çaresiz feedback sorunu

S

suhacan

Evet çoğu kişinin sorduktan sonra birşeyler elde edebildiği ama benim edemeyecegimi düşündüğüm bir durum ama yine de sormak istiyorum.bu feedback(sanırım ötme deniyor) derdinden nasıl kurtulabilirim?

Elimde stagg s 302n gitarım var.tavsiye üzerine gitarın manyetiklerini değiştirdim.Manyetik olarak dimarzio dp100 taktım bilmiyorum hata mı ettim derdim devam etti.processor üzerinde tonla ilgili oynamalar yaptım overdrive a geçince biraz azaldı ötme ama bu manyetikle o.d da çalmak daha dün annemizin şarkısını çalmak gibi geliyor.Neyse reverb kıs geçer dediler kapattım,delay da kapattım yine geçmedi.Amfinin önünde durma dediler yine yemedi.Switchle oynadım her pozisyonda yine devam etti.Bilmiyorum daha yapabileceğim neler var?Tavsiyelerinizi bekliyorum.Hiç bir şey bulamazsam gitarı çöpe atacağım artık.

Gitarımın floyd rose köprüsü yok,processorum zoom gfx-8,amfim bossun bir modeli fakat tam bilmiyorum(kalitesinden eminim).

İyi günler,teşekkürler
 
Selam, aklıma gelen ilk şey gitarın kablolamasında bir sorun olabileceği, gitarda sorun olup olmadığını anlamak için kaliteli bir jack kullanarak araya pedal prosesör koymadan gitarı direkt olarak amfiye tak bir de öyle dene... Sorunun amfinden de kaynaklanıyor olabilir, mümkünse gitarını başka bir amfide dene...
 
Dediğin şekilde sadece kabloyla baglayıp clean çalmayı denedim herhangi bir sorun olmuyor.Farklı amfilerde denedim devam etti yine dert.Dist ve nevi tonlarda oluyo bu sorun.Clean tonlarda hiçbir sorun yokken distda gain 0 ken bile ötüyor :(

teşekkürler
 
Topraklama sorunu olabilir, gitarın tellerine elini dokundurduğunda nispeten azalıyor mu veya direk amfiye girdiğin zaman od yi amfiden aldığında yine feedback yapıyor mu?
 
Denediğim amfilerden birinde o.d vardı onda da yapmıstı gaini az arttırınca.Tellere dokunduğumda bazen azalma oluyor,bazen tamamen susabiliyor ama çoğu zaman uğultu sürekli şekilde devam ediyor.Hatta tellerin 6'sını birden parmaklarımla havaya kaldırıp titrememeleri için sıkı sıkı tutuyorum dip kısımlarına yakın yerlerden yine cızlıyor.Umutsuz vaka gibi :).teşekkür ederim

ilginç birşey daha ekleyeyim :) : gitarın volume düğmesi 3 4 gibi bir ayardayken cızlamalar azalıyor gibi biraz ama azcık artırınca aniden cızlamalar coşuyor
 
Aynı sorunu yaşıyorum, oturduğum apartmanın topraklaması yapılmamış adam gibi ve sürekli gürültü oluyo ne yazıkki.

Yanlız ben bu feedback problemini asıl sahnede ve stüdyoda yaşıyorum nedense.Stüdyoda pedaldan distortion alamıyorum resmen. Metal muff ve emg manyetikler(güya daha sessiz) ile sahneye çıktığımda orda da feedback oldu bayağı.hatta noise supressor bile kullanmama rağmen oluyor bunlar.sizce neden olabilir bu? hiç aranızda varmı stüdyoya girip de higain bi dist pedalıyla tertemiz çalan?
 
Benim bahsettiğim durum gitarın şu meşhur ötme dediğimiz olayı.Feedback denilen olay bu mu degil mi tam bilmiyorum ama orda da anlatmak istediğim tüm telleri tek tek tutuyorum ki ötmesin diye ama yine ötüyor.Zaten ötmeye başlamasından sonra telleri serbest bırakınca hemen çok hafif bir frekansta titremeye başlıyorlar.Bilmiyorum tam olarak anlatabildim mi?
 
