ebony ve rosewood klavye arasındaki farklar

arkadaşlar öncelikle selamlar.

ben ltd deluxe ec 1000 model gitar almaya karar verdim.bu gitarın iki modeli bulunuyor,

1-rosewood klavye, set neck ve maun body olan model.

2-ebony klavye, set neck ve maun body olan model.

sizce hangisini tercih etmeliyim?

yaptığım müzik tarzı ise death metal,yüksek gainli cıncın riffler ve ufak tefek sololar :)
 
ton olarak rosewood daha koyu bir tona sahiptir.Ayrıca abanoz çok kolay bulunan bir agaç değil ama sıcaklık değişimlerinden rosewood dan daha çok etkilenir ve mevsim geçişlerinde periyodik olarak sap ayarı ister.

Şuan bende hem abanoz tuşeli hemde rose wood tuşeli gitarlar var.Ama aralarında dağlar yok bence.Hani maple ile rosewood arasında bariz ton farkı vardır ama bunlar birbirine yakın agaçlar diye düşünüyorum..Tabi bu benim izlenimim ve görüşüm..

Ama en doğrusu gidip kendin iki gitarıda denemen tabi imkanın varsa.Ondan sonra sana en hoş geleni alırsın.
 
K_r_m demiş ki:
Abanoz'u her zaman tercih etmisimdir ne tarz calarsam calayim.

Uzunca Maple kullanmış , Abanoz ve Gülağacı klavye kullanan biri olarak Abanoz içlerinde bana en büyük keyif vereni. Tuşenin hissiyatı çok farklı. Daha sonra Gülağacı en sonda maple.

Ton konusunda hiçbir fikrim yok her gitarın ağacı ve manyetiği klavyeden çıkan ton üstünde büyük farklılıklar yarattığı için bir kıyaslama yapamıycam ama benim Eclipse tabi ki Abanoz. Abanoz alırsan pişman olmazsın 2 sinide dene Pera'dan alıcaksan Emrah sana abanozu kastırır zaten. :)
 
yavrucuk demiş ki:
niye?

hem çokta güzel duruyo bence siyah siyah
Abanoz, her ne kadar akustik gitarlarda veya içi boş olan enstrumanlarda tondaki tizliği toparlasa da yapısı itibariyle tiz olan katı gövde akustiklerde hem aşırı tizliğe sebep olan hem de kullanım sıklığından ötürü belli kalitenin standart olmaması sebebiyle oturmamış olan ağaçların kullanımıdan ötürü genelde stabilite sorunu yaratan bir ağaç cinsi. Piyasada kaç tane efsane olmuş katı gövde elektro gitarın klavyesi abanoz ki zaten.
 
jackson soloist, gibson les paul custom ve bunların türevlerinde var benim hatırladığım kadarıyla sadece :) ilk dönem prs lerde de vardı sanırım, sonradan otomasyona geçince abanoz klavyenin otomatik perde takma sistemlerine uygun olmaması nedeniyle bıraktılar(kaynak: www.edroman.com).

aralarından tek gerçek efsane lp customdır. soloist kendi çapında efsanedir, esp tarafından da oldukça kopyalanmış gitarlardır her ikisi de.
 
ben denedim ikisini de.ve şimdi gül klavyeli olanı alıyorum.üzerindeki manyetikler seymour duncan,biraz yumuşak tonları var, clean'lere bayılırsın o derece...çok gerekirse sonradan emg aktif manyetik takılabilir.
 
o gitarın farklı renklerinde emg msnyetikler var hocam,sadece senin alacağın renkte duncanlar var.ve sadece vintage black renginde ebony klavye var,yine emg manyetiklerle beraber.
 
Geri
Üst