Elektrik Gitar Tel Seçimi

Sizce En İyi Tel Firması Hangisi?


  • Toplam oy veren
    585
Valla hep D'Addario alıyorum ucuz olanlarından :) tonu güzel diye değil tabi.Geçenlerde yanlışlıkla Nikel değil Çelik kaplamalısını almışım sevmedim mesela o modeli.

Elixir fazla pahallı geliyor daha denemeye cesaret edemedim.Bir ara DR ve Ernie Ball deniycem buradaki yazılanlardan sonra.
 
şu ana kadar kullandığım teller arasında en iyisi Ernie Ball ve DR'dı.Ama uzun süre dayanabildiklerini söyleyemem.Elixir denemek daha nasip olmadı.Şu an 10-46 kullanıyorum.Ama bi dahaki telleri Ernie Ball Heavy Bottom 10-52 almayı düşünüyorum.
 
Valla herkes yazmışta yazmış arkadaşım ben gunde minumum 4-5 saat maximum da 8-9 saat gitar çalan bir insanım ve birçok kez de sahneye çıkmışlığım vardır . Elektro gitarı ilk böyle profosyonel olarak çalmaya başladığımdan beri elixir kullanıyorum . Belki piyasadaki en pahalı tel olabilir ama emin ol o tele verdiğin parayı fazlasıyla hakediyor.
Bir arkadaş çalma sürene göre değişir demiş benim yukarıda yazdığım çalma saatlerine göre de 1-1.5 sene gidiyor elixir ..
Bence bundan sonra fiyatına bakma kaç para olursa olsun elixir al en azından bir kere al tam al pişman olmayacaksın ;)
 
Metalz demiş ki:
Arkadaşlar Drop B tonunu en güzel verebilecek tel numaraları hangisidir?

Kesinlikle daddario 13-62 takım.

Geçen gün dedim alayım deneyim nedir ne değildir diye. Önce garip geldi 0.62 tel ancak takınca gitara ciddi çok iyi ton çıktı. Muhteşem oluyor Drop B için. Tavsiye ederim. Takması etmesi dert ama çok iyi.
 
Bahsedilene göre Elixir tellerin üzerindeki bir malzeme,telin tonunun kaybolmasına neden oluyormuş.Bu doğru mu sizce?
 
bazılarına gore oyle ustundekı sılıkon kaplama zamazıngosu bozuyor dıyorlar ancak yanı sonucta amator bız muzısyen için cok da sorun yarattığını dusunmuyorum. ben de drop b tonu ıcın 12 numara kullanıyorum hatta 12 numara tel ıle her akorda cekebılıyorum baya guzel bısı bu kalın tel olayı bıgun elımde kalacaklar mi ye geri toplarken ama hadı bakalım hayırlısı. ayrıca sızı bılmıyorum ama dusuk tonlarda sankı tellerın gergın degıl de bıraz daha salas lömbür lömbür olması daha bir guzel oturaklı ton verıyor gitara emg 81 85 ıle tabı baska manyetıkle denemedım hıc o kadar dusuk
 
Evet bende daddario kullanıyordum ama hiç memnun değildim sebebi çabuk oksitlenme kir pas vs. kapıyor tonunu çok çabuk kaybediyordu, emin olun 2 3 gün sonra bunu yaşasam şükrederim, standart günde 2 saat bilemedin 3 saat çalarım.

- Elixiri bir arkadaşım tavsiye etti 9 ay boyunca tel değiştirmedim dedi en sonunda sıkıldım değiştirdim, ne tonda bir kayıp vardı dedi ne de tellerin parlaklığında bir sorun vardı dedi. ( bunu diyen arkadaşım müzik aleminde belli bir kariyere sahiptir, yani kaba deyimle çaylak değildir. )

