Sweeney Todd

Yönetmen:

Tim Burton

Senaryo :

John Logan

Görüntü yönetmeni:

Dariusz Wolski

Müzik:

Stephen Sondheim

Tür:

Suç, Müzikal

Yapım:

ABD 2007 (Renkli)

Dil:

İngilizce

Yapımcı Firmalar:

DreamWorks SKG

Internet adresi:

www.sweeneytoddmovie.com

Oyuncular

Johnny Depp

Helena Bonham Carter

Alan Rickman

Timothy Spall

Sacha Baron Cohen

Konu

Depp, haksız yere hapse gönderilen, ve sadece bu acımasız ceza için değil, karısı ile kızına olanların üzücü sonuçları için de intikam yemini eden Benjamin Barker’ı, Helena Bonham Carter ise onun saplantılı ölçüde kararlı suç ortağı Bayan Nellie Lovett’ı canlandırıyor.?
Barker, Sweeney Todd kimliğine bürünerek Bayan Lovett’ın pastanesinin üzerindeki, eskiden kendine ait olan berber dükkanına geri döner. Amacı, karısı Lucy’yi ve küçük kızını? ondan çalmak için alçak yardımcısı Beadle Bamford’la (Timothy Spall) birlikte kendisini uydurma bir suçla uzaklara gönderen Yargıç Turpin’i (Alan Rickman) gözlemektir.

Zaman geçtikçe Sweneey ve Lovett ilginç bir ortaklığa adım atacaklardır.

*sinema.com alıntıdır...

yarın vizyona girecek ve şimdiden biletimi aldım,sabırsızlıkla bekliyorum.özelliklede fight club filminde müthiş oynayan Helena Bonham Carter'ın performansını merakla bekliyorum...
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Film 3 dalda Oscar adayıydı...
Yönetmen Tim Burton
Başrol Jonny Deep
Helena Bonham Carter
Alan Rickman
Sacha Baron Cohen
Ve bu film sadece büyük şehirlerde vizyona giriyor...
Mersinli birinin Dvdsi çıkana kadar izleme şansı sıfıra yakın...
Gözünün seveyim Canım Ülkemin güzel insanlarının sinema zevki...
 
Gerilimle müzikali birleştiren farklı bir yapıt, Sweeney Todd...Tamam Johnny Depp faktörü belli bir kız popülasyonunu, Tim Burton ismi de sinema severleri çeker; fakat ne yazık ki Türk izleyicisi Recep İvedik ve muadili filmlere daha çok rağbet gösterdiği, kendisini yenileyecek filmleri yok saydığı sürece Sweeney Todd gibi gerçekten enfes filmler ancak birkaç sinema salonunda bir elin parmağını geçmeyecek izleyiciye gösterilir...
yazık
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
çok çok kaliteli bir filmdi,ben çok beğendim zaten izlemek için tim burton başlı başına bir neden,öneririm herkese...
 
İddiaya göre 1800'lerde bir ''penny dreadful'' kahramanı olarak ortaya çıkmış katil berber Sweeney Todd'un, gerçek olarak 1976 Broadway müzikalinden sinemaya uyarlanmış bu filmi, Tim Burton'ın yeni filmi olarak düşündükten ve o şekilde izledikten sonra, aynen yazmak istiyorum hissimi.

Tim Burton'ı bulduğum vakit, önce kendisine sarılacağım. Ağlayacağım, mutluluk göz yaşları içerisinde Sweeney Todd için iltifat üzerine iltifat edeceğim; kamera kullanımından, karakterlere, kostümlere, konunun işlenişine, sahnelere, renk kullanımındaki o muhteşem tezatlıklara (Mrs. Lovett'ın hayal kurduğu sahnelerdeki gibi) neredeyse bütün fetişlere hitap eden, gotik kültüre dahil olanların (ya da kültüre ilgisi olanların) delireceği tipten bir bilm ürettiği için onu tebrik edeceğim.

Sonra da, iki yakasından tutup, kafayı çaktıktan sonra küfür etmeye başlayıp bir temiz döveceğim, ta ki kötürüm eşşek Alpha Centauri'deki yıldızlardan su çekip getirene dek.

Şimdi, film hakkında negatif tek bir yorumum mevcut. Bir tane. O da, Alan Rickman - adama bir garezim yok, hatta rolünü muhteşem oynamış, sesine bayıldım, ''Pretty Women'' şarkısı beni benden aldı. Sadece, genellikle Ian McKellen'ın reddettiği rolleri alması ve bununla dalga geçilen iki adet skeçi çevirip çevirip izlememin sonucu olarak, kahkahayı bastım Rickman çıktığında.

Pozitif yorumlarımın haddi hesabı yok, fakat Burton'ı, ruhuma tecavüz ettiği için kınıyorum. Film bittikten sonra, filme birlikte gittiğim sevgilim ve ben, saatlerce boşluğa bakakaldık, ağızlarımız bir karış açık. Resmen, ''nihai film''i az önce görmüştük zira. Ekşi yazarlarının diyeceği üzere, ''Bunu yapan insan olamaz.'' Söylenecek çok şey var, fakat destan çıkmasın diye kısa keseyim; Johnny Depp muhteşem bir performans sergilemiş, ve aksan olarak da fazlasıyla başarılı, zira zor bir şey İngiliz aksanı. Helena Boenham Carter'ın sesi çok güzel, ve neredeyse katıksız bir Cockney aksanından aristokrasiye atfedilmiş aksanlara geçişine hasta oldum; ayrıca oyunculuğu da muhteşemdi. Sasha Baron Cohen'ı çok az izleyebildik, ama o da, dönemin şovmenliğini zaman makinesiyle gidip görmüş gibiydi. Rickman, her zamanki halinden ötede bir şekilde, gariptir ki, o kahkaya rağmen beni büyüledi.

Daha da ötesi, filmin en can alıcı noktalarından biri, tarihi bazı gerçeklerin etrafında da dönüyor olması ve Londra'yı, Andy Kuntz'un bir kere kullandığı bir deyim ile, ''Tim Burton Renklerine'' boyaması. Cümle devrik değil, filmin boyamasından bahsediyorum. Tablo gibi geliyor çoğunlukla, ve onca toz, kir, çamur, pas arasında bile, bazı bölgelerin sütten çıkmış ak kaşık olarak gösterilmesi, feci bir sınıf farkını ifade edercesine insanın canına okuyor bir güzel.

Gelgelelim yurdum insanının tepkisine... Recep İvedik gibi bir 'filmi', bunun üzerinde görecek insana acırım, açık ve net. Tamam, film uyarlama olabilir, fakat bu, yine de, son zamanlarda sinemaya gelen bilimum 'uyarlamalar' (kitap, çizgi roman, vesaire) ve 'yeniden yapımlar' (Texas Chainsaw Massacre, Omen) arasında hepsine toz yutturacak kalibrede bir yapım olduğu gerçeğini değiştirmez! Evet! Çok feci totaliter hissediyorum kendimi bu konuda! NE VAR!?

Son bir not... erkeklerin çoğu bilir, berberlede, günümüzde kullanılan usturaların içleri çoğunlukla boştur; jileti pakedinden çıkartıp usturaya takar berber traştan önce. Filmde kullanılan usturalar ise tekil, bütün halinde keskin uçlara sahiptirler. Filmin geçtiği dönemde kullanılmış olan bu usturaların diğer adı, ''cut-throat razor'' imiş. İlginç...
 
Kount demiş ki:
Gelgelelim yurdum insanının tepkisine... Recep İvedik gibi bir 'filmi', bunun üzerinde görecek insana acırım, açık ve net.
Recep İvedik ile bu filmi karşılaştırman çok absürd ve saçma olmuş.Müzikal film farklı,komedi farklı.Hem Yurdum İnsanı zaten böyle müzikal filmi tabi ki Recep İvedik'e yeğ tutar.Çünkü adı üstünde Yurdum İnsanı'dır zaten o.
 
Bugüne kadar 18 yaş sınırı kimsenin umrunda değildi.Ama bu filme girerken ilk kez 18 yaş sınırı ibaresinin dayanılmaz ağırlığıyla karşılaştım.Üstelik 18 olmama birkaç ay kalmasına,gnctrkcll sırasında zaman tüketmeme,dil dökmeme rağmen...Üstelik filme 14-15 yaşlarında giren götikleri i de gördük.Bu filmi sinemada izliyicem mutlaka.Biletleri 18 artı birine önceden aldırmak lazım.
 
tim burton maalesef son iki filmdir çok vasat gidiyor. charlie'nin çikolata fabrikası'ndan iyi olmuş bu sweeney todd ama yine de eksik bişeyler var. johnny depp ile beraber ed wood ayarında bir film daha yapabilir mi bilemiyorum. yine de tim burton'ın hayranları bunu da beğenecektir. objektif bakmak gerekirse 7/10 verilir.
 
lovermanJames demiş ki:
Kount demiş ki:
Gelgelelim yurdum insanının tepkisine... Recep İvedik gibi bir 'filmi', bunun üzerinde görecek insana acırım, açık ve net.
Recep İvedik ile bu filmi karşılaştırman çok absürd ve saçma olmuş.Müzikal film farklı,komedi farklı.Hem Yurdum İnsanı zaten böyle müzikal filmi tabi ki Recep İvedik'e yeğ tutar.Çünkü adı üstünde Yurdum İnsanı'dır zaten o.

