Ergin Altınel

Ergin Altınel , eski efsanevi Bandaj gurubunun gitaristi, uzun bir ara verdiği aktif müzik yaşamına Joe Satriani konserinde Joe Satriani den önce sahne alarak hızlı bir giriş yaptı,Ergin Altınel 14.07.2007 Maslak Arena'da Joe Satriani konserinde ön grup olarak sahne aldı. Almanya'dan Merih Benli sadece bu konser için Türkiye'ye geldi ve 3 günlük sıcak bir prova temposundan sonra çok başarılı bir performans sergilediler. Bandaj gurubu döneminde Şebnem Ferah, yakın dönemde ise kaybettiğimiz Barış Akarsu gibi isimlerle çalışmalar yaptı, son bilgilere göre Eylül ayı içerisinde Pentagram gurubu basçısı Tarkan Gözübüyük produktörlüğünde yeni albüm çıkarmaya hazırlanıyor,
Şahsen tanıdığım Ergin Altınel öncelikle bir gitar virtiözü diyebilirim, yakın zamanda çıkacak albümü dinleyecek olanlar benimle aynı görüşte olacaklardır,
Yaşamının büyük kısmını Ordu ilinde geçirmiş ve farklı işlerle uğraşmıştır, kendi dükkanında kasanın altına koyduğu ampli ve gitarı ile dükkanın boşaldığı her an yakın çevresine gitarın ne olduğunu baştan öğretmiştir,
Ergin Altınel in adı Türkiyede müzisyenlik ve enstruman konusunda belirli bir kademeye çıkmış hemen hemen her kes tarafından iyi bilinir,
Ordu ilinde olduğu dönemde çok uzun yıllar kullandığı scalloped klavyeli bir fender telecester gitarı vardı, sonradan bu gitarı yine gizli kalmış değerlerden biri olan Samsun ilindeki gitar ustası Ahmet Akel yardımı ile kasa kısmını değiştirerek mükemmel tonu olan bir gitara dönüştürmüştü.( Bu kısım hakkında kesin bir bilgim yok) en son mükemmel bir Jem vardı elinde. Yine Ordu ilinde olduğu dönemde Dr.Ahmet Katırcıoğlu ile müthiş bir hobi gurubu oluşturuşlardı , o dnemdeki gurupta Levent Okumuş ve Umut Öner gibi müzisyenlerde bu çalışmalara katılmışlardı.
En son pek çok kişi kendisini Joe Satriani konserinde izledi, yakın zamanda çıkacak albümünü ben şahsen sabırsızlıkla bekliyorum.

Kendisi hakkında daha çok bilgi sahibi olmak , yeni çıkacak albümden bölümler dinlemek, eski Bandaj döneminin kayıt ve görsellerine ulaşmak için,


http://www.erginaltinel.com

Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Ergin ALTİNEL 'in "Gidenlerin Ardından" adlı albümü çıkmıştır , tüm müzik severlere ve müzisyenlere kaçırılmaması gereken bir albüm olduğunu belirtmek isterim, özellikle gitar konusunda ustalığı ile Ergin Altinel yılların birikimi ve deneyimini mükemmel müziği ile bizlere sunuyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ergin Altınel'in "Gidenlerin Ardından" adlı albümü Hammer müzik etiketi ile yayınlanmıştır, müzik marketlerden sorabilirsiniz.
ergbw0.jpg
 
Daha albümü alma şansım olmadı ama sanırım bu yıl çok kaliteli albümler edineceğiz.Birincisini Volkan Yırtıcı çıkardı.Ergin Altınel in bu albümü hakkında da çok güzel şeyler konuşuluyor ve videolardan da görüldüğü üzere gidip hemen almak şart oldu.
 
Forumda senin de katılımını görmek güzel eminim buradaki arkadaşlar da seninle tanışmaktan mutlu olacaklardır, hoşgeldin.:)
 
Kusursuz bir gitar albümü.
Bilmeyenler dinlese, "yabancı bir albüm bu" diyecektir eminim. Ellerine, yüreğine sağlık sevgili Ergin Altınel.

