Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Hoparlör seçimi: marka, çap..
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Hoparlör seçimi: marka, çap..

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
x7_SlipKnoT_7x

MesajTarih: Cmt 22.01.2005 21:22    Mesaj konusu: Hoparlör seçimi: marka, çap.. Alıntıyla Cevap Ver

vamp var elimde, kulaklıkla çalıyorum yetmiyo
müzik setine bağladım ve bakınca anladımki müzik setinin o kocaman kolonları sadece içi boş kutu.
Kaliteli bi hoparlör alıp kabin yaptırmayı düşünüyorum, başka fikirlere açığım. Hangi marka önerirsiniz, forumda bişey bulamadım. Yada direk kabin şeklinde varsa daha kolay olur benim için fiyatı çok uçmasın, evde çalıcam. Hangisi uygundur??
şimdiden teşekkürler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Tommasi

MesajTarih: Cmt 22.01.2005 22:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla evde çalmak için ben olsam uygun fiyatlı bir amfi alır ona bağlardım.Onun dışında SRV müzikte Laney 4*12 kabin var 430 dolara.Eve büyük gelir Very Happy
Başa dön
aYNaLI-SuCuK
"Resim albümü" Mod.

MesajTarih: Cmt 22.01.2005 22:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eminönünde hoparlörler 40 milyon canavar gibi
x7_SlipKnoT_7x

MesajTarih: Cmt 22.01.2005 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben vampın tonundan çok memnunum. Burda gidip deneyebilieceğim amfi falan yok bi yerde ampteg diye marka var. Tonu güzel başka seçenek yok ama vampta bissürü ton var dahada güzel.
Bena ev içinuygun bi hoparlör sistemi lazım. Önerilerinizi bekliyorum, kaç tane olsun kaç inch olsun, özlellikle hangi marka olsun?

Ben trabzondayım, burda yok öle 40 milyona hoparlör, bırak 40 ı burda gitar için hoparlör yok (gitar amfisi gibi hoparlörde özelmidir onu da bilmiyom ya). Burda bi tek arabaya sistem kurarlar pioner falan
Başa dön
Tommasi

MesajTarih: Cmt 22.01.2005 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitara özel kabin lazım dediğim gibi..düzgün ton almak için.
Başa dön
x7_SlipKnoT_7x

MesajTarih: Pzr 23.01.2005 13:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Celestion diye bi marka buldum, marshall amfilerde kullanılıomuş doğrumudur, nasıldır??
Tommasi

MesajTarih: Pzr 23.01.2005 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

celestion iyidir.Kalitelidir yani...
Başa dön
aYNaLI-SuCuK
"Resim albümü" Mod.

MesajTarih: Pzr 23.01.2005 20:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kullanışlı.
gogostar

MesajTarih: Pts 24.01.2005 20:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kerem bence basit bir amfi al. 8-10" kadar hoparlörü olan 10-15-20Wlıkbir amfi işini fazlasıyla görecektir. Forumda çok ucuz amfiler satılıyor. Clean kanaldan kullanırsın. Amfi üzerinden de eq ile oynayarak daha iyi tonlar elde edersin. Volume ayarlama şansın olur. Kabin yaptırmakla, hoparlör seçmekle de uğraşmazsın. 150YTL'ye çok iyi amfiler satılıyor haberin olsun.
Zaten çok büyük çaplı bir hoparlör de düşük ses seviyesinde iyi titreşemeyeceğinden düşük performansı ortaya koyacaktır.
Bunun dışında diyeceğim Celestion iyi bir markadır. Marshall'ın dışında bir kaç marka da bunu kullanıyor. Ayrıca custom kabin yaptıran kişiler de seçebiliyor. Marshall VS15 işini görür. İçinde de Celestion var Smile
Başa dön
Stormcrow
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 24.01.2005 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

direk hoparlör alıp paçayı sıyıramazsın Smile

sana power amfi + hoparlör lazım
çünkü pod vam yada başka bir efekt aletini direk hoparlöre bağlarsan ses alamazsın
2. si alacağın hoparlörün ve power amfinin çıkışları (ohm muhabbeti )birbirine uygun olmalı
bencede sen en iyisi uygun bir combo gitar amfisi al
Başa dön
x7_SlipKnoT_7x

MesajTarih: Sal 25.01.2005 22:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok saolun direk kabin yaptırıp sap gibi kalacaktım Very Happy
yaza kadar para biriktiririm zaten tatile kadar evde bitek geceleri boşum gecede kulaklık tek çare.
zaten celestionlarda bayabi pahalı beni aşar Smile
Ben gidip biraz amfi araştıriim
kendinize iyi bakın, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler
yakko

MesajTarih: Çrş 27.12.2006 2:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aklıma bir sorun takıldı bu konuda pek teknik bilgim yok. sanırım en yakın başlık bu gibi. 4x12 ,içinde her biri 16 ohmda 75 wat olan 4 hoparlör mevcut. fakat ben 2 tanesini çıkarıp 2 tanesinin yerine her biri 300 wat (16 ohmda) hoparlörle değiştirmek istiyorum. birbirine yakın watlardaki farklı hoparlörle bir sorun olmadığını ve yapanlar oldugunu biliyorum ama bu kadar farklı degerleri olan 2 tip hoparlöre yüksek wat yollayınca tepki ne olur ? eşitmi emmeye çalışırlar gücü? yoksa watı yüksek olanmı önce emer? vs. vs.
KaRaBaSH

MesajTarih: Çrş 27.12.2006 11:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eşit bölünmemesi için hiçbir sebep yok.. 75likleri patlatabilirsin gibi geldi bana.. sonuçta dirençler aynıysa aynı çıkışta onlara giden güç de aynı olacak. yanlışsam düzeltin
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
wodyy

MesajTarih: Çrş 27.12.2006 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

günlerdir kafamı kemiren bi konu var hazır amfi lerle ilgili bi konu açılmışken bende araya bi soru sıkıştırayım dedim.

amfilerdeki kanallar neye göre yapılıyor mesela elimde 10 watt lık bi marshall amfi var ben marshall ın üzerindeki contur u reverb yapabilir miyim .. peki bu height low midle trible .. gibi ekolayzırlar nasıl oluyorda ,reverb ten daha değişik ses verebiliyorlar bu nasıl bişeydir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
gogostar

MesajTarih: Çrş 27.12.2006 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

wodyy demiş ki:
günlerdir kafamı kemiren bi konu var hazır amfi lerle ilgili bi konu açılmışken bende araya bi soru sıkıştırayım dedim.

amfilerdeki kanallar neye göre yapılıyor mesela elimde 10 watt lık bi marshall amfi var ben marshall ın üzerindeki contur u reverb yapabilir miyim .. peki bu height low midle trible .. gibi ekolayzırlar nasıl oluyorda ,reverb ten daha değişik ses verebiliyorlar bu nasıl bişeydir

Çok derin bir konu bu... Öncelikle yapamazsın diyeyim... Tamamen devrelerle alakalı...

Reverb sese derinlik katar, ortam hissi verir. EQ'lar ise frekanslarla oynarlar...
Başa dön
gogostar

MesajTarih: Çrş 27.12.2006 20:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yakko demiş ki:
aklıma bir sorun takıldı bu konuda pek teknik bilgim yok. sanırım en yakın başlık bu gibi. 4x12 ,içinde her biri 16 ohmda 75 wat olan 4 hoparlör mevcut. fakat ben 2 tanesini çıkarıp 2 tanesinin yerine her biri 300 wat (16 ohmda) hoparlörle değiştirmek istiyorum. birbirine yakın watlardaki farklı hoparlörle bir sorun olmadığını ve yapanlar oldugunu biliyorum ama bu kadar farklı degerleri olan 2 tip hoparlöre yüksek wat yollayınca tepki ne olur ? eşitmi emmeye çalışırlar gücü? yoksa watı yüksek olanmı önce emer? vs. vs.

www.Müziktek.net adresinde bu soruyu sormanı tavsiye ederim... Hem gitar vs. forumu hem de akustik ve elektronik forumu mevcut... Kolay gelsin...
Başa dön
yakko

MesajTarih: Çrş 27.12.2006 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

haklısın orda denemeli şansı
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız