La Mala Educacion (Kötü Eğitim)

Yapım Yılı: 2004
Süre: 105 dk

Oyuncular
Gael García Bernal
-- Ángel/Juan/Zahara
Fele Martinez
-- Enrique Goded
Daniel Giménez Cacho
-- Baba Manolo
Lluís Homar
-- Sr. Berenguer
Javier Cámara
-- Paca/Paquito
Yönetmen
Pedro Almodóvar


Senarist
Pedro Almodóvar


Yapımcı
Agustín Almodóvar
Pedro Almodóvar


Müzik
Alberto Iglesias


Görüntü Yönetmeni
José Luis Alcaine

60'ların başında Ignacio ve Enrique adlı iki çocuk tutucu bir okulda aşkı, sinemayı ve korkuyu keşfederler. Okulun müdürü ve çocukların edebiyat öğretmeni olan Peder Manola, bu keşiflerin bazılarında onlarla beraberdir.

Üçü 70'lerin sonunda ve 80'lerde tekrar buluşurlar. Bu karşılaşmalar, bir kısmının hayatının geri kalanını ya da ölümünü belirleyecektir.

Madrid, 1980. Enrique Goded, 27 yaşında olmasına rağmen 3 film yönetmiş başarılı bir yönetmendir. Kapı çalar. Kapıyı çalan, sakallı, yakışıklı adam okul arkadaşı olduklarını, adının Ignacio Rodriguez olduğunu söyler. Enrique, okul arkadaşını çok iyi hatırlıyordur ama bu genç adamla arkadaşı arasında fiziksel olarak hiçbir benzerlik kuramaz. Öte yandan birbirlerini on altı yıldır görmedikleri de bir gerçektir.

Enrique'nin farkında olmadığı şey, bir sonraki filminin konusunun şu anda gülümseyip sıkmak için elini uzattığı adamla çok ilintili olacağıdır.

***

kesinlikle izlenmesi gereken bir film ve her karesinde pedro almodovar filmi olduğunu gösteren bir yapıt...
 
Gael García Bernal İspanya'nın dünya ya bahşettiği en iyi oyunculardan biridir benim gözümde. Paramparça Aşklar Köpekler ve Motosiklet Günlüğü'nden de hatırlıyacağınız bu harika oyuncu bu filmdede gösterdiği Transeksüel performansı ile alkışları hakediyor bence.
 
Geri
Üst