Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - elektro gitarda pena mı parmak mı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

elektro gitarda pena mı parmak mı
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
doominsert

MesajTarih: Pts 26.03.2007 17:51    Mesaj konusu: elektro gitarda pena mı parmak mı Alıntıyla Cevap Ver

ben elektro gitarı baş parmagımla alttaki telleri işaret parmagımla çalıyorum bu bana ilerde sorun yasatırmı su 2 senedir çalıyorum bu konu hakkındaki görüşleriniz neler acaba pena illede gereklimidir?
kingofloss__

MesajTarih: Pts 26.03.2007 17:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elinle akor çalabilirsen,helal vallaha...
mystery_

MesajTarih: Pts 26.03.2007 18:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abi parmaklara yazık ya, en kısa zamanda penaya alışmanı öneririm. Parmakla çalınacak parça var, çalınmayacak parça var yani..
doominsert

MesajTarih: Pts 26.03.2007 18:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mystery_ demiş ki:
Abi parmaklara yazık ya, en kısa zamanda penaya alışmanı öneririm. Parmakla çalınacak parça var, çalınmayacak parça var yani..

baslarda pena ile basladım bende ama sonra bi garip geldi sanki gitara parmakla daha yakın iyi çalabilirim diye hisseddim zati gitarda sırf solo atıyorum arpej falan ama sanki bi yerden sonra gelişme durcak gibi hissediyorum yani bi yerden sonra oldugum yerde sayarmıyım
kingofloss__

MesajTarih: Pts 26.03.2007 18:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben parmakla çalamıyorum,fazla tırnak olmadığından acıtıyor. Very Happy Yani,akor çalarken zorlanırsın yani,müzik yapmaya başlayınca sadece solo çalmazsın,arada ritm falan da atma durumun olur.Gelişme durması değilde,pena ile çalmayada çalış.Bass telleri kalın olduğundan farkettirmiyor ama elektro telleri ince ve çok gergin,can yakabiliyor.
doominsert

MesajTarih: Pts 26.03.2007 18:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
Ben parmakla çalamıyorum,fazla tırnak olmadığından acıtıyor. Very Happy Yani,akor çalarken zorlanırsın yani,müzik yapmaya başlayınca sadece solo çalmazsın,arada ritm falan da atma durumun olur.Gelişme durması değilde,pena ile çalmayada çalış.Bass telleri kalın olduğundan farkettirmiyor ama elektro telleri ince ve çok gergin,can yakabiliyor.

Very Happy Very Happy zaten iki elimde de inanılmaz nasır mı diyeyim be diyeyim bilmiyorum cakmagı 4 sn tutuyorum hiç bi şey olmuyo ama baslarda gerçekten gozumden kan geldi o derece cok acıtıyodu simdi iyi sükür Laughing
mystery_

MesajTarih: Pts 26.03.2007 18:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

doominsert demiş ki:
mystery_ demiş ki:

baslarda pena ile basladım bende ama sonra bi garip geldi sanki gitara parmakla daha yakın iyi çalabilirim diye hisseddim zati gitarda sırf solo atıyorum arpej falan ama sanki bi yerden sonra gelişme durcak gibi hissediyorum yani bi yerden sonra oldugum yerde sayarmıyım

Böyle çok usta gibi öğüt veremem sonuçta bende 2.5 yıllık bir gitaristim,bu işin başlarındayım=) Ama bu sadece soloyla gitmez. İyi bir gitarist olunmak isteniyorsa soloyuda, arpejide, akoruda yani gitarla ne yapılıyorsa yapılmalı bence. Tamam sadece solo diyelim, ne kadar hızlanabilirsin parmakla,Penayla alt-üst vurmadan. parmakla hızlanmaya kalkmakta resmen can yakmaya birebirdir Smile Yavaş yavaş elini alıştır penaya bence. Zaten bir anda olmuyor, küçük egzersizlerden kendini geliştirdikten sonra penayı bırakmak istemiyeceksin (:
doominsert

MesajTarih: Pts 26.03.2007 22:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işim zor yani Smile
Amoremorte

MesajTarih: Sal 27.03.2007 11:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tamamen parmakla çalabilirsin tabi. Ellerin nasır olacağından kesme falan olayı hiç olmaz. Ayrıca biraz kalın tel kullanırsan (0.11 set gibi) hiç acıma olmaz ve nefis bir ton çıkar. Ayrıca pena ile yapamayacağın her şeyi yaparsın. En zoru parmakla çalmak aslında ve bunu iyi yapabiliyosan böyle devam et...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
doominsert

MesajTarih: Sal 27.03.2007 12:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Very Happy Very Happy 2 arada bi derde kaldım açıkçası ama pena kulanabilecegimi sanmıyorum zaten cok denedim ama hep 5 dakka sonra attım elimden
starbreaker

MesajTarih: Sal 27.03.2007 12:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlginçtir ki ünlü gitarist Mark Knopfler'da hep parmakla çalar elektro gitarı Smile
thecrematorium

MesajTarih: Sal 27.03.2007 15:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

belirtildiği gibi kısaca, çalabiliyorsan mesele yoktur yani bu ileride yapacağın müziğe göre değişebilir bir durumdur parmakla çalamadın diyelim o zaman mesele vardır pena kendini kendiliğinden gösterir ama soru zaten ileride problem olur mu olunca parmakla asla çalamazsın gibi birşey demek yanlış olur. yalnız penanın sevimli tarafı alternatif penalamaya alıştığın vakit hız konusunda kolaylık sağlar . Smile
ygt
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 27.03.2007 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaf ben penayı tercih ederdim ben klasik çalıyorum parmakla çalardım ama penayla daha rahat oluyor ses faln daha bi güzel geliyor
Başa dön
ygt

MesajTarih: Sal 27.03.2007 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani elektro olunca bide pena derim ben
Başa dön
ravenwoods

MesajTarih: Sal 27.03.2007 16:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kardeşim çalabiliyorsanız istediğiniz gibi istediğiniz organla çalarsınız bu size kalmış birşey...herkeste aynı etkiyi göstermezki pena.
ByTar

MesajTarih: Sal 27.03.2007 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ravenwoods demiş ki:
kardeşim çalabiliyorsanız istediğiniz gibi istediğiniz organla çalarsınız bu size kalmış birşey...herkeste aynı etkiyi göstermezki pena.

asım can gündüz abimiz de her yeriyle çalıyo valla Very Happy saygılar burdan..
doominsert

MesajTarih: Sal 27.03.2007 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

olay oyle tabiki nasıl çalabiliyorsan oyle çalda müzik benim hayatımda cok önemli bi yer sahibi günde 8 saati geçiyo bazen çalışmam o yüzden sık dokuyup ince eliyorum kusura bakmayın saolun yorumlarınız için:)
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Sal 27.03.2007 23:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence lay tamamen senin çalacağın tarzla alakalı yani hard rock,blues gibi şeyler çalacaksan sanırım parmaklada olabilir.ama metal çalmayı düşünüyosan(heavy'den,black'e kadar geçerli)pena kullanmanı tavsiye ederim.
triad

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 0:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben bir tek in spite gitaristi ant'ı gördüm parmakla çalan. ben şahsen penasız çalmam. tabi pena kullanırken aynı zamanda diğer parmaklarımı da kullanıyorum. ama her zaman işaret ve baş parmağım penada oluyor.

yalnız pena olmadan pick harmonic ya da palm muting olaylarında zorlanırsın. bir de pena tuşesi veremezsin. ama sonuçta senin tarzın. sen bilirsin.
ravenwoods

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ant gitar olarak ne kullanıyor bu arada ??
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız