Umay Umay

aslında daha rock taraflı müzik yapsaydı çok iyi olurdu.kent ozanları albümünde ki şeker anne şarkısı müthiştir.şarkılarından bir başka favorimde siyah bulutlar.o da çok güzel şarkıdır.ama şeker anne şarkısı söz şampiyonlarından biridir.

senin adın kederli anne
sen hep şeker kokarsın
senin adın yağmurlu cadde
sen hep düşler kurarsın
bizim şarkımız haritada kayıp bir şehirdir
bizim şarkımız kırık kalp fırlatan kız
hayat geriye gelmez
o hayat bize hiç gülmez
sen şeker kokarsın anne
sırtıma değersin anne
kelebekler ölürken anne
pencereler kırılır anne
kahveli göğsüne düşerim anne

sonradan marjinal olucağım derken iyi işler çıkarmadı gibi geliyor bana umay umay.siz ne düşünüyorsunuz?
 
Düşmedim Daha'yı hatırladım ama baya bir önceydi o, çok hoş bir klibi vardı. Ondan sonra ne oldular bilmiyorum. Yalnız gruptaki bayan vokalistin (tabi grupsa, tek kişilerse cahilliğimi bağışlayın) röportajı vardı bir ara radikal İki'de (birkaç sene oldu ama olsun) yeni çalışmaları varmış. Sonra ne oldu bilmiyorum. Biraz iddialı bir kadındı ama kendinden emin sert bir tavrı vardı. Beğendim, beğendim :)
 
ağzı bozuk aşk mektubu adlı albümü, ısrarla tavsiyemdir..
çok deneysel bi albüm olduğu kanısındayımmm

"tanrı bana izin ver, ver ki sabah kokum bile kalmasın" (aslında albümde bu cümle böyle geçmiyor ama ben böyle anladım ve daha çok sevdim :))

"dilsizim babam da yok benim ve kendimi yakarak öğrenirim, siyah ama sıcak öğrenirim. yalayarak, tükürerek, durup kusarak öğrenirim".

umay, bu albümde içinizde bi yerlere anlam katıyor. bence faidesi tartşılmaz.. züppperee..
 
patton demiş ki:
'Düşmedim Daha' harika bir parçadır ve Kukla tarafından da yorumlanmaktadır.

Ulan yabancı rock alemindeki cover'lamaların hepsinin bilmem neresinin örekesini emi!

Yerli oldu mu benim için bi başka oluyo ya!

Bu "Kukla" kimdir? Bu "Düşmedim Daha" denemeleri temin edilebilir durumda mıdır? Murat Özgencil; sadece bestenin sahibi midir yoksa bi yorum olayı bunun da var mıdır? Varsa yine aynı şekilde temin edilebilitesi ne durumdadır?

Bi de bu "Umay Umay" 'ın kaç albümü vardır günümüz itibariyle? Benim bildiğim ikidir. "Naylon" ve "Umay Umay". Bunlar nasıl temin edilebilir? Elimde ikisi de korsan şeklinde mevcuttur ve sesleri de buzktur. Büyük ihtimal elimdekiler kasetten CD'ye kayıt o yüzden.
 
"naylon" süper albüm...darmadağın etmişti çıktığında tüm milleti..naylon şarkısının mixini çok severim :) mete özgencil ve umay şaheseri "düşmedim daha" ise en çok ortalığı birbirine katan parça..
 
Düşmedim daha ve hareket vakti güzeldir.
Pek şarkısını bilmem ama bu bildiklerimi çok severim.. Düşmedim daha listemin olmazsa olmazlarındandı..
 
umay umay umay. del,i kadın. hep hayrındım hep hayran kalacağım. bı mizikle ilk tanışmama rastlar onu dinlemem. hatta onunla başladım diyebilrim
kirtabını aldım okudum ki tavsiye ederim ve iki tane albümü. ayrıca bi tane daha kitabı vardı ama onu aradım bulamadım.
bunu dışnda ilk albümde hareket vakti ve siyah bulutlar. çoğu zaman gün içinde dolaşırken bu şiir tadındaki parçayı söylediğim zamanlar oluyor. bu seferlik bu kadar yazacağım ama buraya sık sık yazmaya devam edeceğim. en son olarak umayın kitabının sonunda yazan bi cümle ile son noktayı bırakmak istiyorum.
HAYAT BENDEN GİZLEDİÐİN ELLERİNİ HANGİ CEBİNDE TAŞIYORSUN...
 
mustafa95de demiş ki:
Bu "Kukla" kimdir? Bu "Düşmedim Daha" denemeleri temin edilebilir durumda mıdır? Murat Özgencil; sadece bestenin sahibi midir yoksa bi yorum olayı bunun da var mıdır?

Selam mustafa95de. "Düşmedim Daha" denemesinin temin edilebilir bir kaydı yok henüz. Albüme de cover koymayı düşünmüyoruz şu an. Kukla kimdir? sorunun yanıtı da Bursa çıkışlı bir nu-metal grubudur. Türk melodilerini ve Türkçe sözleri nu-metal ile buluşturur. Aynı zamanda bu seneki ROXY Müzik Günleri'nin finalistlerinde biridir.

Bu arada Mete Özgencil parçanın orjinalinde vokalde Umay Umay'a eşlik ediyor. Aynı zamanda söz ona ait. (Söz-müzik de olabilir tam hatırlamıyorum)
 
bu mesajımda umay ın NAYLON albümü hakkında bi kaç şey yazmak istiyorum. mncelikle albüm BMG Türkiye tarafından piyasaya sürülmüş.10 parçadan oluşuyor albüm. şarkılar sırasıyla.
A1 naylon
A2 edepsiz
A3 söz verilmezki
A4 hiç param yok
A5 düşmedim daha ( mete özgencil düet)
B1 şeker anne
B2 ölümü gördüm
B3 hiç param yok (dans)
B4 naylon (slow)
B5 dönemez.
albümdeki parçalar böyle.
 
2 albüm 3 parça
umay iki albümüde sözü ve müziği kendisine ait 3 parçası bulunmakta. ilk albümde SİYAH BULUTLAR sokak çocuklarına yazılmış bi eser. ayrıca bu parçada teomanın sesinide duyabilirsiniz. teoman düeti bi şarkı. bunun dışında 2. albümde ŞEKER ANNE yine cumartesi anneleri için yazlımış bi eser ve son olarak yine 2. albümde ÖLÜMÜ GÖRDÜM manisada işkence gören gençlere hitaben yazılmış bi şarkıdır ki ben bu parçayı çok severim. ölümü gördüm lacivet ceketlerde. kahrolsun lacivetr ceketler.
 
Geri
Üst