Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Japonya'da üretilen Gibsonlar
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Japonya'da üretilen Gibsonlar
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
zetiman

MesajTarih: Cmt 02.12.2006 0:16    Mesaj konusu: Japonya'da üretilen Gibsonlar Alıntıyla Cevap Ver

bu gibsonlar hem usa hem de japan olarak mı üretiliyor?eğer öyleyse nerede üretildiğini nasıl anlayacağız?yani fenderlerde veya ibanezlerde kulak arkasında yazar genelde...peki ya gibsonlarda?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
masterofpuppetsasd

MesajTarih: Cmt 02.12.2006 0:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gibsonlar sırf usa diye biliyorum.japon olan bazı epiler var onları biliyorum bitek.
ClaptonIsGod

MesajTarih: Cmt 02.12.2006 12:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Seri numarasından anlayabilirsin. 8 rakamlı bir seri numarası olması lazım. Bunun küçük bir şifresi var şöyle:

Örneğin gitarının seri numarası 93236544 olsun. Birinci ve dördüncü rakamlar yani 96, üretim yılını gösteriyor. İki, üç ve dört üretildiği günü gösteriyor yani örnekteki gitar yılın 323. günü, 19 Kasım'da üretilmiş. Son üç rakam ise üretildiği fabrikayı ve o gün üretilen kaçıncı gitar olduğunu söyler sana büyük ihtimalle seninki de 500 ile 999 arasında birşey olmalı. Bu rakamlar arasındaki gitarlar Nashville'de üretiliyor. 001 ile 499 arasındakiler ise Kalamazoo fabrikasında üretiliyor ki bu gitarlar normalden daha kaliteli, biraz daha özel. Zaten Gibson'ın Kuzeyde (Kalamazoo - Bozeman akustik gitarlar üretiliyor burada) iki ve Güneyde (Nashville) bir fabrikası var. Örnekteki gitar Nashville'de o gün üretilen 44. gitarmış.

Tabii bu sistem 1977'den sonraki gitarlar için geçerli. Bir de 1994'te üretilenler 94 ile başlıyor böyle de bir ayrıntı var. Vintage Reissue gitarlar ve Custom Shop'ların farklı seri numaraları var.

Umarım yardımcı olur bu sana. Kolay gelsin.
Başa dön
zetiman

MesajTarih: Cmt 02.12.2006 15:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkür ederim.burdan gibsonların japonyada üretilmedikleri sonucunu çıkarabiliyor muyum Smile
ya ben de gibson yok sadece bir muhabbette duydum gibsonların japon yapımları da olduğunu merak ettim Smile
Başa dön
ClaptonIsGod

MesajTarih: Cmt 02.12.2006 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Masterofpuppetsasd'nin de dediği gibi Gibson'lar tamamen Amerika'da üretiliyor. Epiphone'ların Japonya'da üretilenleri var ama.
Başa dön
secks
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 03.12.2006 17:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://en.wikipedia.org/wiki/Orville_By_Gibson
ClaptonIsGod

MesajTarih: Pzr 03.12.2006 18:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Buradan Japon Gibson var diye bir sonuç çıkmıyor sanırım.
Başa dön
secks

MesajTarih: Pts 04.12.2006 11:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gibson usa kalitesinde üretilmiş japon gibsonlar vardı, ama artık üretilmiyor diye bir sonuç çıkıyor sanırım.
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Pts 04.12.2006 14:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

secks demiş ki:
gibson usa kalitesinde üretilmiş japon gibsonlar vardı, ama artık üretilmiyor diye bir sonuç çıkıyor sanırım.

Aynı Jackson gibi, akıllı bir satış politikası olmadığı için durdurdular o gitarların üretimini Smile

Başlık ismini değiştirdim bu arada bir miktar Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
secks

MesajTarih: Pts 04.12.2006 14:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında zamanın koşullarına bakarsan akıllı bir satış politikası imiş. tokai, ibanez gibi markaların o fiyata sattıkları mallarla yasal yoldan rekabet edip üretimlerini engellemenin yanında o fiyat civarındaki müşteriye de mal satmış oldular.

bugün bile gibson için japonya çok önemli bir pazar ki bir çok japonyaya özel model + reissuelarda ağacın gitar haline gelmeden önceki fotoğrafını eklemek gibi bu işin manyaklarının en bol olduğu amerika'da bile yapmadıkları güzelliklerle devam ediyorlar.

moderatörlük hayırlı olsun bu arada, arı gibi çalışmışsın ilk günden, nazar değmesin Smile
Vine_Inlay

MesajTarih: Pts 04.12.2006 15:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bi de Japon Zemaitis'ler var. Laughing

Ne yapcaz dostlar,nasıl alcaz bu gitarlardan. Very Happy

http://www.zemaitis.net/
secks

MesajTarih: Pts 04.12.2006 15:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu adam disko topu gibi gitarlar yapan gariban bi ingiliz luthier idi, öleli de bir kaç sene oluyor ki gitarları da kendisi öldükten sonra çok para etmeye başladı. japonu nerden çıktı? Smile
Vine_Inlay

MesajTarih: Pts 04.12.2006 17:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

secks demiş ki:
bu adam disko topu gibi gitarlar yapan gariban bi ingiliz luthier idi, öleli de bir kaç sene oluyor ki gitarları da kendisi öldükten sonra çok para etmeye başladı. japonu nerden çıktı? Smile

Avrupalı bi luthierdi,yaptığı gitarların fiyatı da 50000 dolar civarıydı,sonra isim haklarını bi firma satın aldı,Japonya'da bi atölye kuruldu ve Zemaitis'in yetiştirdikleri ustaların kontrolünde seri üretimin etkisiyle 5000le 10000 dolar arası gibi daha mantık sınırları dahilinde,alınabilir seviyelere çektiler fiyatları...
zetiman

MesajTarih: Pts 04.12.2006 23:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DaveMustaine_64 demiş ki:
secks demiş ki:

Aynı Jackson gibi, akıllı bir satış politikası olmadığı için durdurdular o gitarların üretimini Smile

ya mazur görün de madem başlıkları, içerikleri değiştiriceksiniz ben hiç başlık açmayayım siz açın oralarda yorum yapalım..."bu başlığı beğenmedim dur şunu daha güzel yapayım değiştireyim" demenin ne mantığı vardır. sana göre iyi olan bana göre de mi iyi olmalıdır. madem başlığın bu şekilde olmasından gönlün yana atarsın özel mesaj bu şekilde başlığı değiştirsen dersin en azından insanların fikirlerine,yazdıklarına veya görüşlerine saygılı olduğunuzu anlardım... ki madem forum kuralları dahilinde olsa bile sizin istemediğiniz şeyler konuşulamayacak ne diye kurdunuz bu forumu...
ki bu yazımdan sonra kendi kişisel tatmininiz için üyeliğimi bile silersiniz...
söyliyim şimdiden çok da ......
Başa dön
ChatKing

MesajTarih: Sal 05.12.2006 0:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tartışma gereksiz..
Madem Gibson'la ilgili bir başlık var yenisini açmayayım, bu sitesinde reklamı olan Les Paul BFG'nin ne esprisi var acaba Smile ? Music123.com'da Limited'ı 3600 Amerikan Doları iken, geçtiğimiz hafta içinde çıktığı yazan "normal" versiyonu neden 970 Amerikan Doları'dır Smile ? Özellik olarak aralarında da hiçbir fark göremedim ben.. Ve tavsiye eder misiniz - bir Standard'la karşılaştırılamaz belki - ? Bir de BFG'nin kendi çapındaki Gibson.com bünyesindeki bölümünde "most powerful les paul ever made" yazıyor, şaka mı gerçek mi Very Happy ?
Ve son birşey daha : "Pickup kill switch" ne demek ? Turbocharger-vari birşey mi ki Confused ??
secks

MesajTarih: Sal 05.12.2006 10:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zetiman demiş ki:
DaveMustaine_64 demiş ki:
secks demiş ki:

ya mazur görün de madem başlıkları, içerikleri değiştiriceksiniz ben hiç başlık açmayayım siz açın oralarda yorum yapalım..."bu başlığı beğenmedim dur şunu daha güzel yapayım değiştireyim" demenin ne mantığı vardır. sana göre iyi olan bana göre de mi iyi olmalıdır. madem başlığın bu şekilde olmasından gönlün yana atarsın özel mesaj bu şekilde başlığı değiştirsen dersin en azından insanların fikirlerine,yazdıklarına veya görüşlerine saygılı olduğunuzu anlardım... ki madem forum kuralları dahilinde olsa bile sizin istemediğiniz şeyler konuşulamayacak ne diye kurdunuz bu forumu...
ki bu yazımdan sonra kendi kişisel tatmininiz için üyeliğimi bile silersiniz...
söyliyim şimdiden çok da ......

sorunun cevabını almışsın gördüğüm kadarıyla, ne gerek vardı bu mesaja şimdi? eğer bu bilgilere ulaşabileceğin başka bir forum varsa tutmayalım biz seni.
Başa dön
zetiman

MesajTarih: Sal 05.12.2006 20:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya neyse tartışma falan yok sadece düşüncelerimi söyledim ki herşey hakkında bilip bilmeden yorum yapılmamalı...biz mod arkadaşla meseleyi hallettik zaten sen kafanı başka şeylere yor Smile
Başa dön
ChatKing

MesajTarih: Çrş 06.12.2006 0:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ChatKing demiş ki:
Tartışma gereksiz..
Madem Gibson'la ilgili bir başlık var yenisini açmayayım, bu sitesinde reklamı olan Les Paul BFG'nin ne esprisi var acaba Smile ? Music123.com'da Limited'ı 3600 Amerikan Doları iken, geçtiğimiz hafta içinde çıktığı yazan "normal" versiyonu neden 970 Amerikan Doları'dır Smile ? Özellik olarak aralarında da hiçbir fark göremedim ben.. Ve tavsiye eder misiniz - bir Standard'la karşılaştırılamaz belki - ? Bir de BFG'nin kendi çapındaki Gibson.com bünyesindeki bölümünde "most powerful les paul ever made" yazıyor, şaka mı gerçek mi Very Happy ?
Ve son birşey daha : "Pickup kill switch" ne demek ? Turbocharger-vari birşey mi ki Confused ??

Bir de bir hasmını ekleyeyim bu gitarın gözümde : Esp Ltd EC-1000, Vintage Black olanı.. Özellik olarak daha iyi (bilemem ağaç mağaç yazılardan konuşuyorum), ama hala şu 3600 Dolar meselesi aklımı çeliyo' Sad .. Marka takıntısı da var biraz hani LTD / Gibson gibi Very Happy Ne yapmam gerektiğini çözemedim Sad ..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
secks

MesajTarih: Çrş 06.12.2006 13:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zetiman demiş ki:
ya neyse tartışma falan yok sadece düşüncelerimi söyledim ki herşey hakkında bilip bilmeden yorum yapılmamalı...biz mod arkadaşla meseleyi hallettik zaten sen kafanı başka şeylere yor Smile

kafa falan yorduğumu da nerden çıkardın? Laughing
Başa dön
secks

MesajTarih: Çrş 06.12.2006 13:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ChatKing demiş ki:
ChatKing demiş ki:
Tartışma gereksiz..

Bir de bir hasmını ekleyeyim bu gitarın gözümde : Esp Ltd EC-1000, Vintage Black olanı.. Özellik olarak daha iyi (bilemem ağaç mağaç yazılardan konuşuyorum), ama hala şu 3600 Dolar meselesi aklımı çeliyo' Sad .. Marka takıntısı da var biraz hani LTD / Gibson gibi Very Happy Ne yapmam gerektiğini çözemedim Sad ..

ikisi de güzel gitarlar ama ltd olan les paule gibson olanından daha fazla benziyor sanki Smile killswitch manyetiğe giden elektriği kesen bir şey, sesini tamamen kesmek için. aynı şeyi diğer manyetiğin sesini tamamen kapatıp selector ile oynayarak da yapabilirsin.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız