Qi (progressive) - Ankara

Q

Qi

Qi grubunun temelleri, Wasteland grubunda beraber calan gitarist Cihan Cetindag, baterist Dogukan Tunc ve bas gitarist Burak Sendogdu'nun 2006 yili ilk ceyreginde gruptan ayrilmasiyla atilmistir. Herhangi bir isme veya vokale ihtiyac duymadan, Dogukan, Burak ve Cihan yaklasik bir sene boyunca farkli turdeki gruplar uzerine, kendi studyolarinda calismalarini surdurmus ve amacladiklari gibi kendilerine ozgu sesi yakalayabilmislerdir. Bu uzun surec icinde, her ne kadar farkli klavyecilerle calistilarsa da istedikleri ozveriyi ve performansi alabilecekleri klavyeci ile ancak 2007 yili ortalarinda karsilasabilmislerdir. Ipek Kahraman'in gruba dahil olmasinin ardindan calismalarini hizlandiran grup 2008 Mart ayında ilk demo albumleri icin kayita girmeye hazirlaniyor.

Grupla ilgili gelişmeleri ve detaylı bilgiyi http://www.myspace.com/qitheband adresinde bulabilirsiniz.

Grup Elemanları:
Selin Çoruh - vokal
İpek Kahraman - klavye
Cihan Çetindağ - gitar
Burak Şendoğdu - bas
Doğukan Tunç - davul

m_a7c2f918b4ed1ee8db43c083b66e526b.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Ayrıca 23 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.00'de Çizmeli Kedi'de gerçekleşecek olan ve bizim için bir "tanışma konseri" niteliği taşıyan progressive gecesinde Timesailor ile birlikte sahne alacağız. Girişlerin ücretsiz olacağı, grupların bestelerinin yanı sıra Dream Theater'dan Rush'a, Pain of Salvation'dan Symphony X'e kadar progressive müziğin öncü ve başarılı gruplarının eserlerine de yer vereceği bu konserde tüm dinleyicilere eşsiz bir progressive keyfi yaşatmak istiyoruz...

Konserde görüşmek, tanışmak dileğiyle... ;)

2000649153954266856_rs.jpg
 
Arkadaşlarım hayırlı olsun grubunuz.Qi olarak ilk konserinizde kesinlikle sizi desteklemeye,izlemeye,sayenizde ruhumu doyurmaya:) gelirdim ama konserinizin olduğu gün benim de başka bir yerde çalmam gerektiğinden gelemiyorum.Birdaha ki konserinizde mutlaka sizi izlemek istiyorum.Müziğe emek veren,müziğe önem veren arkadaşlarımın bulunduğu Qi umarım hakettiği herşeye ulaşır.Birlikte de çalmayı çok isterim.Cihancım,Burakçım,Doğukancım tabi ki tüm Qi ilk konserinizde olamayacağımdan dolayı kusura bakmayın,telafi ederim:)kolay gelsin
 
Uzun zamandır sizlerle görüşememiştik . konser vesile oldu :)
dün dinlerken ve izlerken cok keyif aldıgım bir konser verdiniz . elinize sağlık hepinizin. grup olarak devamının daha iyi sekilde geleceği kanaatindeyim :)
 
yav bir grup ilk konserinde bu kadar iyi çalabilir mi yahu, gerçekten süperdiniz. gerçekten çok beğendim, ne kadar uzun zamandır sizinle beraber konser vermeyi istediğimizi biliyorsunuz zaten ama ben bundan sonra bütün konserlere beraber çıkmak isterim :)

Bu arada demoyu merakla bekliyoruz :)
 
Beyler çok iyi vakit geçirdik..
Sizleri arkanızdan seyretmiş olsam da eğlendim açıkçası=)
İlk konsere göre güzel performanstı.
Demonuz benden=)
Nice konserlerde birlikte çalışmak ve aynı sahneyi paylaşmak dileğiyle.

One More Lie dan selamlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
22 Mart 2008 Cumartesi akşamı Ankara Manhattan Bar'da gerçekleşecek Dreamtone konseri öncesi konuk grup olarak sahne alacağız. Kapı açılışının 18:00 olacağı konser için girişler 10 YTL.

Gelişmeleri myspace sayfamızdan ve Dreamtone resmi internet sitesi'nden takip edebilirsiniz.

http://www.myspace.com/qitheband
http://www.dreamtone.net

l_2daf5a3bb97870b3752b730803a4e67b.jpg
 
Resimler için teşekkür ederiz Yasemin. :)

Konser ile ilgili tek sıkıntımız, -bize de- belirtilmediği halde mekanda yaş sınırının uygulanması oldu. Dreamtone tarafından bu konuda yapılan açıklamaya biz de katılıyoruz ve kapıdan dönen seyircilerden özür diliyoruz. Nice konserlerde birlikte olmak dileğiyle...

Dreamtone grubunun açıklaması:
"22 Mart Cumartesi günü gerçekleşen Ankara, Manhattan konserimiz öncesinde, mekanda 18 yaş sınırı uygulamasının olması ve bundan haberdar edilmememiz sebebiyle 18 yaş ve altındaki dinleyicilerimiz konsere girememişlerdir. Yaş probleminden dolayı konserimize gelen ve geri dönen tüm dinleyicilerimizden bu tatsız olaydan ötürü özür dileriz. Bu uygulamanın tamamen bizim dışımızda geliştiğini ve tüm çabalarımıza rağmen bu uygulamayı değiştiremediğimizi de ayrıca bilginize sunarız.

Dreamtone"
 
"Gardaş türkçe çalmıyonuz mu " :D
..
gazide güzel bir konser geçti arkadaşlar ve vokal arkadaşla uyumunuz grupça çok hoş .
devamını bekliyoruz ...
 
Atmosferin tuhaflığına rağmen çok iyi bir performanstı, tebrik ederim. "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır!" vaadiniz zaten okunuyor gözlerinizden! =D
Sizleri daha çok görme şansımız olsun isteriz. Umarım en yakın zamanda bir diğer organizasyonda karşımıza çıkarsınız. Başarılar.
 
Müzikalperest Tiyatrosu Orkestrasına katılan grubumuz, metni ve şarkıları tamamen Türkçe olan "Hayatımız Bi' Müzikal" müzikalinde çalacaktır. Müzikal 5 eylül ve 6 eylül günleri saat 20:30 da İzmir Konak'ta, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür merkezi'nde sahnelenecektir ve girişler ücretsizdir.

Tüm izmirlileri bekleriz...

--- spoiler ---
"hayatımız bi' müzikal", tiyatroyla uğraşan bir grup insanın macerasını anlatıyor.

modern (ve biraz iri yarı) bir polyanna olan cem, ekibinin "güzel bir müzikal gösteri yapması" hayalinin peşinden koşarken, yolda karşısına çıkan herkesi ekibine ve hayaline dahil ediyor: para ve güç delisi genç yapımcı rüya hanım, efsanevi oyuncu "operadaki hidayet", tiyatrocu babasına karşı çıkıp mühendis olmaya çalışan küçük kız tirat, hırslı bir yönetmen, hiçbir teknik işten anlamayan ve tüm vaktini uzaylı aramakla geçiren bir teknisyen, adı uzay olan talihsiz (bir o kadar da garip) bir adam ve her biri ayrı telden çalan oyuncular... tiyatro, yavaş yavaş bir sirke dönüşürken, cem'in hayali de bir curcunaya dönüyor.

--- spoiler ---[/b]
 
Geri
Üst