Line 6 Pocket POD

Kıvılcım Müzik'e 250 YTL peşin verdim. Karta 280 YTL.

Dün yeni POD'umu aldım. Mutluyum, mesudum. (Neden bu ikisi aynu anda kullanılır genelde? Aynı anlama gelmiyorlar mı?)

Ne kadar amfi, kabin, efekt simüle ettiğini sitesinden öğrenebilirsiniz zaten, ben kişisel yorumlarımı yazayım.

Öncelikle kullandım ekipman:

Fender ve Ibanez kablolar (Ibanez, gitarı POD'a; Fender, POD'u amfiye).
Laney LX20
ESP Ltd EC-400 (EMG 60/81, Maun, .10 Gibson Humbucker teller)
Pioneer SE-CL30

Kulaklıklarla ve bir Laney Extreme ile kullanma fırsatım oldu şimdiye kadar. Aux girişinden bağladığım Laney'imi sıradan bir mönitör olarak kullanıyor, tonlar güzel. Efekt pedalı gibi kullanılmaya pek elverişli değil, öyle bir niyetiniz varsa şimdiden yok edin. Kulaklığımla çok iyi bir ton verdi. Pod 2.0 ile aynı güce sahip, hatta snr oranı daha iyiymiş gibi geldi bana. Haklarında pek teknik veri bulamadım, bilen varsa kıyaslarız.

Mesa tarzı tonlarda kendini aşıyor alet, ama Laney'imden alıştığım ve sevdiğim kirli, dağınık tonları elde edemedim. Sansamp GT2'im ile elde ettiğim Fender-vari clean tonlar yerine parlak cleanler alabildim sadece iyi olarak. Blues-vari, Fenderimsi tonlar var ama iyi değiller. Yine de parlak California cleanleri epey iyi. Hafif overdriven tonlarda ortalama bir kaliteye sahip, ama tonlarda beni tatmin edecek kadar iyi bir digital alet göremedim daha (yeni DigiTech'leri denemedim daha). Genel olarak kendi sistemim ile duyduğum sesler Line 6'nın sitesindekilere çok yakın (Aynı kulaklıkları kullandım onları dinlemek için).

Delay ve compressor efektleri tatminkar, hatta yeterli kalitede kayıt için. Reverb'ü beyenmedim - ama fazla hassasımdır reverb konusunda, klavye kökenli bir gitaristim, ortalama bir gitarist beyenebilir.

Flanger için iyi ya da kötü birşey söyleyemem. Oynamak için iyi.

Kullanışlılık konusunda ise üstüne yok. Gigpack'imin değişmez bir parçası oldu bile. Özellikle benim gibi sık sık yolculuk edenler için ideal. Yanıma gitarı alıp rahatça iki-üç haftalığına ailemin yanına gidebileceğim artık. Pili 5-6 saat kadar gidiyor. Kutusundan çıkan kullanma kılavuzu kısaydı ama yeterli. İsterseniz internet sitesinden daha kapsamlı bir kitapçık indirebiliyorsunuz.
 
Bu konuyu açtığın için teşekkür ederim.Bende yeni konu açıcaktım soru sormak için isabet oldu şimdi birkaç sorum olucak ben odamda analog setup ve amfim var gayet memnunum ancak salondaki bilgisayarımda etüt yapabilceğim aynı zamanda kayıt yapabilceğim bişey istiyorum ses kalitesi falan filan hiç önemli değil sadece USB den direk bilgisayara kayıt yapabiliyor muyum gürültüsüz ve yüksek ses seviyesinde yoksa mikrofondan mı yapılabiliyor.Line in değilde USB den direk pc ye kayıt yapılabiliyor mu asıl öğrenmek istedğim bu yardımcı olursan sevinirim arkadaşım:)
 
Ben cevap vereyim ben de kullanıyorum, USB den kayıt özelliği maalesef yok line in den kayıt yapmanız gerekiyor. USB bağlantısı var ama sadece patch yazma ve aktarma işlemleri için kullanılıyor.
 
Bir de şu cabinet tuning için firmware güncellemesini çıkarsalar belki almayı düşünebilirim seyahat / acil durum vs. için... Güncelleme çıkarsa o zaman daha da verimli kullanabilirsiniz podcukları :D
 
sacthres demiş ki:
Ben cevap vereyim ben de kullanıyorum, USB den kayıt özelliği maalesef yok line in den kayıt yapmanız gerekiyor. USB bağlantısı var ama sadece patch yazma ve aktarma işlemleri için kullanılıyor.

çok teşekkür ederimm anladım usb'nin olayını mesela digitech'lerin programlarında direk kayıt yapılabiliyor line in'e girmedende ondan sormuştm..peki kayıtlar temiz oluyor mu nası memnun musun?
 
Aslında Line6 ürünlerinden XT ve X3 de de yapılıyor USB den kayıt. Ama pocket pod ve pod 2.0 da bu özellik maalesef yok. Ama sorduğunuz üzere; evet line in ile yaptığım kayıtlardan memnunum oldukça güzel kayıtlar alınıyor aletten.

Boyutuna göre çok iyi alet. Ben de pod 2.0 da vardı zamanında. Pocket Pod un pod 2.0 familyasından geldiğini Line6 sitesi söylese de, ben ses kalitesi olarak pocket pod un çok daha geliştirilmiş olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki, yurtdışında da buna benzer yorumları görmüştüm.
 
şüphesiz cihaz başarılı görünüyor.

ancak kafama takılan bi soru var.

anolog pedallarını önüne dizdikten sonra, kemerine taktığı pocket pod'u doğrudan miksere bağlayan var mı ?
 
arkadaşınkine benzer olarak bende de 1000 mA regüleli pedal adaptörü var.şu mydukkan'ın sattıklarından.POD ile ilişkili ürün olarak görünüyor ama ne olur ne olmaz diye bağlamadım. kullanan arkadaşlar yazabilirlerse iyi olacak
 
slm

bir sorum olacak.benim dizüstü bilgisayarım var.ses kartının bir kulaklık bir de mikrofon girişi var.farzedelim kayıt yapacağım.gitarı pocket poda taktım eyvallah.:)pocket podla dizüstü arasına nasıl bir kablo lazım.iki taraflı bir kablo mu bulacağız.cevabınız için teşekkürler.
 
Arkadaşlar merhabalar, bir başka konuya da yazmıştım ama sanırım Pocket Pod'un ana konusu bu, birkaç sorum var, teşekkürler. :) Diğer konudaki mesajlarımı yazayım alt alta tek bir mesajda.

1)

"Peki ben de birşey sormak istiyorum, iyi bir transistörlü ya da lambalı amfi almaya maddi durumum şu sıralar yetmiyor alabileceğim şey Ibanez TBX serisinden ya da Marshall MG gibi bir şey olacak, onun yerien Pocket Pod ya da Pod 2.0 alsam ne olur? Artıları eksileri nelerdir?"

2)

"Ya ben anlayacağınız gibi esasında çok kararsızım, hatta kocaman bir konum da var Amfi Tavsiyesi diye forumda, bir sürü seçenek değerlendirdim, hatta ilk başlarda iyi bir şeyler alabileceğim için Tech21 TM30'u filan bile değerlendirmeye aldım (her ne kadar bulunmasa da), fakat sonradan dediğim gibi bütçemi daraltmak zorunda kaldım ve dediğim gibi Marshall Mg15Fx ya da Ibanez Tbx30 ayarında bir şey alabileceğim ancak ve evet sıfır olacak. Esasında daralan bütçe ile birlikte kullanım alanım da değişti, müstakil evimden bir başka şehirdeki apartman dairesine çıkacağım için 15 watt'lık bir amfiyi bile randımanlı kullanamayacağım artık. O yüzden Pocket Pod acaba o dediğim amfilerden iyi bir seçenek mi olur diye de düşünmüyorum değil, sizce nasıl olur? (amfi ile birlikte kullanmak için değil yani amfi yerine.)"

3)

"Pod 2.0 alabilirim o zaman Pocket Pod yerine (gerçi o da şu anda temin edilemiyor gibi) Peki şunu sorayım o zaman, diyelim ki çıplak tonu ile pek tatmin olmayacağım, nispeten vasat denilebilecek Marshall Mg ya da Ibanez TBX'lerden bir şey aldım, öte yandan delay, flanger vesaire efekte de çok meraklı değilim, fakaat Metal Muff gibi bir distortion pedalı alacağım (ki eq. vesaire sanırım iyi bir şey o pedal), o zaman ne olur sizce benim durumum? Anahtar nokta, efekte düşkün biri olmamam ve pod'u da alacaksam amfi-kabin simülasyonu için alacak olmam."

4)

"Pocket Pod, 2.0'dan özellik olarak eksik değil sanırım.

http://line6.com/pod/compare.html "
 
slm

bence ibanez tbx güzel bir amfi değil ve distortionu yetersiz.amfi yerine bir pocket pod almanı ve birde 2 artı 1 sistem ile takılmanı tavsiye ederim.ben döndüm dolaştım ve bu sistemde mutlu oldum.bu sistemi almayıp bir amfi alacak olsam roland alırdım.metal muffın distortionu ile rolandın arasında çok fazla fark yok bizzat denedim.ibanez tbx amfiyi aldım 1 hafta içinde hemen sattım.benim için büyük hayal kırıklığıydı ibanez amfi.marshall amfileri ise sadece ve sadece analog setup düşünüyorsan tavsiye ederim.tabii eğer distortionu bol bir sistem istiyorsan.ama beni pocket podun distortionu da fazlasıyla memnun etti.selamlar.
 
Metalic_sound , ben bir Marshall VS kullanicisiyim. Seneler boyunca bu seriden en cok VS 65R kullandim. Bu modelin Hem Clean hem Dist kanali da lambadan aktif olarak faydalaniyordu. Yani iki kanalin da sesi diger VS modellere gore daha iyiydi. Clean'in volume'u gain ile degil normal volume potu ile arttiriliyordu. Bu da tertemiz clean veriyordu haliyle. Fakat bahsettigin analog setup meselesi bence VS ya da yeni ismi ile AVT serisinde iyi sonuc vermiyor. Cunku metalik bir soundu var marshall'in transistorlu,hybrid amfilerinin. Hybridler bir nebze iyi ama salt transistorlu MG serisi tamamen berbat bir seri. Marshall'dan boyle bir seri cikmasi olacak is degil...

Bu yuzden senin POD secimin cok dogru olmus ve bence bu tarz amfiler yerine kesinlikle amfi/kabin modelleme alternatifleri icin processor secilmeli. Gercekten cok iyi soundlar var. Hele ki ust duzey processorler mukemmel. Ama cok gariptir, sadece Line 6 serisi mixer'a girildiginde digerlerine nazaran muthis is cikariyor. Mixer yerine Pc'ye girildiginde de ayni sonuc var. Cogu kisi Amfide ayni tonlari alamamaktan yakiniyor. Multifx uniteler Hi-Fi urun olduklari icin en iyi sonucu bu sekilde veriyorlar fakat iclerinde nedense bu uyumu en iyi Line 6 Pod serisinin yakaladigindan bahsediyorlar. Bu yuzden bence de hele ki yeni baslayanlar icin gitari sevdirme acisindan muhtesem bir arti deger sagliyor Podlar.
 
Geri
Üst