Gerçek Preamp ve Pc simulasyonu arası bir anket

Aşağıdaki ses örneklerinden birisi gerçek bir preamp ile kaydedilmiş sizce hangisi?

  • c

    Oylar: 0 0.0%
  • f

    Oylar: 0 0.0%
  • k

    Oylar: 0 0.0%
  • i

    Oylar: 0 0.0%
  • n

    Oylar: 0 0.0%
  • s

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    660
Yurtdışındaki bir forumda bir arkadaş 8 tane ses örneği kaydetmiş; bu ses örneklerinden 7 sinde gitara drive bilgisayar programlarınca verilmiş (örnek : amplitube II, revalver MKII, Guitar Rig vb.) sadece 1 kayıtta ise gerçek gitar preamp ı kullanılmıştır. Ben bu ses örneklerini linkleyip burda basit bir deneme yapmak istedim. Hem kendimizi test edelim hemde gerçekten gerçek bir preamp ile software lar ararası farkı kulaklarımız nasıl algılıyor görelim istedim.

Buraya cevap yazmak zorunda değilsiniz yinede dinleyip ses örneklerini kendi içinizden bir tahmin yapıp kendinizi ve kulaklarınızı sınayabilirsiniz. Yarın buraya hangi kaydın gerçek gitar preamp ı ile yapıldığını yazacağım. En azından bu küçük sınama bizleri pc programları konusunda ne düşünmemiz ile ilgili biraz daha somut fikir verebilir kanatiindeyim. Elbet bu test sonucu hiç birşeyi ispat etmez gerçek bir preamp her zaman benimde ilk önceliğim ama burdaki amacım preamp kullanamazsak veya kullanmazsak pc ile elde edeceğimiz ses kalitesi hangi aşamada tavsiye edilebilirmi onun hakkında fikir edinmek istedim.

Sonuç olarak belki herkes tahmin edecek veya kimse bilemiyecek veya bilen az olacak. Bilip bilmemek yarışı değilde gerçek ile sahte arasındaki ayrım büyükmü küçükmü onu görmeliyiz bence. Dediğim gibi çok iddialı bir test olmayacak ama fikir edinebiliriz yine de. Açıkçası genel oluşacak kanı hakkında benimde bir tahminim yok sadece genel kanıyı merak ettim.


Tek ricam ben doğru yanıtı açıklayınca burada hiç tahmin yürütmemiş ( bu başlığa tahimini yazmamış) arkadaşların sonradan çıkıp ben zaten dinleyip doğru tahmin etmiştim amae buraya tahminimi yazmamıştım dememesi. Zira yemezler. :LOL: :LOL: :LOL: (şaka)


(Not : lütfen sadece kulaklarınıza güvenerek tahmin yapınız:)

Ses örnekleri :

ses örneği : a

ses örneği : u

ses örneği : c

ses örneği : f

ses örneği : k

ses örneği : i

ses örneği : n

ses örneği : s
 
F'nin dip ürültüsü diğerlerine göre daha az ve sesin "attack time" dediğimiz başlangıç süresi diğerlerine göre çok düşük. Ama diğerlerinin hepsi aynı gibi daha değişik şeylerde koysaymış keşke arkadaş. Ben de F dedim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
İyi tahmin sevgili Buried. Tebrikler. :LOL:

Evet doğru cevap "i" seçeneği olacaktı arkadaşlar. Bende ilk dinlediğimde bilememiştim. Demekki benim kulaklarımda bir bozukluk yokmuş. :LOL: :LOL:


i seçeneğindeki kayıt garland tube preamp direkt pc ye girilerek ve kabin simulasyonu verilerek kaydedilmiş. Diğerleri tamamen amfi simulasyonu.

Kayıtlarda kullanılanlar :

k : Dirthead

c : Amplitube I

i : Garland Tube preamp (gerçek preamp)

S : Revalver

a : TSS + Juicy77

f : Amplitube2

u : Wagner Sharp

n : GuitarRig3
 
Teşekkür ederim :D
Bu anket benim için de iyi oldu aslında, preamp katındaki tube saturasyonunun -kendi kulak zevkim açısından- fark edilebilir olduğunu anlamış oldum.
 
İyi de keşke doğru cevabı vermeden önce biraz daha bekleseydin. Hani ben görüp dinlerken doğru cevabıda görmüş oldum tahmin etmemin bi manası kalmadı. Neyse yinede güzel bir uygulama olmuş.
 
Ben anketi 1 günlük şeklinde açmıştım ancak bir günün geçtiğini düşündüm ancak anketin hala kullanıcılara oy vermek için hala çıkıp çıkmadığını anlayamadım. Milleti de daha fazla meraklandırmamak için cevabı açıklayayım dedim. Hala oy verilebiliyormu? :LOL:
 
bende daha yeni görüyorum :(
i de biraz daha gain var gibime geldi az bişi daha tok ve doğal
i veya f derdim yetişebilseydim :D
şike de olabilir tabi skull :D:D
 
Tüplü olduğunu hemen şöyle ayırt ettim, "i" kayıdında tuşe diğerlerine göre daha bariz geldi bana , onun dışında özel bir durum yok şike doping :D
 
Yani açık söyleyim ben dinledim hepsini ama gerçekten ayırt edemedim hangisi tube hangisi plug in. Ayırt eden arkadaşları da tebrik ederim.

Tube olayı metalci adamı bozar :)
 
Geri
Üst