Jericho

İzleyenleriniz vardır herhalde bu diziyi aranızda. 4. bölümünü izledim ve şu ana kadar oldukça heyecanlı bir şekilde ilerliyorum.

Dizinin konusu ise, Amerika'ya bir nükleer saldırı düzenlenmiştir. ilk bölümde atılan bombayla birlikte jericho kasabasında gelişmekte olan hayatta kalma savaşı ve diğer şehirlerden bilgi alma, neler olduğunu öğrenme mücadelesinden bahsedilmektedir.

jericho-ad-400.jpg
 
Güzel dizi, kısa, güzel ve net. Bittiğine üzüldüğüm dizilerden biridir. Ancak yine de çok başarılı bitirdiler ve sonunda "ee olan oldu, daha ne uzatacaklar" dedirtiyor. Herşey gayet yerli yerinde oldu, saçma sapan uzatmadılar ve tadında kaldı.

İzleyecek bir şeyi kalmayanlar için kesinlikle tavsiye ederim. Baştan hiç sürükleyemecek gibi gelse de ilginç bir huzur havası var ayrıca dizide ;) Küçük kasaba ve insanları gayet güzel bir hayat sürerken diğer taraftan yaşadıkları mücadele diziyi çok güzel dengeliyor. Büyüklerin arasında sıkışıp kalmış gibi görünse de kesinlikle 10 üzerinden 7 alabilecek başarıda bir dizi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aynen o huzur havasını bende diziye sardığım zamanlar da hissediyordum. :) Diziyi bir solukta izledim, bitirdim. Ama dizinin sonunu görünce keşke biraz daha uzasaymış dedim. 2. sezonda bitecekse bile en azından 7 bölümden biraz daha fazla sürebilirdi.

Ama sonuç olarak cidden dizisiz kalınan bir dönemde muhakkak izlenmesi tavsiye olunan bir dizidir.
 
Hah! Ben de izledim bitirdim en sonunda. Valla yerinde bitiyor tamam, "Tarih yazmak nasıl hissettiriyor, söyleyüver bağalım delükanlu" repliği de cuk oturuyor falan filan ama; bir yanım da bitmesin istemedi değil yani. Bir sorum olacak ayrıca. Bu dizi bitti mi, yoksa konu ve gidişat itibariyle "bitirildi" mi? Bunu merak ediyorum çünkü 7. bölümde sezon finali biraz enteresan geldi ve yapı itibariyle hükümetin de pek hoşuna gitmediği yolunda söylenenler vardı. Ayrıca yukarıda yazdığım repliğin sahibi Hawkins beyefendiyi de görür görmez yüzümde gülümsemelerden bir demet oluştu bunu da belirteyim; Snatch'in Sol'unu böyle bir rolde izlemek gayet keyifliydi. Into the Blue'daki o sarışın kız da saçları uzatmış, iyi olmuş iyi.

Lanet federaller peşimizde dostum!
 
klasik tarzda bir dizi. yani senaryo çok karmaşık değil. sürprizler üzerine de kurulu değil. ama arka planda ilerleyen konu oldukca ilgi çekiyor. karakterler arasındaki hikayeler ise klasik soap opera tarzı ama yine ilgi çekici.
 
Geri
Üst