Amfi- pedal sorunu(anlamsiz oldu :D) yardim lutfen

Arkadaslar amfim marshall avt20 dir. Sorunu kisaca aciklamak gerekirse boyle yuksek gainli bassli pedallarda misal boss metalcore amfim homurdanmaya baslio yani anlatmak guc bi olay boyle boguluyo gibi oluo nedenini anlayamadim sanki ses kisilio gibi bole bildiginiz ses boguluyo gibi oluyo...Oncelikle nedeni lambadan olabilecegini dusundum ama sonra farkettimki lamba sonucta icindeki drive i beslio opedal kullanirken amfi ztn cleande oluo. Bu olayin nedeni ne olabilir pedalda bi sorun olabilirmi acaba? onuda sanimyorum sifir aldim zaten amgzada denerken sorun yoktu cunku...
NEyse ilgilenen herkese coook sonsuz tesekkurlerimi iletirim
 
Gainleri fazla köklersen ve ya bassı tizi midi abartırsan öyle tuhaf sesler çıkabilir. 20 watt bir anfi yeterince yüksek bir ses vermeli. Ev için ideal olan alet. Ses yüksekliği ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Lambada bir sorun olsa başka belirtileri de olur. Cızırtı ya da ani patlama sesleri, ya da seste ani iniş çıkış gibi.

Pedalını başka bir ampli ile dene bakalım olacak mı. Bir de sadece amp drive açıkken pedalsız çalarken de oluyor mu bu sorun ?

Muhtemelen EQ ile alakalı çıkacak bence. Bass ayarları ile ilgili.
 
O zaman pedalın ayarlarını değiştir başka tonlar dene. Hani herşekilde boğuk bir ses geliyormu ona bak.
Belki pedalı çok zorluyorsundur. Çok gain çok ton demek değil maalesef. Gainleri abartıyor olabilirsin. Bassları çok açıyor olabilirsin.

Bir de eğer amplide FX return var ise ordan bir bağla aleti. O zaman da aynı sorun olacak mı bak bakalım.

En azından amp sağlam onu anladık :)
 
Geri
Üst