The Thing

1982 yapımı bir john carpenter bilim kurgusu. Şans eseri bi arkadaşım sayesinde izledim bu filmi ve bence hakettiği değeri pek görmemiş sinema dünyasında.

Biyerden sonra paranoyak bi vaziyet alıyor karakterler arasındaki durum kimin ne olduğunu anlamak için. Filmi izleyenlere biraz saçma gelebilir ama karakterlerin arasındaki güvensizlik ve kuşku aklıma Serdar Akar'ın Gemide'sini getirdi bazı sahnelerde.

Aynı zamanda başarılı da bi gerilim filmi bana kalırsa. Ödül falan almış mı, vizyona girdiği dönem başarılı olmuş mu bilmem ama gerçekten tadından yenmeyen bi film olmuş.




B0002CHK1S.01.LZZZZZZZ.jpg
 
Abi ünlü filmdir ya! Imdb'nin top 250 listesinde de yer alıyor.Bizim ülkede gereken değeri görmemiş heralde.Bikaç sene önce bilgisayar oyunu da çıkmıştı.

Filme gelecek olursak sıkılmadan izlediğim bi film.Yaratıklar gerçekten mide bulandırıcı.Oyunculuklarda idare eder.Kısacası güzel bi film ama başyapıt fln değil.
 
Başyapıt değil ? Evet, "yaratık" hikayelerinin başlangıcı olan bir filme bunu diyebildiniz yani. Film, "insanı ele geçiren yaratık" hikayesinin başlangıcıdır. "Alien" vs. filmlerinin atasıdır. Kurt Russell'ın oyunculuğu ve hikayesinin akıcılığı ile, bence, başarısı tartışılmazdır.
 
Geri
Üst