| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
iCe

|
Tarih: Cum 06.10.2006 23:32 Mesaj konusu: İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin ayıbı! |
|
|
Arkadaşlar, burası uygun başlık mı bilemiyorum fakat herkesin bundan haberdar olmasını istedim.
Üniversite öğrencisi gençlerin sanatsal ve kültürel faaliyetlerini baltalayan saygısız bir okulun öğrencisiyim. Hatta ne yazık ki başında kendi ismi olan bir Sinema Kulübü'nün başkan yardımcısıyım. (en azından şimdilik)
Bu sene bütçe ayrılmamasından dolayı Sinema ve Tiyatro kulüpleri toplu istifaya hazırlanıyor.
Bilmeyenler için belirteyim, burası bir vakıf üniversitesi ve İzmir gibi büyük bir şehrin Ticaret Odası tarafından yönetiliyor.
Bu ahlak dışı uygulamaya karşı tepkimizi her platformda göstermek ve insanların bundan haberdar olmasını sağlamak istiyoruz.
Site bağlantısı yollamak istemediğimden ekşi sözlüğe girip "izmir ekonomi üniversitesi" başlığının sonlarına göz atarsanız ilgili yazıyı bulabilirsiniz.
Herkese şimdiden teşekkürler. _________________ http://www.dark-abyss.org |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
futurist Forum Yöneticisi

|
Tarih: Pts 09.10.2006 11:27 Mesaj konusu: |
|
|
Üzüldüm ama şaşırmadım sevgili iCe. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv- Sinema bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Sinema Klübünün kapatılmasına şahit olmuş biriyim, ki bizim yaptığımız bütçe istemek bile değil sadece boş sınıfları kullanmak ve film gösterimleri için okula ait araçları kullanmaktı
Genelde okullarda bu tür oluşumlar "gereksiz" kabul edildiğinden, oluşumun başlamasından itibaren ilginç bir biçimde engellenmeye ve iptaline çalışılıyor. Sınıfları işgal ediyorsunuz, araç gereçler sizin yüzünüzden sürekli meşgul oluyor gibi anlamsız bahanelerle olay engelledi ve sevimsiz bir hale gelince de kimsenin devam ettirmeye hevesi kalmadı. Bu olay 2001 yılında meydana gelmiştir ve hala herhangi bir değişme olmaması da ayrı konu. Demekki bu tür oluşumlar hala "gereksiz" bulunuyor ve "gidin daha önemli şeylerle uğraşın" demeye getiriliyor. Bizim okulda montaj odasına bile sadece dönem sonu bitirme tezleri için çok gerekli zamanlar dışında girmemize izin verilmedi. Onun dışında araç gereçleri tanımak için o odalara girmeye izin verilmezdi, zaten kilitli tutulurdu anahtarı almak için de "mantıklı" bir sebep istenirdi. Bu tutumun sebebi ise "bozarsınız"...
Tam da bu sabah bu konuyla az da olsa ilgili bir şeye şahit oldum. Bir "haber" kanalında sabah haberleri izlerken spiker kadın sinema ve tiyatro ile alakalı bir kaç haber okudu ve hemen ardından şimdi "ciddi haberlere" geçelim isterseniz dedi ve sırıttı... İnsanlara "sadece haber" vermekle övünen bir kanalın "ciddi haberler" den kastı siyasi haberlerdir, ekonomi haberleridir ve futbol haberleridir.
Umarım mücadelenizin sonu güzel olur sizin için... Ama bu bilinçte insanlar olmadığı sürece sonuç hep aynı kalacaktır tahminim. Sinemayı sadece patlamış mısır ve kola eşliğinde geçirilen 2 saat olarak gören bilinç, üniversitede bu topluluklar yerine kariyer yönetimi kulüplerinin açılıp, sanayi odası başkanlarının gelip konuşacağı oluşumlar isterler. _________________ in vertigo you will be...
http://www.domat.gen.tr |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 09.10.2006 19:14 Mesaj konusu: |
|
|
universitelerde (en azından benimkindee öyle ) topluluklara ticari açıdan bakıyorlar okula para kazandıracak etkinlikler yapan topluluklara kapılar sonuna kadar açık diğerleri ise boş işler okul yöneticilerine göre _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
iCe