- neyse bende aldım bu tel takımından elixir anti rust serisi 09-42 taktım ve 5.5 ay oldu evet aynen , ton kaybı yaşamadım ! şayet kulağıma güvenirim, teller zaten paslanması kirlenmesi imkansız çünkü ''nano web'' denen ince bir plastikle sarımlıdır teller, sadece zamanla o plastik sarım çok az deforme oluyor :) pena darbelerinden dolayı yani penayı vurduğunuz yerler, benim parmaklarım yazın terlerdi bir şekilde, bu da telleri mahvederdi, çok şikayet ederdim, sürekli tel al tak tel al tak, bıkkınlık gelmişti. Elixiri o zamana kadar bu özelliğiyle bilmezdim , sadece isim olarak bilirdim. Aldıktan sonra derdim tasam bitti. daddario ortalama 10 ytl elixir en son 25 ytl idi ki halada öyle senkop müzik distbürütörüdür. ordan alırdım ben sürekli, 5.5 ay boyunca elixirden başka eminim en az 20 30 tel takımı tüketirdim. Bu elixirler kopmaya karşıda dayanıklıdır. Tabiki tel kopma hadisesi sadece telle alakalı değil bunuda biliyorum bu gitarın metal aksamı köprüsü bilmem neyinin törpü isteme durumundada söz konusu oluyor.

- Yani bilemiyorum hala elixir kötü abi beş para etmez , yapma etme ton yok o tellerde diyen bir kaç ilginç arkadaşa rastladım , ama benim için gerçekten bir numara !
 
Yukarıda yazılan süreler biraz fazla yani ben de elixir'den başka tel kullanmam ama öyle 8-9 ay 1 sene filan da tutmuyorum gitarın üstünde. Az bile çalsan folloş olur o tel 1 senede. Üstelik belli bir süre sonra tondan yemeye başlıyor ama sonuçta birçok başka marka telden çok daha uzun dayanıyor ve asla kararmıyor.

Ayda bir daddario değiştirirken şimdi mevsimlik olarak senede iki kere elixir değiştirir oldum. Hangisi daha pahalıya gelir acaba elixir pahalı diyenler?
 
dominichammet demiş ki:
Valla herkes yazmışta yazmış arkadaşım ben gunde minumum 4-5 saat maximum da 8-9 saat gitar çalan bir insanım ve birçok kez de sahneye çıkmışlığım vardır . Elektro gitarı ilk böyle profosyonel olarak çalmaya başladığımdan beri elixir kullanıyorum . Belki piyasadaki en pahalı tel olabilir ama emin ol o tele verdiğin parayı fazlasıyla hakediyor.
Bir arkadaş çalma sürene göre değişir demiş benim yukarıda yazdığım çalma saatlerine göre de 1-1.5 sene gidiyor elixir ..
Bence bundan sonra fiyatına bakma kaç para olursa olsun elixir al en azından bir kere al tam al pişman olmayacaksın ;)
abi sanki 1 ay dan sonra falan tonlar ölyüor ya ? o naylon kaplamayı hissediosun tona etkisini sanki ? Bende caldım denedim cünkü bir süre baya..
 
Gibson Humbucker Serisi 10-46 Elektro Gitar Telleri

Türkiyede bulabildiğim sürece bu tellerden başka tel kullanmam. Şimdiye kadar denediğim bütün tellerden daha ilginç bir yapısı var. Dean Markley'lerden sanki bir çıt daha üstte. Gerçi tasarlanışı Humbucker'lı Les Paul'lere göreymiş gibi bir hissiyat var.

Herkese tavsiye ederim. Strat modeller için de "Bright" serisi var. Çok uzun ömürlü ve sağlam teller.Ayrıca tonunun da hastasıyım.
 
fender, ernie ball, daddario'nun bilimum modeli.. epey denedim ama hep elixir'in daha efektif olduguna kanaat getirdim. hep ayni sebeplerden. 2-3 ay hakikaten idare edebiliyor da 1 sene falan abarti olmus. :). deforme oluyor gercekten teller o kadar zamanda paslanmasalar bile.

yalniz bir keresinde konserden once degistirdigim tel takiminin kalin mi'si 2. sarkida kopmustu. epey kufretmistim falan.. gerci ona benim teli takarkenki hoyratligim da sebep olmus olabilir. epey acele ediyordum cunku.
 
Elixir denemedim ama tam anlamı ile beni tatmin eden teller Dean Markley'lerdi... 12-52 yi duyduğum için elixir denemek bana da farz oldu. Hayırlısı diyelim
 
Geri
Üst