Sentient7

Mr. Crowley (band cover + studio documentary)

Facebook - https://www.facebook.com/scourgeofgod13

We influenced by Moonspell while doing that cover.

Mixed and mastered in my own studio by myself.

The video was shot to show what we previously recorded.

Drums - Ayhan Hatipoğlu

Bass - Alper Çakır

**Copyright Statement** This video is not intended to infringe any copyright laws in any way. This is for the sole purpose of entertainment; no profit is gained from this. It is the copyrighted property of its respective owner(s).
Konuyu uzatmak ne işe yarar bilmiyorum ama yinede fikirlerimi söyleyeceğim. Birincisi egoist biri değilim. Tanısanız bence böyle düşünmezdiniz.

Sağ elimin normal olduğunu iddia etmedim lakin normal nedir onu da bilmiyorum. Ama bu benim tekniğim. Ayrıca rock müzik yapmıyorum. Rock gitaristi de değilim. Bu parça 'rock'ta değil. Orada canlı çalmadığım için nasıl tuttuğuma da dikkat etmemiş olabilirim, hatta şuan nası tuttuğumu hiç hatırlamıyorum bile.

O basit lastik olayını bilmeyen birinin gitar kaydı adına bir şey bilmesi mümkün değildir. ' Ayrıca kayıt konusunda kimin ne kadar cahil olduğunu 2-3 satırla anlayabiliyorsanız, bu forumda kendinizi harcıyorsunuz demektir. Çok daha farkı ortamlarda olmalıydınız.' Bunu neden dediniz anlayamadım. Sizin gibi değerli insanlar burada ise buradan farklı bir ortama gerek yok sanırım.

Bana soracak olursanız sağ elimde değil sol elimde problem var, bazı noktaları tam oturtamadım yeterince soloya çalışmaya fırsatım olmadığından. Bazı yerlerde notaları unutmuşum. Bir kaç detone var hatta.

Gitar tonu istediğim gibi olmadı. Ne biliyim sürüyle şey sayabilirim daha kendimle ilgili beğenmediğim.
 
Fakat asıl benim hoşnut kalmadığım nokta şu; maddi amaç taşımayan ve yapımında da maddi bir destek kullanılmadan. Para harcanmadan yapılmış işlere böylesine aşağılayıcı bir üslup ile eleştiri yapılmasını doğru bulmuyorum. Sadece bu videodan bahsetmiyorum da, bunu forumda çok gördüm.

Ülkemiz sizinde çok iyi bildiğiniz gibi iç açıcı bir durumda değil. Ne kadar yokluklar içerisinde birşeyler yapmaya çalışıldığını çok iyi bildiğinize eminim. Yapıcı eleştiriler daha çok işimize yarar diye düşünmekteyim.

Şimdi tekrar egoist olduğumu düşünebilirsiniz ama hem parçanın kaydını, miksini, masteringini yapıp hem de gitar ve vokallerini yapmak bu ülke de cidden sıkıntılı işler. Geri dönüşümü yok, süreç zor.

Oldukça kibar olmaya çalıştım yine de üslubum rahatsız edici geldiyse özür dilerim, nitekim benden yaşça büyük insanlarsınız. Abilerim olarak kabul edebilirim sizi.

Ama tekrar bir düşünürseniz bana da hak vereceksinizdir. O kadar uğraştan sonra hiç saygı duyulmayıp 'Gitarist arkadaşın eli bir tuhaf, lastik tutturmuş öyle çalabiliyor anca yaa' gibi yorumlar almak hoş olmuyor. Biraz empati lütfen.
 
Bence bu tip şeyler ile arkadaşın hevesini kaçırmaya gerek yok. Genel olarak başarılı bir çalışma olmuş. Sırf video ve editing bile baya zaman almıştır. Ufak tefek hatalar var, ne olacak? Şurada herkes bir şeyler paylaşıyor kendince. Takılmaya gerek yok. Zamanla hepsi oturur.
 
çok teşekkür ederim Cooldog, benimde demek istediğim bu. Videoyu da kendimiz çektik. Editing'i de tek başıma yaptım. Hiçte bilgim olmadığı halde. Profesyonel biri baksa kimbilir ne hatalar neler bulur video da...

Herkes beğensin, biz süperiz überiz gibi bir durum yok. Orjinali ile kıyaslansa 10 da 1'i bile etmez bence bu. Ama yapabildiğimiz bu yani.