Zamanımda bir rp10 um vardı ondan ne çekmiştim bilemzsin.. Nereye dönsem feedback yapıyordu sonunda kurtuldum.. ne mi yaptım


sattım ve analog aldım :D
 
agmed demiş ki:
Blackened sorun bende de var gitarın metal aksamına dokunuca kesiliyo, sanırım topraklamadan?
evet büyük ihtimalle topraklamadan eğer elinde haric güç kaynağı varsa (hani belki denk gelir) onla denemene tavsiye ederim kesin sonuca varmak için veya topraklaması olan herhangi bir yerde.

ergin eğer evin topraklamasında sorun yok ve high gain takılmadığını varsayarsak sorun gitarın elektrik aksamından-topraklamasından kaynaklanıyor olabilir hani şu floyd rose demirine bağlanan tel gibi, bi baktır derim.
 
Blackened85 demiş ki:
ergin eğer evin topraklamasında sorun yok ve high gain takılmadığını varsayarsak sorun gitarın elektrik aksamından-topraklamasından kaynaklanıyor olabilir hani şu floyd rose demirine bağlanan tel gibi, bi baktır derim.


ilgilendiğin için teşekkürler ama bu olay bi 4 sene önceydi ve ozamanlar neley yapmamıştımki hatta sahnede dip yapmasın diye drive'a geçeceğim zaman hiç boşluk vermeden çalıyordum sonra aradaki kısımlar cehennem gibi geçiyordu riff bittiği anda çat kapatıyordum.. bu Rp lerin genel bi sorunuydu :)
 
Sorun dip gürültümü feedback mi??

Tamam dediğiniz gibi Eğer dip gürültüyse; kablolama ve elektronikte sorun vardır.. Hatta jackta bile amaa...

Arkadaş cızıldama değil ötme uğulmada diyor; ozaman kablo su topraklaması çok alakasız!!!

Kalitesiz manyetikler herzaman ötmeye mahkumdur.. Onun dışında Dimarzio aldım sorun çözülmedi gibi bi olay çok normaldir. Bazı üst harmoniklerin rahat alındığı bu tip manyetik tiplerinde feedback az da olsa olur.. (Aksine sadece sert kuvvetli olsun,boşver harmonikler çok önemli değil ötmesin yeter diyosan EMG al bitsin..)

Yapacağın şeyler şu doğrultuda olmalı;

(*****) ilk olarak Kesin olan; amfiye doğru bakmayacaksın ve mutlaka 2,3 metre uzak duracaksın..

Ses yüksekse drive ı sonlamayacaksın, Drive ı sonlayacaksan sesi kısacaksın..

Örneğin Ses düşükken zayıf bi dist. olan ds-1 in drive ını sona getirsen bile istediğin dist. alamazsın. Ama amfinin sesini baya bi açtığın zaman, o zayıf dediğin ds-1 in drive ını %60 a getirdiğin zaman bile fazlasıyla doyurmakta olacaktır. Zaten o yüksek seste drive ı sona getiremezsin bile. Çünkü dip gürültüler ve feedbackler oluşacaktır. Zira ses seviyesi kimseyi rahatsız etmeyecek seviyedeyken sona getir drive ı hatta bide boostla banamısın demez..

Anlayacağın ne olursa olsun drive ı sonlayacaksan sesi okadar açamazsın.. Bi orantı kuracaksın..

Tabi ilk olarak mutlaka yukarıdaki (****) yıldızlı bölümü dikkate alman gerekmektedir..
 
Death-Lead tavsiyen için çok teşekkür ederim.Dediğin gibi orantılı olarak ayarladığımda sorun gerçekten çözüldü.Çok teşekkür ederim yeniden.İyi günler herkese
 
Kullandığın adaptör,topraklama,amfiye göre olan konumun,kabloların bu feedbac e sebep olan şeyler.Öncelikle sen dokunduğunda ses kesiliyorsa sen ground yani toprak oluyorsun eksi yükler senin üzerinden akıp dip gürültü yapmıyor :) Adaptörün rolü de yadsınamaz tabii, benim arkadaşım ataba marka çakma adaptör ile cs-3,bad horsie 2,mt-2 bağladı arka arkaya zaten aletler gürültülü birde dip gürültü eklenince abartmıyoru gitar sesini bastıracak boyuta geldi.. Sonra benim ADD+ ile denedik prizi değiştirdik gürültü sıfırlandı.. (ADD+ nin reklamını yapmıyorum,belirtmek isterim :) )

Bu tarz ufak ama önemli şeylere dikkat edersen aşarsın sorununu,kolay gelsin...
 
Geri
Üst