Kasa Modifikasyonu

Kasa modifikasyonu nedir?
Nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir? Ne nereden kaça temin edilir gibi soruların cevaplanması amacıyla açılmış başlıktır.
Ancak modifiye konusunda yeterli birikimim olmadığından diğer kullanıcıların bilgilerini paylaşmasını beklemekteyim.
 
Elimden geldiğince yardım etmeye çalışcam :)

Şimdi modifikasyon bildiğiniz gibi (bunu herkes bilir) arabalarda nasıl oynamalara olur dış görünüş olsun içi olsun... işte aynı bunun gibi;

-Bilgisayarın donanımını yükseltme
-Dış görünüşünde değişiklikler yapma(bunu biraz daha sonra daha detaylı anlatmaya çalışcam)
-Donanım parçalarının daha iyi çalışması(tam performansa yakın) soğutma sistemleri kurulması(Sıvı soğutma sistemi şuan en iyi diyebilceğimiz soğutma sistemidir)

Dış görünüşde yapılabilecek temel şeyler

*Yan paneli kesip plexi(cam gibi saydam olan ısıya dayanıklı plastik şey :D) takmak ve plexiye fan deliği açıp soğutmaya katkıda bulunma
*5.25'' lik cd-rom slotlarına fan ve sıcaklık göstergeleri takılabilir merak eden arkadaşlar için resim ekleyebilirim.
*3.5'' lik floppy(tabi floppy kullanıyor olabilirsiniz o zaman bişey yapmaya gerek yok eğer kullanmıyorsanız) cpu sıcaklık göstergesi veya ufak lcd ekran(karakter lcd) konulabilir.
*Kasanın içini aydınlatabilir(Neonlar ve kasa fanlarının ledleriyle gayet şık bir görünüş elde edilebilir)
*Kasanın içinde bulunan kabloları uv ışığa duyarlı kablo çoraplarıyla sarıp uv ışığı çalıştırdığımızda çok şık bi görüntü oluşturabiliriz bunu fanlarada uygulayabiliriz yada kasa içi boyamada..

Daha yapılabilecek çok şey var bu biraz el emeğine bakıyor tabi :D Ben kendi çapımda ufak tefek şeyler yaptım yan paneli kesip paneli tamamen deri kapladım içine ışık taktım 5.25''lik yere vumetre(bilmeyen arkadaşlar google de yazarsa hemen görebilirler) gibi şeyler yaptım yakında videoyla beraber eklerim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana bu arada aranızada yeni katıldım ilk mesajım bu inş devamıda olacaktır.(asıl amacım elektro gitara başlamak içindi ama bildiğim konulardada burada bol bol yardım etmeye çalışırım Bilgisayar bölümü mezunuyum elimden geldiğince el atarım:))

Neon kasa fanı gibi şeyler almak isteyenlere pm yoluylada yardımcı olmaya çalışırım ist. içi avrupa yakası olmak şartıyla Herkese iyi forumlar...
 
Geri
Üst