manyetiklerde regular ve f spacing farkı

benim bildiğim f-space olayı floyd-rose lu gitarlarda özellikle bridge de tel aralığı daha farklı olduğundan , ona uygun üretilmiş manyetik tipi...

hatalıysam arayın 555 2 850
 
cancaliskan demiş ki:
hatalıysam arayın 555 2 850
:D

evet floyd rose | tremolo lu gitarların köprüdeki tel aralıkları daha büyük oluyor sabit köprülülerden. bu yüzden f-spaced olanlarda mıknatıslar birbirinden daha ayrık şekilde diziliyor tellere denk gelsin diye. tona olan etkisi konusunda net bişey söyleyemem ama nerdeyse okuduğum tüm yorumlar "tonu aynı bişe değişmiyor" şeklinde. ben ise az da olsa fark edeceğini ve sırf görüntü için firmaların f-spaced olayına girmeyeceğini tahmin ediyorum ama nasıl bir fark olur onu bilemiyorum.
 
eğer çok düşük bir akort ile kullanacaksanız o zaman en üst telde etki eder. çünkü salınım mesafesi artıyor. gerçi hissedilir mi orasını bilemem.
ama akort mi veya re iken fark sıfır.
f-spaced yapmalarının sebebi hem kozmetik hemde ruhsal bir durum. çünkü müzisyen adam kıllanan adamdır. huzursuz adamdır. ne kadar fark yok desen de kutup başları o tellerin tam altına gelmeyince içi rahat etmiyor. tamamen psikolojik bir durum. (ben de kullanmıyorum f-spaced olmazsa :))
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
arkadaşlar bilgileriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. bu arada zero systemde de f spacing kullanmak daha öncelkli olur dimi. floyd-rose da olduğu gibi
 
f spaced fender spacing oluyor, arkadaşların dediği gibi tremololu gitarların köprüsü genelde f spaced olur, dolayısıyla köprüde f spaced bir manyetik kullanman daha iyi olur. sapta ise f spaced veya standart aralıkta olabilir teller, gitarına göre değişir ölçüp bakman daha sağlıklı olur. sapta salınım daha fazla olduğu için çok farketmese de köprü tarafında tellerin manyetik başları ile hizzada durmamaları ses seviyesi ve netliğinde düşüklük yaratabilir.
 
Geri
Üst