Hücum Kayıt ile İlgili?

arkadaşlar biz bu hafta hücum kayda girmeyi düşünüyoruz daha önce hiç kayıt yaptırmadık kalitesi nasıl olur öyle dip gürültüsü falan olur mu?
boşuna mı kaydetmiş oluruz kanal kayıt mı yaptırmalıyız?
 
Kalitesi sizin çalımınıza, tonlamanız,a kayıdın yapılışına, kayıdı yapanın tecrübesine ve haliyle ekipmanlara bağlı. Dip gürültüsü olabilir fakat iyi çalışılmış bir hücum kayıtda oldukça başarılı sonuçlar alınabilir. Bu kadar veriyle boşuna olup olmadığı hakkında bir şeyler söylemek oldukça zor.
 
hücum kayıt bi anlamda canlı performans kaydı gibi bişey aynı kanaldan çıkıyor bütün sesler yani ekipmanları ayrı ayrı dijital ortamda mixajlayamıyorsunuz bu konuda çok konuşulanilir ama başlık hucum kayıt başlığı ise benim en sevdiğim kayıt şeklidir. birincisi kolay ve pratik bi yöntem ikincisi ise çok samimi,sıcak bi kayıt yöntemi.dediğim gibi canlı performans.
 
kesmeşeker'in o albümünü hatırlayanlar varmiş demek ki :)

arkadaslar size tavsiyem kayıt alacagınız şarkıyı ortaya bir tane kondenser mik koyup defalarca çalın ve kayıt alın.tek mik ile alacagınız kayıt sizin hatalarınızı vs görmenize yardımcı olacaktır.daha sonra izolesi ve teknisyeni iyi bir studyoda özellikle davul seviyesine ve tonuna dikkat ederek kayıt alın.ha bir de studyoda ölü noktalar keşfedin.köşeler vs.oraya da imkanlar dahilinde bir (kondenser olursa iyi olur) mikrofon yada mikrofonlar koyun ve rec tuşuna basın.burada en önemli nokta davulcunun metronom ile calmasıdır.hucum kayıdın en önemli olayı davulcudur.hade kolay gelsin.sorun cevaplamaya calişirim elden geldigince.
 
çalımına,grubun uyumuna ve stüdyonun ekipmanının,çalışanlarının profesyonelliğine bağlıdır...

19 inch ile çsm stüdyoları arasındaki fark bariz.ravendaki daha da bariz...(iyi anlamda) planette olmasa bile olacaksa çok daha bariz :D (berbat anlamda :) )

yani tamamiyle size bağlı..alacağınız 2 saatlik hücum kaydın 1 saati zaten mix&mastering e gidecek...ama sonunda güzel olacaktır diye tahmin ediyorum:)
 
Geri
Üst