| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
x7_SlipKnoT_7x

Kayıt: Feb 19, 2004 Mesajlar: 260 Nerden: Ankara (þimdilik)
|
Tarih: Cmt 22.01.2005 21:22 Mesaj konusu: Hoparlör seçimi: marka, çap.. |
|
|
vamp var elimde, kulaklıkla çalıyorum yetmiyo
müzik setine bağladım ve bakınca anladımki müzik setinin o kocaman kolonları sadece içi boş kutu.
Kaliteli bi hoparlör alıp kabin yaptırmayı düşünüyorum, başka fikirlere açığım. Hangi marka önerirsiniz, forumda bişey bulamadım. Yada direk kabin şeklinde varsa daha kolay olur benim için fiyatı çok uçmasın, evde çalıcam. Hangisi uygundur??
şimdiden teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Tommasi

|
Tarih: Cmt 22.01.2005 22:14 Mesaj konusu: |
|
|
Valla evde çalmak için ben olsam uygun fiyatlı bir amfi alır ona bağlardım.Onun dışında SRV müzikte Laney 4*12 kabin var 430 dolara.Eve büyük gelir  _________________ Adım Giancarlo Alp Tommasi.
Toscana'da doğdum, Londra'da büyüdüm, şimdi Suadiye'deyim.Herkese Ibanez'li günler dilerim.
Caddeliyiz sonuna kadar Fenerbahçeliyiz  |
|
| Başa dön |
|
 |
aYNaLI-SuCuK "Resim albümü" Mod.

|
Tarih: Cmt 22.01.2005 22:37 Mesaj konusu: |
|
|
eminönünde hoparlörler 40 milyon canavar gibi _________________ do not pass the namik kemal bridge because you can make afraid the quack quack.i plant an oak tree to your ebe's vagina c'mon go and take kozalacks. |
|
| Başa dön |
|
 |
x7_SlipKnoT_7x

|
Tarih: Cmt 22.01.2005 23:22 Mesaj konusu: |
|
|
Ben vampın tonundan çok memnunum. Burda gidip deneyebilieceğim amfi falan yok bi yerde ampteg diye marka var. Tonu güzel başka seçenek yok ama vampta bissürü ton var dahada güzel.
Bena ev içinuygun bi hoparlör sistemi lazım. Önerilerinizi bekliyorum, kaç tane olsun kaç inch olsun, özlellikle hangi marka olsun?
Ben trabzondayım, burda yok öle 40 milyona hoparlör, bırak 40 ı burda gitar için hoparlör yok (gitar amfisi gibi hoparlörde özelmidir onu da bilmiyom ya). Burda bi tek arabaya sistem kurarlar pioner falan |
|
| Başa dön |
|
 |
Tommasi

|
Tarih: Cmt 22.01.2005 23:31 Mesaj konusu: |
|
|
gitara özel kabin lazım dediğim gibi..düzgün ton almak için. _________________ Adım Giancarlo Alp Tommasi.
Toscana'da doğdum, Londra'da büyüdüm, şimdi Suadiye'deyim.Herkese Ibanez'li günler dilerim.
|
| Başa dön |
|
 |
x7_SlipKnoT_7x

|
Tarih: Pzr 23.01.2005 13:56 Mesaj konusu: |
|
|
Celestion diye bi marka buldum, marshall amfilerde kullanılıomuş doğrumudur, nasıldır?? _________________ http://www.crossfirenet.com/<br />http://nightwolves.org/ |
|
| Başa dön |
|
 |
Tommasi

|
Tarih: Pzr 23.01.2005 17:10 Mesaj konusu: |
|
|
celestion iyidir.Kalitelidir yani... _________________ Adım Giancarlo Alp Tommasi.
|
| Başa dön |
|
 |
aYNaLI-SuCuK "Resim albümü" Mod.

|
Tarih: Pzr 23.01.2005 20:04 Mesaj konusu: |
|
|
Kullanışlı. _________________ do not pass the namik kemal bridge because you can make afraid the quack quack.i plant an oak tree to your ebe's vagina c'mon go and take kozalacks. |
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar

|
Tarih: Pts 24.01.2005 20:22 Mesaj konusu: |
|
|
Kerem bence basit bir amfi al. 8-10" kadar hoparlörü olan 10-15-20Wlıkbir amfi işini fazlasıyla görecektir. Forumda çok ucuz amfiler satılıyor. Clean kanaldan kullanırsın. Amfi üzerinden de eq ile oynayarak daha iyi tonlar elde edersin. Volume ayarlama şansın olur. Kabin yaptırmakla, hoparlör seçmekle de uğraşmazsın. 150YTL'ye çok iyi amfiler satılıyor haberin olsun.
Zaten çok büyük çaplı bir hoparlör de düşük ses seviyesinde iyi titreşemeyeceğinden düşük performansı ortaya koyacaktır.
Bunun dışında diyeceğim Celestion iyi bir markadır. Marshall'ın dışında bir kaç marka da bunu kullanıyor. Ayrıca custom kabin yaptıran kişiler de seçebiliyor. Marshall VS15 işini görür. İçinde de Celestion var  |
|
| Başa dön |
|
 |
Stormcrow Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 24.01.2005 22:06 Mesaj konusu: |
|
|
direk hoparlör alıp paçayı sıyıramazsın
sana power amfi + hoparlör lazım
çünkü pod vam yada başka bir efekt aletini direk hoparlöre bağlarsan ses alamazsın
2. si alacağın hoparlörün ve power amfinin çıkışları (ohm muhabbeti )birbirine uygun olmalı
bencede sen en iyisi uygun bir combo gitar amfisi al |
|
| Başa dön |
|
 |
x7_SlipKnoT_7x

|
Tarih: Sal 25.01.2005 22:00 Mesaj konusu: |
|
|
Çok saolun direk kabin yaptırıp sap gibi kalacaktım
yaza kadar para biriktiririm zaten tatile kadar evde bitek geceleri boşum gecede kulaklık tek çare.
zaten celestionlarda bayabi pahalı beni aşar
Ben gidip biraz amfi araştıriim
kendinize iyi bakın, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler _________________ http://www.crossfirenet.com/<br />http://nightwolves.org/ |
|
| Başa dön |
|
 |
yakko

|
Tarih: Çrş 27.12.2006 2:03 Mesaj konusu: |
|
|
aklıma bir sorun takıldı bu konuda pek teknik bilgim yok. sanırım en yakın başlık bu gibi. 4x12 ,içinde her biri 16 ohmda 75 wat olan 4 hoparlör mevcut. fakat ben 2 tanesini çıkarıp 2 tanesinin yerine her biri 300 wat (16 ohmda) hoparlörle değiştirmek istiyorum. birbirine yakın watlardaki farklı hoparlörle bir sorun olmadığını ve yapanlar oldugunu biliyorum ama bu kadar farklı degerleri olan 2 tip hoparlöre yüksek wat yollayınca tepki ne olur ? eşitmi emmeye çalışırlar gücü? yoksa watı yüksek olanmı önce emer? vs. vs. _________________ so far so good so what.. |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Çrş 27.12.2006 11:35 Mesaj konusu: |
|
|
| eşit bölünmemesi için hiçbir sebep yok.. 75likleri patlatabilirsin gibi geldi bana.. sonuçta dirençler aynıysa aynı çıkışta onlara giden güç de aynı olacak. yanlışsam düzeltin |
|
| Başa dön |
|
 |
wodyy

|
Tarih: Çrş 27.12.2006 19:46 Mesaj konusu: |
|
|
günlerdir kafamı kemiren bi konu var hazır amfi lerle ilgili bi konu açılmışken bende araya bi soru sıkıştırayım dedim.
amfilerdeki kanallar neye göre yapılıyor mesela elimde 10 watt lık bi marshall amfi var ben marshall ın üzerindeki contur u reverb yapabilir miyim .. peki bu height low midle trible .. gibi ekolayzırlar nasıl oluyorda ,reverb ten daha değişik ses verebiliyorlar bu nasıl bişeydir _________________ -
iylik yap DENİZ e at..
- |
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar

|
Tarih: Çrş 27.12.2006 19:56 Mesaj konusu: |
|
|
| wodyy demiş ki: | günlerdir kafamı kemiren bi konu var hazır amfi lerle ilgili bi konu açılmışken bende araya bi soru sıkıştırayım dedim.
amfilerdeki kanallar neye göre yapılıyor mesela elimde 10 watt lık bi marshall amfi var ben marshall ın üzerindeki contur u reverb yapabilir miyim .. peki bu height low midle trible .. gibi ekolayzırlar nasıl oluyorda ,reverb ten daha değişik ses verebiliyorlar bu nasıl bişeydir |
Çok derin bir konu bu... Öncelikle yapamazsın diyeyim... Tamamen devrelerle alakalı...
Reverb sese derinlik katar, ortam hissi verir. EQ'lar ise frekanslarla oynarlar... |
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar

|
Tarih: Çrş 27.12.2006 20:01 Mesaj konusu: |
|
|
| yakko demiş ki: | | aklıma bir sorun takıldı bu konuda pek teknik bilgim yok. sanırım en yakın başlık bu gibi. 4x12 ,içinde her biri 16 ohmda 75 wat olan 4 hoparlör mevcut. fakat ben 2 tanesini çıkarıp 2 tanesinin yerine her biri 300 wat (16 ohmda) hoparlörle değiştirmek istiyorum. birbirine yakın watlardaki farklı hoparlörle bir sorun olmadığını ve yapanlar oldugunu biliyorum ama bu kadar farklı degerleri olan 2 tip hoparlöre yüksek wat yollayınca tepki ne olur ? eşitmi emmeye çalışırlar gücü? yoksa watı yüksek olanmı önce emer? vs. vs. |
www.Müziktek.net adresinde bu soruyu sormanı tavsiye ederim... Hem gitar vs. forumu hem de akustik ve elektronik forumu mevcut... Kolay gelsin... |
|
| Başa dön |
|
 |
yakko

|
Tarih: Çrş 27.12.2006 20:02 Mesaj konusu: |
|
|
haklısın orda denemeli şansı _________________ so far so good so what.. |
|
| Başa dön |