Benim tek istediğim birazcık emeğe saygı. O kadar.
 
Sevgili Atilacan,
Sanırım daha once gördüğünüz yada yaşadığınız kötü tecrübelerden dolayı hafif bir önyargı oluşmuş ve aşağıdaki eleştirilerede bu nedenle tepki vermişsiniz sanırım, buda normal tabi. Ama durum konuştukça ortaya çıkıyor görüldüğü üzere.
Kendi adıma bu tarz çalışmalarda teknik açıdan çok genel bir bakış açısıyla yorum yaparım. Tekrar tekrar yazıyorum ben beğendim.
Çünkü bu tarz paylaşımlardaki amacın, - teknik konusunu irdelemek değilde genel olarak nasıl göründüğünü yorumlamak - olduğunu düşünürüm. Bu nedenle ilk mesajımda gayet kısa ve düşüncemi belirtir şekilde olmuştur. Fakat sizin ilk mesajınızdaki "Sağ elimde bir gariplik yok. Size göre olabilir, fakat dünya gitar tekniği otoritesi değilsiniz" cümlenize istinaden bende reflex bir tepki göstererek eleştirel bir mesaj yazdım.
Emin olun, herhangi biri buna sizde dahilsiniz kötü anlamda eleştirilecek yada aşağılanacak birşeyle karşılarşırsa tüm forum buna tepki verir, bende dahil. Ben Barrios un mesajında bu tarz bir aşağılama yada yerme hissetmedim, bu nedenle konuya dahil oldum, tutamadım kendimi :)
Bu kadar açıklamadan sonra şunuda eklemeden geçemeyeğim. Bende 2 gün once hayatımda ilk defa video kaydettim (cep telefonuyla :) ), amfi mikrofonladım, ses kaydettim, montaj yaptım vs. vs. Sizin yaptığınızdan çok çok daha basit bir video yapmama ragmen beni bayağı yordu bayağı zamanımı aldı. Yani emeğinizin bende farkındayım, daha daha iyilerinide yapmanızı bekliyor olacağım, takipteyim.
Sevgiler.
 
Bu tür paylaşımların yapılma amacı, emeği insanların beğenisine mi sunmaktır ? Eleştirisine mi sunmaktır ? Bu ayrımı iyi yapmak gerekir. Ben birinci şıkkı seçiyorum ve aksinin çok çok düşük bir ihtimal olduğunu savunuyorum. Birinci şık üzerine düşünelim. Profesyonel olmayan bir müzisyenin (Profesyonellik = Yapılan işten para kazanma amacı gütme) bu kadar emek harcayıp böyle bir işi piyasaya sürmesinin temel nedenlerinden biri, bu piyasada kendisinin de var olduğunu, ve hatta çoğu kişiden iyi olduğunu gösterme çabasıdır (bunun yanında farklı nedenler de olabilir ama yazımın bel kemiğini bu neden oluşturduğu için sadece bunu yazıyorum). Yani bir nevi ego tatmini. Dolayısıyla bu kişinin emeğine yapılmasını beklediği yorumlar ya iyi yorumlardır ya da "şöyle olsa daha iyi olurdu" şeklindeki yapıcı eleştirel yorumlardır. Aksi, doğal bir tepkiye neden olur ki bunun örneğine sık sık şahit oluyoruz. Son olarak, ben suçu yapılan yorumda buldum ama arkadaşın da çok tatlı dilli olduğu söylenemez :)

Şarkıya gelirsek, ben çok beğendim. Orjinalini dinlememiştim ama bu halini dinledikten sonra orjinali seveceğimi hiç zannetmiyorum. Devamının gelmesini dilerim :)
 
@in_flames_rules Yorumumdan sonra dinledim, hem Moonspell''den hem de Ozzy Osbourne'dan. Moonspell'i beğendim, sanırım bu cover da Moonspell coverı. Ama Ozzy Osbourne için aynısını söyleyemeyeceğim, aslında şarkının orjinaline olan bu ön yargım da Ozzy Osbourne yüzündendi zaten :)
 

Medya bilgisi

Kategori
Performansını Göster!
Ekleyen
Sentient7
Eklendiği tarih
Görüntülenme
3,696
Yorum sayısı
29
Puanlama
0.00 yız 0 puanlama

Bu medyayı paylaş

Geri
Üst