Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Gençliğe hitabede sözü edilenlerin güncelliğini koruduğuna inanıyor musunuz?
Evet
60%
[ 87 ]
Bilmiyorum
4%
[ 6 ]
Hayır
34%
[ 50 ]
Toplam Oylar : 143
Yazar
Kayıt: Feb 10, 2005 Mesajlar: 2971 Nerden: www.muratgulersoy.com
Tarih: Cum 10.11.2006 22:49 Mesaj konusu:
"nihan_niko" uğraşıp, zaman harcayıp çok güzel sözlerini biraya getirmişsin Atamızın. Yüreğine, eline sağlık.
"Purgatory" duyarlılıklarını paylaşıyorum. Umarım herkes üzerine düşen dikkat ve özeni gösterir dilimiz konusunda.
Sevgili Atatürk'ü yine andık bugün. Ama bu bir günlük, bir yıllık, bir ömürlük dava değil.
Nesilden nesile aktarılıp devam ettirilmesi gereken bir ödev bizlere.
"İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, ölümlü Mustafa Kemal; diğeri milletin içinde yaşattığı Mustafa Kemal'ler ülküsüdür. Ben onu temsil ediyorum.Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa, beni bir Türk anası doğurmadı mı, Türk anaları daha Mustafa Kemal'ler doğurmayacaklar mı? Mutluluk Milletindir, benim değildir"
M. Kemal atatürk...
Hem bu kadar büyük olup hem bu kadar mütevazi olmak yeryüzünde kaç insana nasip olmuştur acaba...
Siz beni hala anlayamadınız
Ve anlamayacaksınız çağlarca da
Hep tutturmuş "Yıl 1919 Mayısın 19u" diyorsunuz
Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz
Mustafa Kemal'i anlamak bu değil.
Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.
Bırakın o altın yaprağı artik
Bırakın rahat etsin anılarda şehitler
Siz bana neler yaptınız ondan haber verin
Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin?
Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil
Bana muştular getirin bir daha
Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan
Kuru söz değil iş istiyorum sizden anladınız mı?
Uzaya Türk adını Atatürk kapsülleriyle yazdınız mı?
Mustafa Kemal'i anlamak avunma değil
Hala o acıklı ağıtlar dudaklarınızda
Hala oturmuş bana On Kasımlarda ağlıyorsunuz
Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın!
Uluslar fethine çıkıyor uzak dünyaların
Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil!
Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız
Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil
Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar
Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar
Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil
Demokrasiyi getirmişim size özgürlüğü
Görüyorum ki hala aynı yerdesiniz hiç ilerlememiş
Birbirinize düşmüşsünüz halka eğilmek dururken
Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen?
Mustafa Kemal'i anlamak itişmek değil
Arayi kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla
Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla
Bu vatan, bu canım vatan sizden çalışmak ister
Paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter yeter
Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil
Atam seni çok özlüyoruz... _________________ <div><strong>İnsanın kendisini önemsemesi kendisinin kiralık katilidir,bencillerse yaşarlar!..</strong></div>
En son darkquarantine tarafından Cmt 11.11.2006 20:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Atatürk bizi tekrar kurtarsa bile yine bu duruma geliriz biz bu kafayla. Önemli olan kafaları değiştirebilmek. _________________ www.sendika.org www.sol.org.tr
Tarih: Cmt 11.11.2006 14:19 Mesaj konusu:
Yav hakikaten, güzelim şiirin sonunda "gel, kurtar bizi" demek çok anlamsız olmuş.
Kendi yazmamış olsa bile Atatürk'ün altına imzasını atacağına inandığım bu şiiri anlayan Türk insanı kurtuluşu başkalarından beklememelidir.
Hazıra konmak değil iş istiyor çünkü O. "Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil" başka bir anlama gelmiyor ise...
tamam arkadaşlar kaldırdım 'gel kurtar bizi' kısmını....
Ama benim orda daha çok anlatmak istediğim bu ülkenin ancak Atatürk'le kurtulabileceğiydi o gelirse ancak kurtuluruz en azından içinde bulunduğumuz sistemden ve daha bi çok bizim elimizde olmayan değiştiremediğimiz kurallardan o yüzden yazmıştm onu..... _________________ <div><strong>İnsanın kendisini önemsemesi kendisinin kiralık katilidir,bencillerse yaşarlar!..</strong></div>
Sana degistiremeyecegini dusunduren ne?
Anitkabir'i ziyaret edenlerin sayisinin belirgin artis gostermesi, bu ulkede devrim ilkelerine sahip cikilacaginin isareti degil mi sence?
mavi göze, sarı saça, pembe köşke, vardar ovası'na takmışız ki sanki bunlardır ilkeleri ve inkılapları benimsemiş olmanın ölçüsü. aslolanın içi boşaltılıyor, ayrıntılar abartılıp mevzu sıradanlaştırılıyor. bir de tabii boş konuşmaların, biz yaparız ederiz demelerin haricinde yapılan tek şey anıtkabir ziyareti... istisnalar vardır ama çoğunluğun yaptığı, yapacağı sadece laftan ibaret. laf, laf ve yine laf... _________________ [07][09.07][02.08]
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ...
onlara bu ülkeyi sevmeyi anlat.
En son buzlukola tarafından Pzr 12.11.2006 10:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Bence Anıtkabiri ziyaret edenlerinin sayısının artış göstermesi buna işaret değil orayı ziyaret edenlerin kaçı Atatürk'ün istediklerini yerine getirebiliyorki??
orayı şuanki başbakan,cumhurbaşkanı birçok milletvekili vs... kişilerde ziyaret ediyor ama hangisi Atatürk'ün istediği düzeyde bi siyasetçi hangisi Atatürk'ün izinde ilerliyor onun kurduğu bu devlete şeriatı getirmeye çalışan bi başbakanmı o başbakanı seçen halkmı devrim ilkelerine sahip çıkacak?? _________________ <div><strong>İnsanın kendisini önemsemesi kendisinin kiralık katilidir,bencillerse yaşarlar!..</strong></div>
Siz daha mac olmadan yenilgi kabul edenlerdensiniz, anlasildi.
Laf var is yok diyen arkadasa sunu soyleyeyim, sandigindan daha fazla insan is yapiyor.
Gelip buralarda forumlara yazmalarini beklemiyorsunuz herhalde.
Tarih: Cmt 18.11.2006 5:00 Mesaj konusu:
"Milliyetin çok bariz vasıflarından biri 'dil'dir.
Türk Milleti'ndenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır.
Türkçe konuşmayan bir insan Türk Kültürü'ne, topluluğuna bağlılığını iddaa ederse, buna inanmak doğru olmaz."
Tarih: Pzr 19.11.2006 16:21 Mesaj konusu:
Başka bir başlığa konulmuş, Atatürk'ü bize yakışır biçimde tanıtan bir videonun burada da bulunmasının faydalı olacağını düşündüm. "Anlamak" için "tanımak" da gerekiyor ne de olsa
Tarih: Sal 21.11.2006 21:10 Mesaj konusu:
Eğirdirdeyim S.D.Ü de okuyorum, 9 Kasım ve öğretmenlerin birisinden:
''Yarın 10 Kasım olduğu için konferans salonunda, anma töreni yapılacak gelmeyenler yok yazılacak, yoklamayı yukarıda alacağız''
Nedense öyle bir sinirlendim ki bağırasım geldi öğretim görevlisinin yüzüne, fakat mezun olamama endişesiyle sustum...
Atatürk ile yakından uzaktan alakası olmayan insanların; Atatürk'ün ne yaptığını, daha neler yapmak istediğini, şu an burada olsa ne yapacağını anlamayan insanların saçma sapan şiirlerini dinlemek ve sırf göz boyamak için kurulan rengarenk sahneye bakmak açıkçası çok ters gelmişti hemde yoklama lafını duyunca bütün bunları yoklama için yaptığımı düşünmek bile çok kötüydü...
Ertesi gün gitmedim okuluma devamsızlığımın oldukça fazla olmasına rağmen (ki okul evime 3 dakika uzaklıkta). Saat 9.00 da çıktım balkona sirenleri duyduğumda saygı duruşuna geçtim ister istemez kafamı kaldıramadım etrafı süzdüm, kimse 1 dakikasını Atatürk'ü anmak için ayırmamıştı hatta öyle ki kendimi garip hissettim oysa garip olan onlardı...
Saat 9.05 sirenler çalıyor ve öğrenciler yoklamaya gecikmemek için fakülteye doğru hızlı adımlarla yürümeye devam ediyorlardı, peki ya inşaat işçileri ya da karşımdaki kum, taş ıvır zıvır işleriyle uğraşanlar farklımıydı? Tabi ki hayır, sirenin niye çaldığı umurlarında bile değildi, sağımdaki solumdaki cemaat evlerindeki insan kılıklılardan öyle birşey beklemek tamamen aptallık olurdu farkındaydım... Peki ya yoldakiler? Bir arkadaşlarını gördüklerinde 80km ile şehir içinde giderken anında duran insanlar şimdi niye yollarına devam ediyordu? Hadi bunlara neyse de devletin zabıtası niye lak lak ediyordu bu esnada tam da balkonumun altında? Yazık... Nedense gözüm benim gibi saygı duruşunda duran tek bir insan aradı ama boşuna kafamı yere indirmişim...
Bu kadar şey söyledim ama umrumda bile değil kimin nerede durduğu niye durduğu niye durmadığı... Benim için önemli olan orada 1 dakika durmak, o şiirleri dinlemek, yok yazılmak veya yazılmamak değil benim için önemli olan, O ADAM'ın yaptıklarını devam ettirebilmek uğruna feda ettiklerini anlamlı kılmak... 1 dakikasını onu anmaya ayırmayan adamlardan ülkelerine sahip çıkmalarını veya onu anlamalarını nasıl beklersiniz ki...
Ben geçte olsa anladım O'nu, anladım diyordum fakat Atatürk'ü anlamak onun için sızlanmak, ''vay be ne büyük adamdı'' demek değil; onu anlamak demek elimizden geldiğince bulunduğumuz konumda yükselerek çevremize faydalı olabilmekten, araştırmaktan, geliştirmekten geçer, koyun olmamaktan geçer, herkes karşında olsa da tek başına yanlışı gördüğün anda üzerine yürüyebilmekten,.....................................geçer. Bunca noktayı koydum çünkü şu kadarcık şeyle de onu anlamış olamayız isteyen boşluğu doldurabilir...
Saygılar _________________ Eski imzamı geri alabilirmiyim şu Türkçe kelimeleri içeren Teşekkürler
Siz beni hala anlayamadınız
Ve anlamayacaksınız çağlarca da
Hep tutturmuş "Yıl 1919 Mayısın 19u" diyorsunuz
Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz
Mustafa Kemal'i anlamak bu değil.
Bırakın o altın yaprağı artik
Bırakın rahat etsin anılarda şehitler
Siz bana neler yaptınız ondan haber verin
Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin?
Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil
Bana muştular getirin bir daha
Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan
Kuru söz değil iş istiyorum sizden anladınız mı?
Uzaya Türk adını Atatürk kapsülleriyle yazdınız mı?
Mustafa Kemal'i anlamak avunma değil
Hala o acıklı ağıtlar dudaklarınızda
Hala oturmuş bana On Kasımlarda ağlıyorsunuz
Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın!
Uluslar fethine çıkıyor uzak dünyaların
Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil!
Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız
Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil
Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar
Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar
Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil
Demokrasiyi getirmişim size özgürlüğü
Görüyorum ki hala aynı yerdesiniz hiç ilerlememiş
Birbirinize düşmüşsünüz halka eğilmek dururken
Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen?
Mustafa Kemal'i anlamak itişmek değil
Arayi kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla
Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla
Bu vatan, bu canım vatan sizden çalışmak ister
Paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter yeter
Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil
Atam seni çok özlüyoruz...
tam da bu şiiri yollamayı düşünüyordum mesajları okurken
Bence Mustafa Kemal ülküsünün yalnızca söz olmadığını, Mustafa Kemal'in bütün bu başarılarını bir "söz adamı" olarak değil "eylem adamı" olarak başardığını çözebildiği ve işin söz kısmından eylem kısmına geçerek bunu uygulayabildiği gün bu ülke, onun istediği,amaçladığı gibi bir ülke olacak. Peki ne zaman olur bu? Bilmeyi gerçekten isterdim... _________________ "A man surrendered, can never find his own forgiveness.."
Deniz Gezmiş ulusalcıydı. Kendi düşüncesiyle ters düşmesine rağmen Kemalist söylemleri vardı ama sebebini bilmiyorum. Fakat Kemalist düşüncelere saygıları vardı, hatta benimsemişlerdi.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız