Pedallar ve Adaptörler

Şart değil. Amperi ve polaritesi uyduktan sonra 9 voltluk adaptörler uyar. Amperi yüksek bir adaptör ile ben 4 pedalı bir adaptörle kullanıyorum. Mis gibi!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bende şöyle bir adaptör var.

BINATONE
Type: DV - 9300 SUB
Input: 230V ~ /50Hz
Output: 9V DC 300mA

Bunu bir kaç pedal ile kullanabilir miyim?
Ya da tek pedalda.
 
Bir pedalın altını oku. Orada kaç mA istiyor bak. Bütün pedalların amperini topla ona göre bir Adaptör al. Çok kolaylıkla işini görür.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Önce yardımın için sağol. Fakat benim pedalın altında mA ile ilgilibirşey yok. Klavuzunda da yok. Pedalın altında sadece şunlar yazılı.

AC VOLTAGE BOSS AC ADAPTOR
100V PSA-100(DC 9V)
117V PSA-120(DC 9V)
230V PSA-230(DC 9V)
240V PSA-240(DC 9V)
 
En az 1 Amperlik bir adaptör al . daha fazlası bulursan onu al tamamdır. :) Elektrik kablolarını al uç al kaç tane adaptöre bağlıcaksan... Sonra da bağla onları ve o adaptöre birleştir. Bir adaptörden 3-4 tane AC/DC çıkışın olsun. Power supply gibi kullanırsın. Ama bu 110 Volt-120 volt pedallar sakat. Hepsi de Türkiye'de kullanılan elektrik akımına uygun olmadlı. O 110 voltluklar amerikan gibi galiba. Onlar çalışmaz, iptal olur!!! Aman dikkat!
 
Amper aslında sadece adaptörden az gelince o efekti çalıştırmaz, fazla olunca da birşey olmaz. Yani 300 mA lik bir pedala 1 Amperlik (3 katı fazla) amper gödersen de birşey olmaz. Yediği önünde yemediği arkasında kalır. Dert etme onu. 110-220 adaptörlerden alırsan onlar da amerikan pedallarını (öyle sanıyorum ki amerikanlar) çalıştırır Türküye'de. Çok değişik elektrik yükü isteyen pedalların var. işin biraz karışık. Adaptörlere bayağı para harcayacaksın gibi geliyor.
 
1 pedalla sorun olmaz. Kallavi pedallar 300ma dan fazla istiyor ama aklında olsun.

Özel adaptör yaptırıcaksanız ( 1 yada daha fazla pedal için ) yada alıcaksanız regüleli olmasına dikkat edin. Çoğu dip gürültüsü problemi regulated olmama hadisesinden kaynaklanıyor.

Bazı hasta pedallarda var, örneğin "morley bad horsie", bu tür yaratıklar kendi adaptörleri dışında bir adaptör ile "garip" dip gürültüsü örnekleri sergiliyorlar.

Zamanında nette gördüğüm bir firma vardı, 9v luk pilin temizliğini şebeke ile elde etmek için bir alet yapmışlardı ( 4-5 pedalı besliyen türden bir alet) Bu aygıtın çıkışlarını aletlerin pil soketlerine takıyordunuz. Bulup bir tane almak lazım.

Şu anda SKB pedal board kullanıyorum, oda dağıtıyor birkaç ayrı pedala elektriği, her pedala ayrı adaptör kullanmaktan daha az noise yapıyor dağıtmak ilginç bir şekilde.
 
Ben polarite olayını anlamadım.Amerikadan m-audio tampa sipariş edeceğim.Alet 9v ile çalışıyor.Herşeyi anladım ama polarite ne demek
(bir de elektronik müh. olacağım güya :oops: )
 
Bu polarite işi önemlidir. Dikkat edilmezse alet çalışmaz. Gerçi artık çoğu adaptörde polariteyi değiştirme swiçleri var fakat bazı markalar hala bunu kullanmıyor. Bilerek almak lazım. Pedalın dokümanlarında power supply kısmında center plus veya center minus diye bir ibare olması gerekir. Skatheist'in dediği gibi, bu tür aletler genellikle center minus olur.
 
Bir de özellike amper konusu çok önemli. Amper miktarı kesinlike en az ve en az kullanacağınız prosesörlerin toplamı kadar olmalı. Yoksa özellikle konserlerde elektrik yükünden dolayı aletlere yeterinc enerji gitmiyor ve prosesör çalışmıyor (eğer orjinal adaptörünü kullanmıyorsanız). SYS de başıma gelmişti. Çekilecek şey değil.
 
bu konu üzerinde konuşulalı baya olmuş ama ben yeniden biraz canlandırayım. çok çıkışlı bi adaptörün amperinin kaç olması gerektiğini anladım da, belirli bi marka önerebilecek olan var mı?? bi de 1000mAlik bi adaptöre yaklaşık olarak kaç analog pedal dizilebilir. (ya tamam bu soru saçma oldu hepsinin amperi filan değişiyor da sadece bi fikir olsun diye)
 
Bilgisayar beslemesini deneyen var mı aranızda? Şehir şebekesinden tam yalıtımlı bir switch-mode olmasından dolayı gürültü falan almıyo 3-5 pedal besleyebilirsiniz.Şahsen kendim ööle yapıyom!
 
pedpwr2.jpg


pahalı ama bir çözüm... :)
 
Geri
Üst