecek muhabbeti koyayım:

Anton Chigurh: Call it.
Gas Station Proprietor: Call it?
Anton Chigurh: Yes.
Gas Station Proprietor: For what?
Anton Chigurh: Just call it.
Gas Station Proprietor: Well, we need to know what we're calling it for here.
Anton Chigurh: You need to call it. I can't call it for you. It wouldn't be fair.
 
En iyi sinematografi Assasination of Jesse James olur buyuk ihtimalle ama zaten No Country`yi yapan Roger Deakins yapti her ikisini de :) Assasination hakediyor ve ardindan There Will Be Blood ama belki onun ardindan No Country derim :) Yalniz bu ödulu de Atonement alirsa sasmam. Cok uzun ve inanilmaz zor bir 5-6 dakikalik bir sahil sahnesi var ki herkes onu konusuyor. Bence de cok guzel yapilmis ve cok hosuma gitti benim. Atonement cok sasirtacak gibi geliyor bana...
 
Bence sinematografiyi Atonement almamalı.. Bazı sahneleri güzel, evet ama No Country For Old Men'in sinematografi çok daha iyiydi bence. CedriX Assasination Of Jesse James.. diyor, There Will Be Blood da iyiydir diyor. Atonement'a sıra gelmez o yüzden diye düşünmekteyim.
Juno'nun neden aday gösterildiğini anlayan beri gelsin bu arada. Tamam, güzel film, sevimli film, hatta dokunaklı film diyelim zorlayıp, gel gör ki Oscar'a aday olacak bir film değil kanımca. Yalnız Ellen Page'e helal olsun. Oscar'lık performans sergilemiş mi bilemeyeceğim ama, filmi götüren o kız olmuş bence. 16 yaşında marjinal ergeni çok iyi yansıtmış. Özellikle dizilerde gördüğümüz 32 yaşındaki tipleri 16 yaşında yutturmaya çalışmaları gibi olmamış yani.
Atonement da iyi film. Ama iki yarı arasında çok kopukluk var. Özellikle ikinci yarının bi' yerinde feci sıkıldım, dedim bu film benden geçemez. (Hangi tür filmleri sevdiğim de önemli tabi bi' yerde onu inkar etmiyorum.) Sonra sonuyla toparladı.

Çok "ama" kullandığım bir mesaj oldu, beğenmedim. Kendimi de eleştiriyorum hızımı alamayıp..

Şimdi Micheal Clayton'la There Will Be Blood kaldı, There Will Be.. de sanırım gelmedi bizde hala yauv.. Haberi olan var mı?
 
çok çok az kalldı ve uykusuz bi gece bekler gibi görünüyo. içimde çok kuvvetli bi his var ve bana göre en iyi erkek oyuncu dalında bu gece oscarı Daniel Day-Lewis kucaklayacak. en iyi yönetmen dalında coen kardeşler alırsa -ki öyle görünüyor- çok üzülcem. en iyi orjinal senaryoyu Ratatouille alsın :)
 
Valla sanki en iyi film There Will Be Blood`a gidecekmis gibi geliyor bana. O eski epik Hollywood filmlerini animsatiyor insana ve Atonement NCFOM`den biraz oy calarsa There Will Be Blood alir.

Daniel Day-Lewis yuzde yuz garanti. En iyi kadin oyuncu icin cidden Marion Cotillard`i istiyorum. Julie Christie`den cok daha iyiydi ve genc hak ediyor. Julie Christie`nin zaten bir oscari var bu gence verilsin...
 
an itibariyle no country for old men en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında ödülü kaptı. en iyi film konusunda da o kazansın diyoruz ama there will be blood da süper be!!!
 
En iyi uyarlama senaryoyu da aldı No Country.. Hadi bakalım, heyecan basıyor yavaştan.

Edit: Sabah 7'ye kadar dayandım, izledim ve Coen kardeşler hayranı olarak değdi. En iyi film NCFOM, en iyi yönetmen Coen'ler.. Ayrıntılı izlenimler yarına, şimdi uyku vakti a.k. :)
 
tam beklediğim gibi oldu. iki tahminde yanıldım. en iyi yardımcı kadın oyuncu ruby dee demiştim ama tilda swinton kaptı ödülü. birde en iyi sinematografi ödülünde roger deakins'e yazık oldu. iki filmle adaydı, ikisinde de süperdi ama maalesef oylar bölündü ve kazanamadı. ben jesse james ile alır diyordum ama olmadı maalesef. gece no country for old men gecesi oldu. :) tabii niye olmasın ki filmin içerisinde gerçekten de klasik olabilecek unsurlar çoktu. hoş there will be blood'da en az onun kadar süper bir yapıt ama sadece bir ödül verilecekti ve ona gitti. en iyi şarkı oscar'ı ise tam anlamıyla isabetli bir seçimdi. teknik ödüllerde ise oscar the bourne ultimatum'a gitti. çok zeki bir film yapmışlar. dehşet bir kurgu ve ses örgüsü vardı filmde. hakkı da oydu zaten.
 
No Country For Old Men, 4 dalda Oscar alarak geceyi zaferle kapattı. En iyi erkek oyuncu, tahmin ettiğim gibi Daniel Day Lewis'e, (Herkes kesin diyordu zaten.) en iyi yardımcı erkek oyuncu da Javier Bardem'e gitti ki Javier Bardem'in ödül kabulü sırasındaki konuşması büyük alkış aldı. En iyi sinematografi biraz şaşırttı diyebilirim. Roger Deakins g*t oldu yazık. :) Jon Stewart'ın sunumu ve esprileri mükemmeldi. Özellikle salondaki bütün hamile aktrisleri aday gibi gösterip (Jessica Alba, Cate Blanchett ve Nicole Kidman) sonrasında da "...And the baby goes to... Angelina Jolie" şeklindeki espri feci yardı.

Biraz da magazine dökeyim işi, kısa kısa bahsedeyim:

-Jack Nicholson, hiç adaylığı olmamasına rağmen, ödülü karizmasıyla OWN etti. Adama nerdeyse en karizmatik aktör dalında ödül uyduracaklardı. O derece a.k.
-Cate Blanchett, Jennifer Garner, Jessica Alba ve Nicole Kidman güzellik açısından dikkat çeken isimlerdi. He bi' de Katherine Heigl tabi..
-Michael Moore ne kocaman herifmiş abi. Hani adam şişkoydu biliyorduk ama, kadraja sığmadı hayvan çocuğu..
-Tommy Lee Jones ya çok baymış bu durumlardan, ya da ot çekip falan gelmişti bilemiyorum. Kırmızı halıda adam sorulara cevap veremedi resmen. Ama karizması yetti tabi..
-Johnny Depp gene klasik geldi de papyonu yakasının içine kaçmıştı. -Rep..
-Javier Bardem de karizmasıyla olayı bitiren adamlardandı. Bi' ara herkes zaten "Havyar, Havyar boraya bak!" diye bağırınıyordu.
-Ödül sunumlarında kime sövdüysem, başına bi' şey geldi. Colin Farrell sahnede ilerlerken, ayağı kaydı. Cameron Diaz da sinematografiyi telaffuz edemedi.
-Coen kardeşler çok komik adamlar yahu. Tipler ultra yarık..
-Ellen Page çok sevimli hatun.
-Keira Knightley gelmedi sanırım törene. En azından seramonide ve kırmızı halıda yoktu.
-John Travolta'nın saç kesimi çok fena olmuş. Hemen bi' şey yapsın ona..
-Çok önemli dallarda olmasa da, The Bourne Ultimatum geceyi 3 Oscar'la kapatarak, törenin sessiz ve derinden yıldızlarından oldu.
-Tilda Swinton'ın ödülü açıklanırken, artık Tilda Swinton'ın arkasındaki kimse, memeleri ünlü oldu haberi olsun. Gerçi belki zaten ünlüydü, kim olduğunu göremedim ama, bir çift meme ekranı bu kadar kaplar yani..

Aha bunlar da ödüller:

En İyi Film: No Country For Old Men
En İyi Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen (No Country For Old Men)
En İyi Erkek Oyuncu: Daniel Day Lewis (There Will Be Blood)
En İyi Kadın Oyuncu: Marion Cotillard (Môme, La)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Javier Bardem (No Country For Old Men)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Tilda Swinton (Michael Clayton)
En İyi Orjinal Senaryo: Juno (Diablo Cody)
En İyi Uyarlama Senaryo: No Country For Old Men (Joel Coen, Ethan Coen)
En İyi Sinematografi: Robert Elswit (There Will Be Blood)

Diğer ödüller de aha burda:

http://www.imdb.com/features/rto/2008/oscars
 
Bu yıl tahminler hemen hemen tuttu çünkü bence pek keskin belirleyici unsurlar yoktu filmler arasında,olanlarda kazandı zaten.
En sevindiğim ise Marion Cotillard'ın en iyi aktris ödülünü almasıydı,cidden şahane rol yapmış.Helal olsun..

Tören de durgun gecti sayılır ama Jon Stewart cidden harikaydı,ben de çok eğlendim onun sunum ve esprilerine.
 
kırmızı halının hemen akabinde uyukalmış olmanın derin üzüntüsünü halen daha yaşıyorum. öyle ki uyandığımda kimin ne kadar şık ne kadar rüküş olduğunu bilipte, kimin ne kazandığını bilmemek berbattı. bir gün gecikmeli olarak izlemek aynı tadı vermese de oscar bu sene şaşırtmadı gibi görünüyor.
 
Geri
Üst