Ernie Ball lisanslı OLP marka gitarlar...

Bugün OLP mm1 model gitarı her ayrıntısıyla, her sesiyle inceledim ve aldım ve ben bu gitarı alıp rg350dx model gitarımı bıraktım. Marka gitarların yalnızca markasına para ödediğimi anladım (tabii bu her model için geçerli değil) Forumda birçok arkadasımız var maddi durumu pek müsait olmayan ama iyi bir gitar çalmak isteyen. Bu gitarları pek fazla kişi bilmiyor ve ben insanların fikir edinmesi açısından yazmak istedim. 2. el ölü Ibanez,Cort,Jackson vs. gitarlara vereceğiniz para ile bu tarz sıfır bir gitar alıp çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Bu gitarı aldıktan sonra rg350yi çöpe atasım geldi.

http://www.youtube.com/watch?v=ZLYAQVA2ldQ

Bu videoda OLP markasının en ucuz gitarı olan mm1'in sadece bir amfi drive'ı ile verdigi ton var. Çok iyi gitarlar çalmadım ancak duydugum ton çaldıgım gitarlar arasında beni en çok tatmin edebilecek tondu ve hemen gidip deneyip aldım gitarı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Benim aldığım model MM1 275 dolarlık bir gitar. Bu gitar çin üretimi ancak sıkıstırılmıs sunta gibi şeyler değil diğerleri gibi. Basswood gövde , maple sap ve maple klavye. Sap olarak fenderler gibi ve ibanezden sonra alısmak 1 haftamı alacak gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Reklama giren hareketlerden kaçındım ancak bilgi olması amacıyla www.olpguitars.com burada modeller ve bilgileri yer alıyor. Pek fazla model yok zaten.
Sadece Zuhal'de gördüm ben bu markayı. Bence de denemelisiniz. Maddi imkanları fazla olmayan ya da farklı zevkler için gitar arayanlar için ideal diye düşünüyorum.
 
bugün denedim ve elimde şu an para olmamasına rağmen kapora verdim...harika gitarlar, hele ki o fiyata...ne yazıkki bu markanın üretimi durmuş ve zuhal müzik bir daha getirmeyecekmiş. aslında biraz bilinse biçok kişi elindeki ibanezleri jacksonları epiphoneları bırakabilir...
 
Dün sanırım sonuncu kalan standart tremololu MM1 i aldım Zuhal'den. Floydlu modeli vardı fakat onları denemedim bile (Bana uzak Allah'a yakın :D ) Henüz eve gidip uzun uzun çalamadığımdan detaylı yorum yapamayacağım fakat 280$ a daha iyi bir gitar zor bulunur, belki bulunmaz bilemiyorum :D Eve gider gitmez ses örnekleri ile birlikte detaylı yorum yapmaya çalışacağım.
 
beyler bencede dediğğiniz gibi ben bu ernie ball'ların bi music man' i var o gitarı gördüm çok yakın bi abim çaldı herif gitarı tamire gelmiş elini sürdürtmüyor amerikadan gelme dehşet floyd rose humbucker ve dehşet manyetikler vardıda manyetiklere bakamadım ama gitarın telinden çıkan ses bile dehşet daha amfiya bağlamadan anlıyoorsonuz kaliteyi ....DEHŞET dediğiniz gitarı denemedim ama kaliteden şüphem yok o music man' i görünce ....
 
Bugün gördüm ancak hiç fiyat sormadım şekil itibariyle çok güzel gitara benziyor. Bütcem az olduğu için malum öğrenci bütcesi :D eve gelince keşke deneseydim diye pişman oldum çünkü zuhal müziğin sitesinden baktım fiyatlara gayet iyiydi sanki o paraya. Bu cumartesi tekrar gideceğim. Almayıda düşünüyorum aslında %90 ihtimal alıcam. Aldığımda buraya ayrıntılı olarak yazarım.
 
Dün kadıköy moda- zuhal müzikten aldım arkadaslar bu gitarı. Ele ilk alındığında gerçekten ruhunu hissetiren bir gitar. Klavyesi çok güzel ve çok rahat. 3 yönlü switch bulunuyor. Sustaini ve Manyetikleri gayet iyi. Orada denediğimde çok çok az bi dip gürültüsü vardı oda oradaki prize birden çok girilen fişlerden kaynaklıyodu sanırım.Evde denediğimde kesinlikle hiç bir dip gürültüsü duyamadım gaini ne kadar açarsam açayım hiç yoktu. Ben floyd rose' suz olanını aldım çünkü rengi siyahtı floyd'lusunun. gold rengi alıcaktım buyüzden bunu seçtim. Akord kaçırma olayı çok çok az. Fiyata göre 10 üzerinden 10 verebileceğimiz bir gitar gerçekten. Kendim çektiğim gitarın resimlerine aşağıdan bakabilirsiniz.

http://img413.imageshack.us/gal.php?g=15062009366.jpg

dipnot: OLP gitarların kapanıp kapanmadığını sorduğumda aldığım cevap hayır kapanmadı oldu. Kapansaydı zaten elimizde bulunduramazdık gibisinden birşeyler dedi. ve yaklaşık 2 yıldırda distribütörlüğünü yapıyorlarmış.
 
Ernie ball musicman lisanslı gitarları zaten. Fender - suqier gibi düşün musicmanle ilişkisini. Manyetikler iyi dipses yok denecek kadar az, 2 humbacker .Sesi hakkında Youtube'den " OLP MM1 " diye arattığında kaliteli videolara ulaşabilir,sesi hakkında daha iyi bilgilenirsin. O fiyata ibanez,cort,yamaha almaktan daha iyidir. Bu benim görüşüm tabiki çünkü bukadar düşük bi bütceyle blues-rock çalmak için gayet iyi bir gitar. Klavyesi,sesi ve rahatlığı o fiyata denediğim tüm gitarlardan daha iyiydi.
 
Geri
Üst