RainingBlood

Far Beyond The Sun - Yngwie Malmsteen ( Cover )

Elimden geldiğince çalmaya çalıştım.Umarım beğenirsiniz :)
Bu parçayı çok severim, sizin yaşlarınızda ben de Malmsteen'e kafayı takmış biri olarak, bu parçayı çalıp videosunu çekme arzunuzu çok iyi anlayabiliyorum:)
Madem sizi emek verip video çekmişsiniz, ben de izninizle detaylı bir eleştiri yazıp katkıda bulunmak istedim. Lütfen kişisel algılamayın.
Vaktiyle benim yaptığım hataların çoğunu sizin çalışınızda da gördüm:) Anladığım kadarıyla parçayı bir hayli çalışmışsınız, ama bazı genel teknikler ile yeterince haşır-neşir değilsiniz henüz:) Belli bir sürat kazanmışsınız mesela, ama bendlerinizin neredeyse tamamı detone, ton dışında geliyor. Bu ciddi bir sorun. Vibratonuz güzel geliyor, ancak bendi teknik olarak ihmal ettiğiniz çok belli.
Belli bir teknik seviyeye erişmeden Malmsteen çalmaya çalışan gitaristlerin en ciddi problemi, iki el senkronizasyonu oluyor. Özellikle sol el parmakları yeterince güçlenmemiş gitaristler, sağ el ile gereğinden daha fazla ve hızlı vurarak bunu kompanse etmeye çalışıyorlar. Neyse ki siz bunu başkalarından çok daha az yapmışsınız. Bu da bence iyi bir şey. Ancak tek tel üzerinde süratli çalınan pasajlarda (ki bence Malmsteen bu konuda gerçekten olağanüstüdür....) daha fazla çalışmanız ve sol elde bastığınız her nota için sağ elde de sadece bir tek pena vuruşu yapmaya alışmanız gerekiyor. Bunun anahtarı yavaş çalışmaktır, acele etmeyin.
Ayrıca, sol el parmaklarınızı klavyeden çok fazla kaldırıyor ve savuruyorsunuz (vaktiyle ben de çok yapardım bunu...) Sol el parmaklarınız ile legato alıştırmaları yapmaya devam etmelisiniz.
Son olarak, parçayı sadece tablatür mantığı ile çalışmayın ve özellikle hızlı pasajlardaki zamanlamalara özen gösterin. Buna dikkat etmediğiniz için yanlış çaldığınız pek çok yer var. Örneğin, 0:15 itibari ile başlayan inici pasajdaki cümlelemeniz neredeyse tümüyle yanlış, E teli dışındaki notaları 3'leme gibi çalıyorsunuz. Oysa o notaların tamamı 16'lıktır ! Bir telde 3 nota çalınacak olması, o notaların 3'leme çalınacağı anlamına gelmez. Bunun gibi başka pek çok yer var, eğer gitarda ilerlemek konusunda ciddi iseniz (ki sanırım öyle, bu kadar emek verdiğinize göre...) uzun vadede bunları dikkate alarak çalışmak iyi olacaktır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
@barrios Gerçenkten çok teşekkür ederim yorumunuz ve eleştiriniz için :) Dediğiniz gibi teknik hatalarım-eksikliklerim ve sıkıntılarım var.Çalan kişi olarak değil de dinleyici olarak dinleyince bariz bir şekilde belli oluyor.Yorumunuzda belirttiğiniz hatalarımın ve eksiklerimin üzerinde yoğunlaşacağım.Bendlerimi ve sağ-sol el sorunlarımı düzelteceğim. Ölçülerde yaptığım hatalara da yoğunlaşacağım. Tekrardan çok teşekkür ederim yorumunuz için :)
 

Medya bilgisi

Kategori
Performansını Göster!
Ekleyen
RainingBlood
Eklendiği tarih
Görüntülenme
895
Yorum sayısı
2
Puanlama
0.00 yız 0 puanlama

Bu medyayı paylaş

Geri
Üst