Heath Ledger anısına...

Heath Ledger öldü

Hollywood yıldızı oyuncu Heath Ledger, New York'taki dairesinde ölü olarak bulundu.

New York Emniyetinden yapılan açıklamada, Ledger'ın bilincini kaybetmiş halde bulunduğu belirtildi.

Cesedin yanında uyku hapları bulunduğu ifade edildi. Ölüme aşırı dozda hap alımının neden olup olmadığı araştırılıyor.

Yirmi sekiz yaşındaki Avustralyalı aktör, iki yıl önce Brokeback Dağı filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmişti.

BBC muhabiri Matthew Price, ölüme neyin sebebiyet verdiğinin halen araştırıldığını, intihar ihtimalinin de değerlendirildiğini söylüyor.

Heath Ledger, iki yaşındaki kızı Matilda'nın annesi oyuncu Michelle Williams'dan Eylül ayında ayrılmıştı.

Williams, Brokeback Dağı'nda Ledger'ın eşini canlandırıyordu.

Hollywood yasta

Hollywood yıldızları Heath Ledger'ın ölümüne tepki vermekte gecikmedi.

Oscar ödüllü oyuncu-yönetmen Mel Gibson, "Ondan çok umutluydum. Daha yeni atağa geçmişti. Bu kadar genç yaşta hayatını kaybetmesi trajik bir kayıp." dedi.

Ledger, 2001 yılında "The Patriot-Vatansever" isimli filmde Mel Gibson'ın oğlunu canlandırmıştı.

Avustralyalı oyuncu Nicole Kidman, "Korkunç bir trajedi. Kalbim ailesiyle birlikte..." derken, John Travolta da Ledger'ın favori aktörleri arasında olduğunu söyledi.

Brokeback Dağı'nın yönetmeni Ang Lee, Ledger'ın filmdeki performansının bir "oyunculuk harikası" olduğunu söyledi ve Marlon Brando'nun gençliğini anımsattığını belirtti.

Ledger, filmdeki rolüyle Oscar'a aday gösterilmiş ancak ödülü Capote filmindeki rolüyle Philip Seymour Hoffman kazanmıştı.

Heath Ledger, Bob Dylan'ın hayatını konu alan "I'm Not There" adlı filmde de şarkıcıyı canlandıran aktörlerden biriydi.

Henüz gösterime girmeyen Batman serisinin son filmi "The Dark Knight-Kara Şövalye"de de Joker'i canlandırmıştı.

bbc turkish
------------------------------------------------------------------------------------------

çok üzücü bir haber. genç yaşta yükselmekte olan bir oyuncuydu. artık onu filmlerde hatırlayacağız. brokeback mountain'da akıllara kazınan süper performansıyla beğenimi kazanmıştı.


tn2_heath_ledger_1.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
ölüm sebebi bir kaç tane ilacı birbirine karıştırmasıymış. tek söyleyebileceğim yazık olduğudur. daha çok genç 28 yaşındaydı. birde kızı yeni doğmuştu. yetenekli insanlar böyle kolay ölmemeli.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
heath ledger'in zamansız ölümü dostunun ve düşmanının da görünmesini ortaya çıkardı. amerika'daki ona karşıt bazı kesim(brokeback mountain'da yer alması sebebiyle) onun ölümüyle alay etmeye başladılar. özellikle katolik kesim tarafından "ettiğini buldu" mantığıyla demeçler verilmeye ve bazı şe*efsizlerde onun arkasından konuşmaya başladı. :evil:

uykusuzluk problemi çekiyordu. ve bunun sonucunda da aldığı ilaçların etkisiyle de evinde hizmetçisi tarafından ölü bulundu. artık bundan sonra onun üzerinden reklam oyunları dönmeye başlayacak tı ki "the dark night - batman 2" yapımcıları filmin afişlerinde heath ledger'ın resmini kaldırmaya karar verdi. eğer ölmeseydi yakında ülkemizde gösterime girecek olan filmin afişlerinde the joker karakterini (heath ledger) görecektik. the dark night'daki joker karakterinin heath ledger'ın en iyi performanslarından biri olduğu söyleniyor.

bu arada sanırım heath ledger'ı tanıyan pek yok, baksanıza kimse tek kelime bile yazmamış. nasılsa film vizyona girince mesajlar üstüste gelecektir.

The Joker - Batman 2
joker2.jpg
 
Çok yazık oldu.. Cidden gelecek vaad eden bir
oyuncuydu; ama açıkçası en çok Matilda'ya üzüldüm, henüz 2 yaşında. İntihar iddiaları ise hiç hoş değil...
 
Geri
Üst