|
Tarih: Prş 12.10.2006 21:19 Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili futurist mi diyeyim ben de şimdi?
Gamzecim, bahsettiğin olaylar bir çok yerde yaşanıyor olabilir fakat her öğrenciden 11 milyar alınan bir yerde biraz daha garip kaçıyor.
Sonuçta devlet kurumu değil burası. Kaldı ki bizim beklentimiz maddiyattan çok saygı görmek. Devlet üniversitesinde bir kulüp faaliyeti okul için belki pek bir şey ifade etmiyor olabilir, fakat özel üniversite için reklam demek. Reklam da öğrenci sayısını arttırmak demek, yani para demek!
Kendi kuyularını kendileri kazıyorlar. Birilerinin sesini çıkartması gerekiyordu. Bu biz olduk. Salı günü Tiyatro ve Sinema kulüpleri yönetimleri olarak kulüplerin feshedilmesi yönünde dilekçelerimizi verdik.
Artık bağımsız bir sanat topluluğu olarak yolumuza devam etme kararı aldık. Diğer okullardaki benzer durumdaki arkadaşlarımızla da en kısa zamanda iletişime geçmek istiyoruz.
İyi dileklerin için teşekkür ederim.  _________________ http://www.dark-abyss.org |
|
| Başa dön |
|
 |
like_a_broken_wave

|
Tarih: Sal 09.01.2007 18:24 Mesaj konusu: |
|
|
| Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. "bir şey" yerine "bişey", "iyi" yerine "ii" gibi kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. |
|
| Başa dön |
|
 |
eticin

|
Tarih: Cmt 20.01.2007 11:54 Mesaj konusu: |
|
|
| ekonomi üniversitesinin bir kaç yıl önce bir müzk grubu vardı portakaldı sanırım adı..o rezil grubu orda burda gösterip hava atan okulun böyle bir şey yapması normal.. |
|
| Başa dön |
|
 |
dringildekDNA Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 07.04.2007 19:30 Mesaj konusu: |
|
|
| böyle ünlü bi okulun sosyal faaliyetlere karşı bu kadar katı olmasını kafam almıyor açıkcası |
|
| Başa dön |
|
 |
strinzi

|
Tarih: Prş 19.04.2007 7:24 Mesaj konusu: |
|
|
kesinlikle "buzz" a katılıyorum üniversitelerde topluluklar okula parakazandırırsa veya okula bir şekilde katkısı olursa destek veriyorlar ki çokta vermiyorlar. ben sdü de rock grubu solistiydim ve çoğu okul yönetimi olmak üzere rock muhabbetine bile katlanamıyordu ve bizi istemiyorlardı taki okul tanıtımlarında konser vb verene kadar hiç bir şekildede destek olmadılar bir tek b.k tan mixser dışında ve kabin dışında. okulda birde halk müziği yapan bir grup vardı onlara peşkeş çekip alkış tutarken bizi neredeyse sahnede taşa tutucaklardı. _________________ "Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... '' |
|
| Başa dön |
|
 |
karanlikodak

|
Tarih: Pts 23.04.2007 2:25 Mesaj konusu: |
|
|
| e iyide devlet üniversiteleri bile klüpleri desteklerken imkan sağlarken nasıl olduğunu anlamadım özel bir üniversite destek verilmemesini heleki kültür sanat aktivitelerine destek vermeyen bir özel üniversite çok ilginç geldi gerçekten... |
|
| Başa dön |
|
 |
mitari

|
Tarih: Pzr 29.04.2007 17:43 Mesaj konusu: |
|
|
| baştakilerin politikalarıyla alakalı bısey gibi görünüyo |
|
| Başa dön |
|
 |
_diabolical_

|
Tarih: Cmt 07.07.2007 14:37 Mesaj konusu: |
|
|
| Paralı eğitime her şekil karşıyız. |
|
| Başa dön |
|
 |
p_andor_a

|
Tarih: Sal 28.08.2007 20:19 Mesaj konusu: |
|
|
bu cok normal bız de sarkılarımızı soyleyebılmek ıcın masraflarımızı karsılayacak okul arıyoruz bı de kendımızı davet ettırıyoruz. _________________ <strong>zimbalabimbambadaladuzaladiiimm</strong> |
|
| Başa dön |
|
 |
kungfupanda

|
Tarih: Pzr 17.08.2008 15:34 Mesaj konusu: |
|
|
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin çoğu öğrenci klubünün etkinliklerini baltaladığını düşünüyorum. Bahar Festivalleri sadece okul yönetiminin istediği şekilde düzenleniyor ve öğrenciler tatmin olmuyor.Çünkü yeterli özgürlük tanınmıyor.
Diğer her özel üniversitede olabilen etkinliklerin çoğu IEU'de yapılamıyor malesef.
Örneğin Rock ve Metal müzik etkinlikleri... |
|
| Başa dön |
|
 |
|