Karşılaştırma, bana değil, iki filmi de görüp, Sweeney Todd'ı sürekli yeren ''Yurdum İnsanları''na aittir. Ki, bir anlamda, kendimi gayet güzel ifade etmişim; bu kadar absürdüz.
 
Kount demiş ki:
lovermanJames demiş ki:
Kount demiş ki:
Gelgelelim yurdum insanının tepkisine... Recep İvedik gibi bir 'filmi', bunun üzerinde görecek insana acırım, açık ve net.
Recep İvedik ile bu filmi karşılaştırman çok absürd ve saçma olmuş.Müzikal film farklı,komedi farklı.Hem Yurdum İnsanı zaten böyle müzikal filmi tabi ki Recep İvedik'e yeğ tutar.Çünkü adı üstünde Yurdum İnsanı'dır zaten o.

Karşılaştırma, bana değil, iki filmi de görüp, Sweeney Todd'ı sürekli yeren ''Yurdum İnsanları''na aittir. Ki, bir anlamda, kendimi gayet güzel ifade etmişim; bu kadar absürdüz.

Recep İvedik'i severim... Hatta en çok geyik yaptığımız tiplemedir arkadaşlar arasında...Ama bu daha film çekilmeden önce,Şahan Tv 8 deyken dikkat ŞAhan Çıkabilir Programından kalmadır...
Tantuni yemeğe gittiğimizde ''Salih Abe! Çek bi tantuni!!!'' diye hala bağırırız...Herşeye rağmen,Sweeney Todd ile aynı seviyede ya da daha üstte tutan biriyle pek fazla anlaşabileceğim söylenemez...+ Kount
 
Bu filmi çok fazla beğenemedim nedense. sanatsallığına lafım yok:) ama benim kafa tarzımdaki filmlerden değil. ayrıca konusuda değişikti orası ilğimi çekti baya.
 
Bu filmi gerçekten görmek istiyorum. Nasılmış vari yorumlara pek bakmam spoylır fobim yüzünden ama; giden arkadaşlara "Evet/Hayır"lık bir sorum var. Romance&Cigarattes ile inceden var mı bir benzerlik? O filmin şarkıları ve şarkı sahneleri gayet kaliteliydi zira.. :)
 
Yazmak isteyipte yazamıyorum.Mükemmel bi film.Mutlaka izlenmeli! Sinemada filme 'Hayatımda izlediğim en iğrenç film' diyenler bile vardı.Herkese hitap eden bir film değil.Aklınızda bulundurun.
 
Bir müzikal olarak çok beğensem de konusunu beğenmedim pek.Her nedense doyurmadı beni film bittiğinde...

Bu arada +18 olması normal..Johnny katliam gercekleştirdi resmen :LOL:
 
bence filmin en iyi yanı yaratılan atmosferdi(tim burton sonuçta).En iyi performansı helena göstermiş, johnny kötü değildi ama onu şarkı söylerken izlediğimde bir şeyler eksik gibi geldi, yani kafamda sweeney todd değil de şarkı söyleyen johnny depp olarak kaldı o sahnelerde..fazla inandırıcı gelmedi, depp gibi bir oyuncu oscar'ı bu rolle alsaydı üzülürdüm(neyse ki alamadı zaten :p ) ..ayrıca müzikal yönü pek iyi değildi filmin, johaannaaa lafını duymaktan bayıldık, yine de pişman değilim izlediğime ama bir daha izlemem..
---spoiler---
ayrıca filmin sonlarında sweeney kendi kızını öldürseydi(ki o sahnede kesinlikle öldürmesi gerekti bırakıp aşağıya inmesi çok saçma olmuş) veletin elinde can vermesinden çok daha dramatik olurdu...
bir de sweeney seyircinin hoşlanabileceği ya da en azından anlayabileceği bir karakterken, sadece kendisine yapılan haksızlığın intikamını alacak diye beklerken adam karındeşen jack'e bağlandı, gerçi o bile sadece hayat kadınlarını öldürüyordu bunun gibi önüne geleni doğramadı...o dönüş noktasından sonra biraz soğudum filmi izlerken...
---spoiler----
 
Geri
Üst