oda akustiği

oda akustiği konusunda,en verimli boyut :?:
ses dağılımı :?: kolon yerleşimi :?: kullanılan emici veya yansıtıcı maddeler strafor :?: hakkında
bilgisi olan arkadaşlar ellerinden geldiğince yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
 
Strafor Aslen Isı yalıtımı içindir ama bir nebze seside keser . Ses yalıtımı istiyorsan en yüksek ses yalıtımı ateş tuglası üzerine birkat cam elyaf üstüne birkat Stafor onunda üstüne Ses emici süngerle olur dışarıya sesin s si bile çıkmaz Control room içinse izocam lardan iki parça (arasındaki hava boşaltılacak) iyi sonuç verir..
 
Mahcem üstad zamanında bir adres vermişti ve benim favourites te duruyordu taki virüs canıma okuyana kadar! :evil:
Kimbilir hangi başlıkta, eski başlıkları bir karıştırırsan aradığın herşeye, yalıtımdan, oda akustiğinden, mikrofonlamaya kadar herşeyi bulabilirsin orda :roll:
 
Bu tarz bilgiler o kadar göreceli ve değişkendir ki, bunları yazmak isteyene allah sabır versin, hodri meydan. Genel bilgi verebilecek siteler mevcutur bulanlar yardımcı olsunlar.

İşin aslı, odanın boyutları, şekli, kullanılan enstrümanlar, kullanılacak malzemeler, mikrofon çeşitleri vb. konular çok varyasyonludur. Sorunun tam başarılı olması için mekanın boyutları çok önemlidir. Yoksa başlangıç için her yanı belirli bir iki malzemeyle kaplayıp genel bir eko önleyici ve odak seslerden kurtarıcı bir yalıtım hazırlamak kolay. Odak ses: İçbükey mekanlarda yansımaların bir odakta toplanması hali.

Ayrıca odanın yüzde yüz ses emici olması da tehlikelidir. Boğucu olur ve naturellikten uzaklaşır. Yerde, tavanda veya duvalarda az miktarda reflektif yüzeylerin olması iyidir, 2 yansıtıcı yüzeyin karşı karşıya gelmemesi gerekir. Gelirse eko oluşur. Elinizde hiç döküman yoksa bile bir kapalı konser salonuna gidin. Ankara'da CSO, İstanbulda'da çok var isimlerini hatırlayamıyorum. Size çok bilgi verir.

Küçük mekanlardan bahsediyoruz büyük ihtimalle: Bas sesler için yalıtımın daha kalın olması gerekir. Bas frekanslar her yana yayılır ve dalga salınımlarının genişliği fazladır ve her yana dağılırlar. Tiz sesler kısa ve direkt ilerlerler ve delikli ama arkası kapalı malzemeler tizleri olabildiğince içeriye yutar ve yansıtmaz.

Umarım basit bir şablon oluşturabildim.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst