Klavye için hoparlör...

Selamlar,

Ufak bir çalışma alanı kurduk arkadaşlarla, ancak klavyemin sesini çıkarabileceğim bir ekipmana ihtiyacım var. Bilgisayar hoparlörü düşünüyodum ama arkadaşlarım bilgisayar 2+1 lerinin sesi değiştirdiklerini öne sürerek kafamı allak bullak ettiler.

Önerisi olan var mıdır?

Teşekkürler.
 
Eğer olabildiğince flat bir ses almak istiyorsan yakın dinleme monitörü alman gerekiyor. Ancak o kadar da önemli olmaması lazım bu sesin değişmesinin. Yani dediğin şekilde bir ses alabilmek, klavyenin tonunu bire bir almak istiyorsan monitör şart. Bu tarz monitörler studyoda akustik düzenlemesi yapılmış ortamlarda frekansların dengeli olarak duyulmasını sağlayan aletler.

Amaç sadece çalışmak etmek ise 2+1 yeter.

Bir diğer ihtimal olarak da klavyeler için ampliler mevcut. Ama tuzlu olur fiyatları.
 
günlerdir araştırıyo olmama rağmen içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyelerinizi bekliyorum..roland rd 300sx dijital piyano kullanıyorum.şu ana kadar kulaklıkla idare ettim ve bir ses sistemi kurmak istiyorum..birkaç sorum olucak cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
1000 ytl civarı bir bütçem var.istediğim şey cubase de vst kullanmak.sadece performans esnasında en iyi sesi elde edebileceğim bir sistem.birçok kişinin tavsiyesi üzerine referans monitörlerini denedim fakat tatmin edici
bulmadım..referans monitoru olmayan aktif hoparlorler benim için uygun olurmu? sesin flat gelmesini istemiyorum.intel pentium 1.8ghz işlemcim ve 512mb ram var..üzerine ram takviyesi yapacağım.istediğim şey için uygun bir ses kartı ne özellikler taşımalı..firewire,pci, ya da usb olması neleri etkiliyo.şimdilik kayıt yapmayacağım için mixing, mastering olaylarını gözönünde bulundurmadan en iyi canlı performansı alabileceğim sistem için görüşlerinizi
bekliyorum..
 
Evet uygun olur. Düşük gecikmede çevrim yapabilecek bir ses kartı olması işine yarar. Veriyolları farkı var. Her formatın aynı anda taşıyabileceği veri miktarı farklı ve haliyle daha yüklü işlerde sıkıntılar oluşabiliyor.
 
son bir sorum olacak me thus. ses kartı için iki seçeneğim var: m audio fasttrack pro usb ya da firewire audiophile..ikisinin fiyatı da aynı..sadece piyano vst kullanacağımı düşünürsek hangisi daha çok işime yarar.bir de usb nin 1.1 ya da 2.0 olması ne anlama geliyo..bunlar ,ses kartındaki çıkışlarınmı yoksa pc nin usb çıkışının değerleri mi?eğer pc ise kendi bilgisayarımdaki usb değerinin ne oluduğunu nasıl öğrenebilirim? ve bahsettiğim iki ses kartı arasında genel bir karşılaştırma yaparsak hangisini daha verimli kullanabilirim çünkü teknik özelliklerinden hiç anlamıyorum.yardımlarınız için çok çok teşekkürler!
 
Usb 1.1 ve 2.0 farklı formatlar çıkışları aynı olsada taşıyabildikleri veri miktarı farklı (bayaa) 1.1 11mb\s (bu biraz şüpheli ama bu miktarda yaklaşık) 2.0 ise 480mb\s ile çalışıyor ve Firewire dan daha hızlı. (firewire 400mb\s)

Bilgisayarındakinin formatını tam emin değilim açıkçası. Donanım forumlarından araştırırsan öğrenirsin. 2.0 uyumlu flash disk benzeri şeyleri takınca windows uyarı çıkarıyor 1.1 e taktın yavaş çalışır diyerek.

İki karta özelliklerine bakılırsa senin için uygununun ikincisi olduğu ortada. Fakat yorumlarında birşey gözüme çarptı midi ile alakalı bazı sıkıntıları olduğunu belirtmiş birisi. Denemeyi düşün öncelikle.İlk ses kartı preampları vs. si ile senin için gerekenden daha fazlasına sahip ve buda işi karıştırabilir.

Son olarak Usb üzerinden güç te çeken aygıtlar Firewire dan güç çeken aygıtlardan daha az stabil oluyorlar. Usb portundan güç çeken başka aygıtlarda olduğunda özellikle karışıklık olabiliyor. Bunu da dikkate al.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst