| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Travolta

|
Tarih: Cum 22.10.2004 0:49 Mesaj konusu: Aphex Twin |
|
|
| Ne kadar rock, orası tartışılır ama NIN 'in bulunduğu bir forumda Aphex Twin de dinleyen vardır diye düşünüyorum...Müzik endüstrisindeki ender bulunan dehalardan biridir. "Come to Daddy" adlı şarkısını video klibinin de izlenmesi şartıyla herkese tavsiye ederim... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
sputnik

|
Tarih: Cum 22.10.2004 2:18 Mesaj konusu: |
|
|
| aslında bağlı bulunduğu janrın en mainstream adamlarından biridir..herkes bilir aphex'i..o yüzden midir bilinmez biraz "kolay" a kaçıyor gibi geliyo bana çoğu zaman..tabi ki dehşet bazı işleri var (didgerdoo gibi) ama genel olarak çok önceleri bulduğu bi formülü habire tekrarlıyo gibi gözüküyo..daha deneysel isimlere yönelmeni tavsiye ederim.daha "kaymağını yememiş" adamlara yani..ancak özellikle 90'ların ortalarında yeni yeni oluşan warp jenerasyonunu büyük bi ölçüde etkilediği aşikar. |
|
| Başa dön |
|
 |
Travolta

|
Tarih: Cum 22.10.2004 6:39 Mesaj konusu: |
|
|
Dediklerinin çoğuna katılıyorum ama deneysel işlere yönelme konusunda aynı fikirde değiliz...Sanırım yazdığım "deha" kelimesinden dolayı böyle anlaşıldı, bence önemli, zor olan ve yapılması gereken experimental müziği dinleyici kitlenin çoğuyla buluşturabilmek ve bunu da insanların çok farkında olmadan yapılabilmesi...
Daha açıklayıcı olmak için şu örneği vereyim...Mike Patton, Faith No More'dan çok daha önceleri Mr. Bungle'da vokalistti, FNM'ye geçtikten sonra da Mr. Bungle'ı bırakmadı...Fakat Mr. Bungle'da yaptığı experimentlerin izdüşümlerini FNM'de görebilmek mümkündür...Mr. Bungle veya Fantomas'ın bir şarkısını bile baştan sona dinleyemeyecek olan insan çoktur ama aynı kişi FNM'yi sevebilir...Benim kasdettiğim de bu, mainstream olması veya çok insan tarafından bilinmesi bir grubu/müziği kötü yapmamalı, asıl önemli olan ortadaki işin kitleleri ne kadar ileriye götürdüğü...Pek anlatamadım ama, sorun varsa daha da açabilirim... _________________ But I adore her...
This will never happen, but I adore her. |
|
| Başa dön |
|
 |
sputnik

|
Tarih: Cmt 23.10.2004 4:28 Mesaj konusu: |
|
|
aslında ben de mainstream lafını "illaki kötüdür,kötü"manasında kullanmamıştım zaten.demeğe çalıştığım Aphex'in çok önemli bazı işler yaptığı ancak -tamamen kişisel bi yargıyla- artık miyadını doldurduğuydu.yani tabi ki her an bişiiler yapıp da göze girme olasılığı yüksek bi adam ama neden bilmiyorum işte benim için artık anlatıcak bi hikayesi yok gibi.daha doğrusu anlatıcağını anlatmış gibi.
Verdiğin örnek hakkında pek bi fikrim yok ama ben de yazdığın bir şeye takıldım,söylemeden geçemiicem : experimental müziği dinleyici kitlesinin çoğuyla buluştarmak gerekir demişsin ; kanımca kesinlikle böyle bir amaç olamaz.keza işte tam da bu anlamıyla kullanıldığında "mainstream" (hadi ana-akım diyelim şuna...) kötü bişey olur.Sonuçta kitlenin geneli tarafından ulaşılabilir ve kabul gören birşey ne kadar experimantal kalabilir tartışılır...hatta tartışılmaz : kesinlikle kalamaz.
bu noktada sanırım Can Kozanoğlu'nun (halil turhanlı'nın da olabilir....) yıllar evvel Çalıntı dergisinde genel anlamda Rock Müzik için kullandığı bi lafı yazmak istedim,çok hoşuma gitmişti..
" Herkesin ucundan kıyısından da olsa kabul ettiği bir alt kültür ne boka yarar ki??? "
Ayriyetten tabi ki bi müziği birçok insanın bilmesi onu illa da kötü yapmaz (bence en iyi örnek yıllar yılı David Bowie,Massive Attack,Kraftwerk,vs...) ama ortadaki işlerin kitle(?)leri ne kadar "ileri" (?) götürdüğü seni niye bu kadar ilgilendiriyo onu anlamadım...
Pek anlatamadım ama, sorun varsa daha da açabilirim...  |
|
| Başa dön |
|
 |
Travolta

|
Tarih: Cmt 23.10.2004 4:45 Mesaj konusu: |
|
|
anlıyorum söylediklerini, sadece "experimental" ve "underground" kısmında bi karışıklık var, benim söylediğim alt kültür meselesi değil, ileri götürme kısmı da zaten benim müziğe olan bakış açım, buradan da zaten direkt temelde ayrıldığımız anlaşılıyor..Problem değil ama, sanırım ikimiz de birbirimizi anlıyoruz  _________________ But I adore her...
This will never happen, but I adore her. |
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Cmt 23.10.2004 22:30 Mesaj konusu: |
|
|
bu forumu açan arkadaşımın gözlerinden öperim ilk baş
aphex twin için müziğin mozart'ı derler ki kanımcada öyledir...radiohead'den tutunda ele avuca sığmayacak isim ve gruplarla çalışmıştır...müziğin sınırlarını zorlar nitelikte sesleri ve dinletisi vede deneyselliğe yatkın olması müziğini dinlemeye değer gözüküyor...
underground denilen hadisenin ta içinden gelen ve müziği iyi olan aphex twin'i dinleme zamanı derim-dinlemeyenlere... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
old-fashioned

|
Tarih: Cmt 23.04.2005 4:39 Mesaj konusu: |
|
|
Müziğin Mozart'ı? _________________ ... |
|
| Başa dön |
|
 |
Octopus

|
Tarih: Cmt 23.04.2005 17:01 Mesaj konusu: |
|
|
outside kick ass violin solo...
drum machine çok bariz olduğundan şiddetle kınıyorum ama bunun yanı sıra çok çok çok da güzel müziği melodisi var. _________________ Sex Sleep Eat Drink Dream |
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Pzr 01.05.2005 21:16 Mesaj konusu: |
|
|
modern müziğin mozart'ı derler-diye duydum ve okudum... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
maersk

|
Tarih: Cum 06.05.2005 22:23 Mesaj konusu: |
|
|
nam-ı diger richard d. james
evet gercekten de yuce bir insan kendileri. IDM ve ambient'in en bilinen, en taninan şahsiyeti. rock dememek lazim ama hicbisekilde, direktman elektronik muzigin en komplike hallerinden biri afx'in yaptigi seyler. come to daddy klibi gercekten insanin tuylerini urpertir. windowlicker, 4, girl&boy song, powerpill pacman, milk man, come to daddy bence en dinlenilesi parcalari. ayrica ilk donem yaptigi ambient albumleri de gayet dinlenilesidir. bu kadar.
cogu kisi oyle bilse de outside kick ass violin solo, aphex twin'in parcasi degildir, beatler oyle gozukse de afx'le alakasi yoktur, bu biline. ayrica, yuh yani elektronik muzikte drum machine olmayacak mi yani? |
|
| Başa dön |
|
 |
lombus

|
Tarih: Pts 09.05.2005 10:27 Mesaj konusu: |
|
|
| Aphex Twin aslında koskoca bir yalandır. Dehası da oradan buradan çalarak yaptığı müziği orijinal olarak yutturmasında yani pazarlama konusundadır. Ama deha olarak lanse edildiği için bir çok insan onu överek kendilerinin de bu dehadan anlayacak müzik zekasına sahip olduğunu düşünmektedir. Ama şu anda ortada olmadığına ve piyasadan silindiğine göre müziğinin ne kadar boş olduğu da ortada. Al sana 3-5 yılda unutulan Mozart. |
|
| Başa dön |
|
 |
submarinesolo

|
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Cum 26.08.2005 17:19 Mesaj konusu: |
|
|
elektronik müzik bu adamla bir yerlere geldi çok çok iyi yaptığı müzik kanımca... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Cum 26.08.2005 17:21 Mesaj konusu: |
|
|
'on' - bu şarkısı mükemmel mesela... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
pj_harvey Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 11.10.2006 11:44 Mesaj konusu: |
|
|
tek kelımeyle 'harıka'
WİNDOWLICKER en begendgm sarkısı _________________ BeN-SeN-O |
|
| Başa dön |
|
 |
bayc Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 11.10.2006 12:54 Mesaj konusu: |
|
|
İyi hoş'da bu adam sizinde bildiğiniz gibi,elektronik müzik yapıyor arkadaşlar.O zaman başta Air olmak üzere genel forumlarda bulunan tüm elektronik müzik yapanları hatta diğer türde müzik yapanları da taşıyalım Dış kaynaklı rock'a,ortalık çorba olsun iyice  |
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Çrş 31.01.2007 0:13 Mesaj konusu: |
|
|
süper mario mix'i var aphex twin'in bi ara paso dinlerdim - çok keyifli bir şarkıdır
bu adamın bazı video'larının yurt dışındaki bazı gösterimlerine izin verilmedi - 'gençliğe kötü örnek baabında'...hiç mi hiç anlamamışımdır oldum olası sansürü - müziğin insanda yaşattığı hissiyatın tarifi ve icra edenin 'sanat' olarak ortaya koyduğu yapıtı - çizdiği imgeyi - yada çalıştığı şeyi sansürleyemessin - dinleme öyleyse yada albümüde çıkarttırma oldu olacak...görüntü başka bir şey kardeşim diyebilir birisi - doğru - ama modernite böyle bir şey kendi içinde çelişiyor !
electronica'nın başını çeken bu abimizin yanında underworld ve orbital'ı da unutmamak gerek - dinlemeyenler varsa bu abilerimizin electronic müziğe 90'larda yaptığı yenilikleri gözardı etmemek gerek... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
Distopiker

|
Tarih: Çrş 31.01.2007 1:34 Mesaj konusu: |
|
|
Aphex Twin.. Seviyorum yahu.. Come To Daddy, klibiyle beraber izlenmesi gereken bir şarkı ayrıca.. İnsanı tribe sokar..
Bir de o klipte oynayan yaratık Gaffura benzemiyor mu abi?
Ghost in The Shell.. Bomba şarkılardan.. Soundtrack sanırım filmin. Film de kasınçtı zaten. Şarkı da..
Dinlerken bir şey yapmanı engelleyen bir müzik.. Güzel güzel... _________________ Politika yok! Tartışma yok! Salaklara bir şey öğretmeye çalışmak hiç yok! 6. Kullanıcı kaydım hayırlı olsun... |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Çrş 31.01.2007 13:06 Mesaj konusu: |
|
|
radiohead bu grubun herşeyinden etkilenmiştir. thom yorke'un kurtarıcıları... _________________ S h a d o w G a l l e r y - Technical and Emotional |
|
| Başa dön |
|
 |
-comeondieyoung

|
Tarih: Pts 12.02.2007 1:32 Mesaj konusu: |
|
|
Çok ilginç biri. Ambientleri ile nam salmış
Suelen Gitar
-------------------------------------