Pedallar Nasıl Kurulur? Nasıl Kullanılır?

1- Evet sistem aynı. Aynen öyle farklı kombinasyonlar farklı tatlar.

2- Head in bir line out u varsa evet miksere bağlayabilirsin ama çokta sevilesi sonuçlar alınabilmesi için biraz uğraşmak gerekebilir. Fakat kabinlere giden çıkışı miksere bağlamaya çalışmayın yakarsanız.

3- Evet yaratır. Yanlış bir kanı o. Sürücüler( speaker) tonunuzun son şeklini aldığı noktadır ve çok ciddi karakter farklılıkları katabilir.

İyi günler.
 
arkadaşlar analog pedallar da)diyelimki elinizde ..sustain reverb shif palazher distorjin wah pedalı var bunların dizilişi nasıl olmalıdır mixsere direk giresen başka hiç bir şey kullanbadan iyi bir saund alabilirmiyiz?
 
murat_72 demiş ki:
arkadaşlar analog pedallar da)diyelimki elinizde ..sustain reverb shif palazher distorjin wah pedalı var bunların dizilişi nasıl olmalıdır mixsere direk giresen başka hiç bir şey kullanbadan iyi bir saund alabilirmiyiz?
BANA GÖRE en doğru diziliş şu şekilde (Karşı çıkabilirsiniz ama ben gayet memnunum bu dizilişten)
 
yutup bu dizilimi kim yaptı? En doğru dizilim demişsin ama bana göre baya bi yanlış olmuş. Delayden sonra noise gate pek tercih etmem mesela. Çünkü delayin tekrarlarını da keser noise gate.
Veya distortiondan sonra wah kullanmayı hiç sevemedim.
Preamp yazan şey SansAmp tarzı birşeyse eğer o da pek uygun değil.
 
Tam tarihini ve konusunu hatırlamıyorum,ama bu forumdan bir arkadaş fenderin sitesinden bulduğunu söyleyip eklemişti bu resmi,baya eski bir konuydu hatta.ben aynen resimdeki gibi kullanıyorum pedalları (okadar çok pedalım yok o ayrı mesele :) ) ve gayette memnunum çıkan sesten wah ı distortiondan önce kullanınca ses bariz şekilde kısılıyor,o yüzden tam tersini yapıyorum.
 
arkadaşlar analog setuptaki sıranın tüm sesleri etkilediği söylenir..
sıra, çok klişe şeyler hariç değişebilir diye duymuştum.

+ olarak bir sorum olacak
yukarıdaki resimdeki setup örnek olsun..
ben bu setupta hangi pedalları aktif hale getirirsem yani bybass tan çıkarırsam onların sesleri birlikte çıkacak değilmi?
bu konuda bir sınır varmıdır. yani aynı anda 30 tane analog pedalın sesini birbirine karıştırabilirmiyim?

teşekkürler
 
:D açılmaz diye bir kaide yok,ama ortaya çıkacak olan tartışılır :) ben en fazla 5 tane pedalın aynı anda açıldığına şahit oldum canlı canlı
compresor - dist. - vah - volume - reverb
Bu konuda çok çok çok daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlar var forumda,soruna cevap vermelerini isterim açıkcası,bende merak ettim çünkü :)
 
öncelikler yukarıdaki diziliş bana da oldukca ters geldi,

her pedalın yeri genel soundu etkiler,

örneğin ben

gitar>zvex fuzz probe>line6 dl4(delay)>line6 fm4(filter modeler)>whammy(octave pitch shifter)>ts9(overdrive)>tu2(tuner)>mesa boogie vtwin(dirve-preamp)>dunlop ts-1(tremolo) >ampli

şeklinde kullanıyorum setup ımı

kimisi delay ı drive dan once kullanır
ben iki şekilde de denedim en hoşuma gidenin en başlara konması olduğunu gordum,

kısacası demek istediğim zevk işi
deneyerek gorebilceğiniz bi konu kendisi,
bence asla bi kalıbı yok,


diğer soruda ise


ben aynı anda delay filter fuzz probe tremolo drive ve whammy i açık tutup, gitarı kenara koyup dakikakalar boyu sahnede uzay sesleri çıkardiğimi bilirim,

yani bu şöyle bişeydir,
alıp elime gitarı bu pedallar açıkken bi şarkı çalsam abuk subuk bi ton çıkar , ama delay in repheat ini son a getirip, time ile oynarken aynı zamanda zvexle ciuv ciuv yaparken , whammy le de oktav ile oynuyorum, bu arada da tremolo pedalının da hız knob u ile oynuyo oluyırum ,

yani var boyle şeyler,


bknz,

Omar Rodriguez Lopez


demek istediğim şudur kısaca, stompbox toplamamızın nedeni kendi soundumuzu kafamızdaki gibi ortaya koyabilmek için zevkimize uygun pedalları alıp kalıpların dısında da kullanabilmek,
bi gt8 veya pod xt ile bu yakaladığım soundların hibirisini yakalayamam, kendi ekipmanım olmadan bi konsere bile çıkamam

gibi uzar gider, yani pedalların sırasını kafanıza gore belirleyebilirsiniz, belli kalıplar vardır ama onlarında tamamen dısına çıkıp çok güzel şeyler yakalamak mümkün ;)
 
sonuna kadar katılıyorum,benim o şemayı koymamdaki maksat, 'ben o dizilişe yakın kullanıyorum ve memnunum' demekti,tabiki kişisel zevkler,duymak istenilen ses bu sıraya etki eder,istediğin pedalı istediğinin önüne,arkasına koyarsın ve sana en uygun olanını bulursun.ve en doğru diziliş odur sana göre :) bence analog kullanmanın en büyük getirilerinden biri bu zaten.
 
Bence gitarı o kadar efekte boğmamak lazım. Distortion, Noise Gate, Delay ve Compression/Sustainer yeter bana göre. Yani envelope filter'lar, phaser'lar, flanger'lar, tremolo'lar vs. çok gereksiz geliyor bana. Benim fikrim bu tabii. Zevk meselesi sonuçta.
 
DarkLegacy demiş ki:
Bence gitarı o kadar efekte boğmamak lazım. Distortion, Noise Gate, Delay ve Compression/Sustainer yeter bana göre. Yani envelope filter'lar, phaser'lar, flanger'lar, tremolo'lar vs. çok gereksiz geliyor bana. Benim fikrim bu tabii. Zevk meselesi sonuçta.

full lambalı vox ac30 kullandığımdan compressor e ihtiyac duymuyorum

noise gate pedalını zaten zamanla nekadar tondan goturduğunu gorup sizde bırakacaksınız :)

ama şu konuda hemfikir olalım ,
tarz ile alakalı mevzular,

yani ben post rock post hardcore indie çalıyorum brit çalıyorum

e benim ihtiyacım oluyor modulasyonlara ama dikkat edersen phaser flanger chorus kullanmıyorum kullandığım efektler sıradısı efektler, chorus mu gerekti al whammy den chorusu , phaser mı gerekti al filter modelerdan , wah ı da al filter modeler dan ,

ama gel gor ki blues yada country yapıyor olsam hçbirine ihtiyac duymam bi ts9 alır girerim direk amfime , :)

ki başka projeler olduğpunda da gitar amp kombinmasyonu ile takılıyorum :)
 
dostum amfisiz miksere girme durumlarında samsamp denilen similatör kullanılır gayet başarılıdır. ve pedallar için ayrı ayrı adaptör almana gerek yok elektrikçilerde veya mydukkanda çok uçlu adaptör yaptırabilirsin.
 
gitar setup

Eğer bir mixere direk gireyim ucuz yollu bu gitar işine çözüm bulayım dersen,bak git bi tane kendine distortion pedalı al,sonra 1 tane Dİ box al bir tanede RACK mount şeklinde behringer virtualizer dsp2024 falan alabilirsin onda anfi simulasyonu kabin simulasyonu hepsi bi makinada toplanmış halde,mixere bu şekilde gir,tatmin edici sound alırsın,hea eğer acık paraya kıyarsan adam gibi bir anfi alıp temiz bir cardioid mikrofonu bu anfinin önüne koyarsan yada koymasanda o anfinin line çıkışı varsa onu mixere girersen,daha tatlı sesler alabilirsin.BU sinyal işi ne kadar ekmek o kadar köfte şeklinde ilerliyor,çok daha temiz ve profesyonel kalitede sinyaller için çok daha para vermen gerekiyor.
 
slave demiş ki:
4 - Analog pedallardan oluşan bir setupta drive tonlarını distortion, overdrive veya benzeri pedallarla aldık. Clean tonlar için alınması gereken pedallar da var mıdır? Amfisiz direk bir ses sisteminde clean tonda çalmak için neler gerekir?

Bana Kalırsa EQ ve Chorus efekti Clean tone işinin vazgeçilmezidir. Tonuna canlılık ve derinlik katar.
 
Geri
Üst