Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Müzik hayatta gerekli midir?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Müzik hayatta gerekli midir?
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
King_Crimson
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 27.02.2007 21:39    Mesaj konusu: Müzik hayatta gerekli midir? Alıntıyla Cevap Ver

Deli işi bir şey, biliyorum, ama yine de merak ediyorum. Ben kararımı verdim. Ama başkaları nasıl düşünüyor?

Bana deli diyen, gereksiz bir başlık açmışsın diyen çıkacaktır. Olsun, buna katlanmak zor değil.

Benim Müzik hakkındaki düşüncelerim şöyle:

Bence müzik hayatta gerekli değildir. Olmasa da olur. Yaşamımızı sürdürebiliriz. Çünkü hayatta müzik olmasa da olur. Hayat aslında müziktir. Çünkü müzik doğada aslında kendiliğinden var olan birşeydir. Müzisyenler duyduklarını keşfeder ve dinleyiciye sunar. Aslında müzik tanrısal bir sanattır. Müzik Tanrı'nın buyruğundaki insanların bulduğunu, keşfettiğini zannetiği bir olaydır. Sürekli evrende yenilenir. Kendini tekrar etmez. Bir döngüsü vardır.

Öyleyse tanrısal bir şey olan bu sanat kendiliğinden doğada varsa ve bunu müzisyenler keşfediyorsa hayatta müizk gerekli değildir.

Ama buna rağmen insanlar neden müziğe ihtiyaç duyarlar? Müziği hayatlarının en önemli parçası yaparlar? Bu bir ikilem değildir de nedir?
ravenwoods

MesajTarih: Sal 27.02.2007 22:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

görüşlerin %100 öznel...müzik benim hayatımdır ona iman ederim ona taparım.
emptyspiral

MesajTarih: Sal 27.02.2007 22:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müzik hayattır zaten,hayatımızda duyduğumuz hangi sesin bir armonisi,bir anlamı yoktur ki?
olmasa nasıl olurdu merak ediyorum ama o olmadan hayat olmaz
biraz anlamsız oldu farkındayım
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Atalay

MesajTarih: Sal 27.02.2007 23:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Müzik gerekli değildir, yaşanır mı bilmem, ama ritm olmadan yaşamazsınız. Asla... Bu ta ilk insanlardan beri gelen bir içgüdü olmuştur. Müzik zaten doğada var. Onu duymamak elde değil.
yuh

MesajTarih: Çrş 28.02.2007 0:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müzik duygularımızla işbirliği yapmış bir kavram,yeri geliyor mutlu ediyor, coşturuyor,sakinleştiriyor,yeri geliyor hüzünlendiriyor,huzur veriyor,iyiki duyabiliyorum diyorsun sonrada...ruh haline göre ona binbirtürlü anlamlar yüklüyorsun,her enstrumanda başka kimliklere bürünüyor ve her notada,kılıktan kılığa girebiliyor ama bi o kadar da evrensel bir o kadar da aynı üstüne türkçe,ingilizce,fransızca,japonca...vs... harfler giyse bile sana hissettirmek istediğini hissettirebiliyor sadece onun olması bile yetiyor sözler süslüyor onu o kadar...
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 28.02.2007 1:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müzik insanoğlunun varoluşundan beri süregelen bir oluşum , kültür aslında.insanlar toplumlar halinde yaşamaya başladıktan itibaren şuanki müzik diye tanımladığımız şeylerin haricinde konuşmalarla müziğin temelini atmışlardır.daha sonraki yıllarda , o ünlü orta çağ , kilise müziği yer almıştır.

müzik öyle bir yer edinmiştir ki daha sonra savaşlarda kullanılmaya bile başlanmıştır.osmanlı devleti'nde savaşlardan önce orduya moral vermek için besteler yapılmıştır.hatta avrupalılar bunlara ordu orkestrası demişlerdir.

demekki müzik , hayatımızın her şeyini kapsayan kısaca bizi çevreleyen büyük bir güçtür.bazı insanlar müziği bir hobi olarak bazıları ise sadece arabada kulağına hoş şeyler gelsin diye , bazıları ise bunu parasal anlamda kullanır.bir profesyonel için müzik onun hayatında gereklidir ama bir başkasına sorduğunuzda bu negatif olabilir.

bana gelecek olursak ,
benim müziğim eğer günümün yarıdan fazlasını işgal edebiliyorsa , benim için vazgeçilmez bir şeydir.

kolay gelsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
King_Crimson

MesajTarih: Çrş 28.02.2007 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir arkadaşımız bu başlığı dikkat çekmek için açtığımı söylemiş. Böyle birşey yok asla. Benim demek istediğim aslında müziğin insanoğlu tarafından kusursuz bir biçimde yapılamayacağı. Doğaya yani Tanrı'ya ait bir şeyi insanoğlu yapmaya çalışır, keşfetmeye çalışır, ama bunu beceremez.

Bu görüşüme Erkan Oğur'un şu sözleri ilham verdi:

"İnsanoğlu müzik yapamaz diyorum. Ama uğraşıp didiniyoruz işte!!"
Manga_Selin

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 18:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesinlikle gereklii
<div><strong>Affedilmek istemedin<br />Nefretimi bekledin<br />Seni senden başka<br />Kimse, kimse, kimse affedemez<br /><br />Bazı şeyler için<br />İyi olmak yetmiyormuş<br />Sevilmek için, aşk için<br />İyi olmak yetmiyormuş<br />
Başa dön
impala

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 19:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Değildir..
Başa dön
morgaine

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 22:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elbette müzik olmadan da yaşayabılırz süphesiz.ancak müzık dınlemeyı alışkanlık halıne getırmıs ınsanlar kı bunlardan bırıde benım müzıksız yasayamayacağını düsünür haklılar tabı cunku yasamlarının bı parcası olmuş.ama doğduğumuzdan ıtıbaren melodılerle yasıyoruz ve yasamımızın vazgeçılmezı oluyor.Nefes almak gıbı bıse oluo.ölümsuzluğun en guzelı yasayan yasasın muzıksız ben yapamam Mad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
curcunabaz

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 23:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o değil de müzikten başka hiç bir konuda bilgisi olmayan yeni nesil benim canımı çok sıkıyor bu tabi bu konunun dışında yeni bir başlık gerektiriyor ama malesef böyle de bir durum var
kirikpena88

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müzik hayatta gereklidir bence. çünkü insan içindeki kini nefreti asiliği müzikle dışarı atabilir. bazen insan kendini yalnız hisseder işte ozaman müzik devreye girer belkide seni o bunalımdan o çaresizliğinden o yalnızlağından alır ve sana azda olsa mutluluk verir. tabi bu dediklerim insandan insana değişir. çünkü bazı insanlar en ufak şeyden mutluluk duyabilir. ben sıkıldığım bunaldığım zamanlarda müzik dinleyerek rahatlarım...ve bundan haz duyarımmm
veneficus

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence gerekli klasik olacak ama müzik ruhun gıdasıdır.ben yeri geldiğinde klasik müzik dinlerim bi sakinlik yaratır.yeri geldiğinde biraz çoşmak isterim biraz metal dinlerim.aslında kısa örnek oldu ama insanı çoşturuyor,dinlendiriyor,birşeylerle meşgul olmasını sağlıyor.müzik olmalı bence
King_Crimson

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 14:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Erkan Oğur müziğin ruhun gıdası olmadığını; bir doğum sancısı gibi acıttığını söylemiştir. Kesinlikle katılıyorum....
aschiti

MesajTarih: Çrş 14.03.2007 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence müzik yaşamdır. üstelik bireysel bir yaşam değildir. anlatımdır ve anlatılan her şey bireysel olmaktan çıkar. öyleyse müzik birini değil birinin şahsında herkesi anlatmalı herkesi yaşamalı ve yaşatmalı...
Başa dön
aschiti

MesajTarih: Çrş 14.03.2007 17:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence de müzik acıdır her nekadar eğlenceli oynak ritimlere ev sahipliği etsede...
Başa dön
c-e-r-e-n

MesajTarih: Cum 16.03.2007 14:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müziği kalıplandırmak olamaz bence ...o her anımızda var.Yani yürürken bile aslında belli ritime uygun olarak adım atarız,dışarda ki karmaşanın gürültüsünden bile bir ezgi türer...müziksiz yaşam nasıl olurdu bilemiyorum ama kendi adıma söylüyorum;benim için yanlış bir yaşam olurdu..
Başa dön
-comeondieyoung

MesajTarih: Cum 16.03.2007 20:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence müziği büyütüp yaşamsal bir şey gibi göstermek yanlış birşey. Genelde böyle bir hava yansıtılmış. evet belki bazı insanların tek haz aldığı şey bu olabilir ama bazılarınında hiç haz almadığı hatta nefret ettiği birşeydir müzik. Genelde insanların duyu organına ve duygularına hitap edip onları yönlendirebildiği için olsa gerek üzerinde çok durulan önemli bir konu niteliği taşıyor. Örneğin bir buçuk sene hiç müzik dinlemedim ama öleceğimi hissetmedim Smile Bir arkadaşın müzik hayatın ritmidir gibisinden bir söylemine bende katılıyorum çünkü yolda yürürken bile farkında olmadan ritim tutuyoruz. Yani bence müziğe sadece müzik olarak yaklaşmakta fayda var çünkü müzik kimsenin hayatı falan değildir. Müziksiz çok kolay ve çok güzel bir şekilde de yaşanabilir sadece kendinizi bununla soyutlayıp hayatta benim için önemli başka hiçbirşey yok demediğiniz sürece.
Başa dön
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 19.03.2007 13:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müzik , hayata renk katan bir ilgi alanıdır , hobidir.bunun daha ötesi de mesleki olarak para kazanmaktır.başka bir şey yoktur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
enginChe

MesajTarih: Pts 19.03.2007 14:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müziksiz hayat hayatmıdır ? değildir müzik olmalı yasam için ekmek su gibi yani Very Happy
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız