lace sensor

merhaba,

1 - dual lace sensor yerine iki adet lace sensor birleştirilebilirmi?
elimde gold var ve blue-gold dual istiyorum, dual almak yerine bir adet blue alıp kendim birleştirebilirmiyim? (işçilik dışında teknik olarak bir farkı varmı, manyetikler aynı manyetikmi veya tecrübesi olan varmı?)

2 - light blue lace kullanan varmı? blue ile farkı konusunda birşeyler yazabilirmisiniz? gold- light blue düşünebilirim.

3 - fret değiştirmek istiyorum, tavsiyeleriniz nelerdir? web te sadece fender marka var.

4 - s-1 switching ile ilgili yazılar okudum, manyetikler aynı anda seri ve parallel baglanabiliyor, sonradan takılabiliyormu?

teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
gönderdiğim link s-1 ve fazlasını hallediyor.
o site çok güzel bir çok mod'un açıklaması ve şeması mevcut.

üst manyetikte lightblue-blue dual tercih edicem.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
güzel bir soru,

öncelikle strat tonunu seviyorum,
gitarım standart strat ve uzun yıllardır çalıyorum, kendi üzerinde amerikan standart manyetikler ile geldi, aynı zamanlarda bir arkadaşım fender plus aldı ve bu gitar da lace gold ile geldi. (tonu daha güçlü ve parlak idi)
bu yıllarda internet vs olmadığı için gitar ile beraber gelen fender magazine ve sağdan soldan bulduğum gitar dergilerini uzun yıllar okudum.
bu dergilerde genelde fender'in üst modellerinde lace sensor un değişik modelleri vardı ve benim sevdiğim eric clapton ve jeff beck yine bu manyetikleri kullanıyordu.

gold lace sensor zaten eski fender tonunu yansıtıyordu.

dimarzio ve benzeri manyetikler ise daha çok satriani vai tonları gibi daha sert müzikler - tonlar içindi.

kendi müziğimi yaptıkça ve yeni müzisyenleri dinledikçe ulaşmak istediğim tonlar genelde fender strat ve gibson les paul oldu.

kendi imkanlarımla red ve silver lace sensor ve bir kac yıl sonra gold lace sensor aldım, fakat her zaman lace'ler biraz sentetik kaldı ve en önemlisi red temiz tonlarda gold ise overdrive da sırıttı.

chrome okuduğuma göre hot gold un biraz daha yumuşağı, dual olduğunda humbuckera benzer , blue ise daha dolgun 50lerin humbuckerınaa light blue ise daha jazz tonlarına yakın. ortada silver ve hot gold arasında kararsızım, fakat hot gold daha geniş amaçlı bir manyetik gibi görünüyor.

tüm bunlar yine alışıldık strat tonlarının uzantıları.

eğer bu kablolama işinide becerirsem elimde yaklaşık 13 ayrı ton olacak

genelde post-rock tan nu-jazz a uzanan deneysel denenebilecek bir müzik yapıyoruz, sound genel olarak elektronik ve bir o kadar da akustik.
kısaca temiz tonları çok fazla kullanıyorum ve ne yazıkki dimarzio bu iş için uygun değil gibi, emg ise fazla belirgin bir ton ve üstünde oynamak çok zor.
bilgi olarak fender deville amfi kullanıyorum, lambalı amfinin kendi overdrive i dısında (genelde 3-4/12) distortion ihtiyacım olmadı.

bu işin üstesinden geldikten sonra bir gitar daha alıp emg takmayı daha sonrada les paul almayı dusunuyorum, hatta amfinin de hoparlorlerini celestion yapıcam , bunlar için ayrı thread acıp fikir sorucam. daha sonra imkanım olursa mutlaka di marzio ibanez wasburn gibi deryalara girmeyi dusunuyorum ama oncelikle klasik fender tonunu biraz genişleten bir gitar peşindeyim.

ilgin için teşekkürler.

kayıtları dinlemek istersen:
http://www.facebook.com/pages/OturmaGrubu/7342524523
adresinde mevcut, temp7 - temp2 - birinci - adınne, temp5 ve jenerik gitar agırlıklı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
işin doğrusu bir dükkana girip değişik lace sensor lu gitarları aynı amfi ve düzenekte denemek ama ne yazikki bu imkan ülkemizde çok sınırlı, youtube da bazı videolar buldum lakin youtube kapalı.
 
bir de,

lace sensor larda manyetik etki cok az, klasik manyetikler gibi bri mıknatıs kullanılmıyor

bu yüzden:

hum az
sustain fazla
trelemolo bend veya e-bow gibi durumlarda tepkisi çok daha dinamik
yükseklikleri değiştiğinde ton oldukça değişebiliyor
görünüşlerini seviyorum
 
piyasada 25-30 liraya bile manyetik var artık baktıysan :d bunlarla tabiki lace sensör mıknatısı bir olmaz bi kere neden bu kadar ucuz dedim bi denedik ton baya ii (gnx 3000 ve marshall 100 wattlık amfi model hatırlamıyorum ama modelin içinde 100 geçiyor)bunlarla ii bi ton elde ettik ama benim sanchez manyetikler gibi değil aslında ben baya beğendim ama ii bi pedal ve amfi lazım ki prfesyonellere ne olursa lsun yetmez ama yinede ii bi setup la ii gidiolece sensörü denerim kısa zamanda sana mesaj atarım
 
Geri
Üst