(Yıllardır, burnumun dibinde böylesine muhteşem bir müzisyen yaşamış ve de haberim olmamış. Kafayı duvarlara vursak ne fayda :D ..Ordu Fatsa'da yaşıyorum ben de) ;)
 
daha 1 hafta önce albümü görüp, sonra kimmiş bu, tanımıyorum deyip albümünü almamıştım :oops: . sonra Bandajın gitaristi olduğunuz öğrendim. en yakın zamanda alacağım albümünüzü. :)

saygılar, başarılar.
 
Ergin Altınel Gidenlerin Ardından albümünün tanıtım konserinde 17 Nisan günü BALANS ta sahne alıyor saat 22:00
Tüm dinleyicilerini bekliyoruz.
Gidenlerin Ardından albümünün tamamını canlı performans dinlemek ve izlemek için 17 Nisanda oradayız.
 
17 Nisan Konserinin iptali ile ilgili olarak

HAMMER MÜZİK yetkilisine,
İyi çalışmalar dilerim,
Bundan bir ay kadar önce haber aldığımız Ergin ALTINEL konserine kalabalık bir arkadaş gurubu ile gitme kararı almıştık, uzun zamandır beklediğimiz bir albümün tanıtım konseriydi, bu gün aldığımız bir habere göre bu konserin iptal edildiği konusunda söylentiler duyduk ve oldukça üzüldük , bu konuda hammer müzik olarak bir açıklama yapmayı düşünüyormusunuz? Albümünü yayınladığınız bir müzisyenin tanıtım konserini iptal etmenin mantığı ne olabilir bu konuda tatmin edici bir açıklamayı sizden dinleyiciler olarak bekliyoruz, sanıyorum bu konu Hammer müzik adına olumlu bir reklam olmayacaktır, eğer bu konuda biz dinleyicileri bilgilendirirseniz seviniriz.
--
Ozan ERTUGRUL


-----------------------------------------------------------------------------------
Sayin Ozan Ertugrul

E-mailiniz icin tesekkurler.

Konserin iptal sebebi konserin gerceklesecegi mekandaki personel ile ilgili ic sorunlardir. Bu sartlar altinda konserin gerceklemesi durumunda hersey yolunda yurumeyecek ve belki yasanan sorunlar geceyi fiyaskoya cevirip sanatcimiza ve firmamiza negatif puan olarak donecekti. Bu konuda yapabilecegimiz birsey yok maalesef.

Konser ileri bir tarihte farkli bir mekanda yeniden gerceklesmek uzere planlanmaktadir.

Ayrica iptal ile ilgisi olmamakla beraber konserin iptal oldugu 3 Nisan Tarihinde Biletix'te 1 adet bile bilet satilmamis olmasi katiliminda umulan gibi olmayacagi yonunde bizleri endiseye itmistir. Bu durumda insanlarin bize ve/veya sanatciya "kalabalik bir grubuz, kesin geliyoruz" demesi cok anlam ifade etmiyor, bize lazim olan bos laflarin disinda somut adimlar atilmasi, konser bileti ve CD satin alinmasidir. Yapimci firmalar ve sanatcilar CD ve konser bileti satmadan birsey yapamayiz. Buyuk paralar kazanmak gibi beklentimiz yok (oyle olsa bu tarz albumler yayinlamazdik) ama en azindan albumler icin ortaya koydugumuz paranin geri donmesi ve carklarin donmesinin saglanmasi gerekli. Biz "bagimsiz" muzik sirketleri "buyuk" degiliz, mutevazi butcelerle "iyi" ve "kaliteli" isler yapmaya calisiyoruz ve hicbir projede kaybetmeyi kolayca goze alabilecegimiz butcelerimiz ve kaynaklarimiz yok.

Lutfen sizde adina konustugunuz kisiler adina konusmayin, herkes kendi adina konussun, somut adimlar atsin, konser bileti, CD satin alsin. Yada "Biz" olarak konusabilmeniz icin somut adimlar atin, mesela 50 kisi iseniz paralari toplayip 50 kisinin konser bilet ucretini onceden odeyin, 50 CD satin alin vs., ki bizde sizlerin varliginizi bilelim, desteginizi "yanimizda" hissedelim..

Bu mailimizi toplulugunuzun uyelerine forward edebilir, varsa websitenizde de yayinlayabilirsiniz.

Ilginiz icin tesekkurler.

Saygilarimizla

---------------------------------------------------------------------------------------
Öncelikle Samimi ve içten yanıtınızdan dolayı teşekkür ederim,

İlk olarak belirtmek istediğim konu mailinizin sonunda vurguladığınız şekilde Ergin ALTINEL ile hiç bir bağlantım olmadığıdır,
Ben 32 yaşında devlet kurumunda çalışan bir eğitimciyim, mesleğime başlamadan önce 16 yılım aktif müzik yaşantısı içinde geçti, bu nedenle Ergin ALTINEL gibi değerli müzisyenlere değer vermek ve ticari kaygının çok ötesinde görmek bizim için önemli bir konu,

Konser tarihine kadar bilet satılmamasının sebebi biletin kapıdan da alınabileceği konusunda bir bilgi alınmasından kaynaklanıyor olabilir, bu konuda şüphelerinizi gidermek adına söylüyorum , sadece benim yakın çevremden size farklı organizasyonlara dahil 35-40 kişilik bir gurup kesinlikle bu konsere gelecektik, hatta bir kaç arkadaş konserin duyurulduğu tarihi yanlış anlamak sureti ile yanlış bir gunde ilgili mekanın kapısından dönmüşlerdir.

Sanatçının albümünün satış istatistiklerini bilmiyorum, ama şunu söyleyebilirim ki firmanızdan yakınen tanıdığım bazı arkadaşlarımında albümü çıkmıştı, HAMMER müzik şirketini tanıdığımız kadarı ile Ergin ALTINEL ve Hammer müzik bu konuda ticari öncelikleri en önde tutan isimler olmadığını düşünüyorum, eğer bu konuda vurgulamaya çalıştığınız gibi bir bağlantım olduğunu düşünüyorsanız , Ergin ALTINEL in müziğini sevdiklerimle paylaşmak adına eski müzisyen camiasından arkadaşlara 4-5 albümü ben kendim satın alarak hediye ettim, benim bu konu ile tek bağlantım sanatçının müzisyenliğine duyduğum hayranlıktır.Sanatçı ile ilgili açılan müzik sitelerinde yaptığım video ve link paylaşımlarıdır, bunun dışında her hangi bir kitle veya gurup ile ilgim yoktur.

Mailinizde dediğiniz gibi konserin iptal olmadığını , ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmak sanırım sizin için sorun olmayacaktır, mailinizde belirttiğiniz esaslara dayanarak konserin ertelendiği yönünde duyuruyu sanatçıyı takip eden forumlarda belirtmemde sanırım bir sakınca yoktur.

Mailinizde belirttiğiniz gibi ufak bütçe ile dinleyenlere en iyi sunumu yapmak için çalıştığınıza firmanızın kurulduğu ilk günden bu yana inanıyorum, hatta Ergin ALTINEL albümünün 16 yıl aradan sonra , firmanız etiketi ile çıkması , sizin bu konuda şu ana kadar "bence" yapmış olduğunuz en güzel çalışmaydı diyebilirim (bu benim kişisel fikrim)
Albüm çıkışının 2 kere ertelenmesi , bunun yanı sıra albüm ile ilgili tanıtımın sadece bir kaç internet sitesi ile sınırlı kalması, çıkış tarihinden ancak bir hafta sonra raflarda yer alması, bu tür bir albümün satışının gerçekleşebileceği taksim gibi bölgelerde sadece iki dükkanda toplam 3 adet bu albümden olması , albümü tanıtabilecek klip , tv programı, radyo programı gibi alanlarda sınırlı koşullar elbetteki bu albümün bilinirliğine olumlu yönde katkıda bulunmamıştır.

Benim tek istediğim 16 yıl boyunca müzik camiasından ayrı kalmış böyle usta bir müzisyenin tekrar küstürülmemesi ve birikimlerini bizlerle paylaşmasıdır. Bu konuda yayıncı firma olarak elinizden geleni yaptığınıza eminim.

Tekrar samimi cevabınız için teşekkür eder , ertelenen konserin tarihinin en kısa zamanda duyurulacağını temenni ederim.
Saygılarımla.

(Not: Eğer konser ileri bir tarihte gerçekten organize edilirse , bu defa biletleri endişeye mahal vermemek adına önceden almayı taahhüt ediyorum, umarım dediğiniz gibi bu bir iptal değil sadece ertelemedir.)

İYİ ÇALIŞMALAR


Ozan ERTUGRUL
 
Geri
Üst