Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türk Rock Tarihi
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türk Rock Tarihi
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MertKoche

MesajTarih: Cmt 09.09.2006 8:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türk rock müziği tarihi 1-2 dvd ye full parçalar ve coverlar sığar bence o kadar dert değilde toplanabilirmi o kadar dağınık şey o dert
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hcez

MesajTarih: Prş 14.09.2006 23:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MertKoche demiş ki:
türk rock müziği tarihi 1-2 dvd ye full parçalar ve coverlar sığar bence o kadar dert değilde toplanabilirmi o kadar dağınık şey o dert

bilinmeyen o kadar çok grup ve müzisyen var ki, 21. Peron vs.. gibi. Bazıları şanslı seneler sonra keşfedilebiliyorlar ama bazıları derin raflarda saklı...
saxon

Nerden: hem kusursuz cinayetler çağından hem de rüzgarlı deniz kıyısından...

MesajTarih: Cum 15.09.2006 9:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben de yazayım bişeyler dilimin döndüğünce Rolling Eyesşu derin raf olayına katılırım...söylediğin üzere unutulmaya yüz tutmuş bir çok grubumuz var...
kanımca diskografi kültüründen yoksun oluşumuzla ilintili...
60larda bir mavi ışıklar var...grup kavramını öne sürerken ilk bahsedeceğimiz gruplardan...döneminde beatles bombaları ard arda patlatıyor...efsaneden etkileniliyor...ve türküler mavi ışıklarla hayat buluyor Rolling Eyes
moğol tayfası tam bi efsanedir ülkemde...üstüne grup yoktur Evil or Very Mad jimi hendrixlerin pink floydların(bkz ummagumma)aldığı ödülün moğollarında eline geçtiği gerçeğinin altını koyu kalemle çizeyim...69-70-71de alınıyor...bu ödüller sırasıyla...sonuncusu moğol tayfasına ait...
yeraltı dörtlüsü var erkinli,hardalın temellerini atan grup...aydın buyar şencan-cahit kukul ve sedat avcı da var bu grupta...cahit kukulun yeraltı dörtlüsünün as elemanı olmadığını da söyleyeyim...
hardalın iki longplayinin batı normlarında rock soundunun bi yansıması olduğu söylenilebilir...çok önemli iki albümdür bu...hatta altın değerindedir!!hardalın yeri ayrıdır bu alemde...üstüne gitar tekniği olan grup tanımam Shocked
aydın çakuslu grup bunalımı unutmayalım...döneminde çok sert çaldıklarını vurgulayayım...yeter artık kadın olsun taş var köpek yok olsun çok önemli eserlerdir...grubun kurucu kadrosunda ahmet güvençin de bulunduğunu söyleyeyim...70li yıllara damgasını vurmuş bi grubumuzdur!!!
manço-kızılok-ortaçgil-erkin koraydan bahsetmemek zaten olmaz-c.karacanın yeri ayrıdır...60lara dönersek siyah gölgeler-70lerde punkın icatçıları olarak da kabul gören-yani bizde- grup çığrışım hatta beybonlar-haramiler biraz o derin raf olayına giriyor Wink
yine ersen ve dadaşlar kendine özgü çok çok iyi stilleriyle üç hürelden de bahsedelim...kendi ürettiği müziği çalıp söylemek...saz gitarla...fazlaca dinlerim üç hüreli...
kızılok-ortaçgil çekirdek sanatevi kayıtları da hayli önem taşır...''ne der üstadlar biz şarkılarımızı yarıştırmadık tazı gibi''mutlak surette bulunulup dinlenilmesi gereken aşmış kayıtlardır!!!
daha yakın zamana gelirsek,whısky-objektif-hazy hill-dr.skull-kronik-metallıum-kramp-mavi sakal-akbaba-bulutsuzluk özlemi-kesmeşeker-devil---(egzotik band)---pentagram sayılabilir...
bu gruplardan bulutsuzluk özleminin 20.yılını da doldurduğunu söyleyelim...
bu arada 80li yıllardaki ilk rock albümleri hakan kurşunlu aqua ve muğlalı talat abinin grubu örümceği de katalım mevzuya...
96da iyiden iyiye bi patlamanın olduğu söylenebilir...
kramp-lan noldu
whısky-güneşin tahtı
acil servis-küçük adam
ünlü-son defa
grizu-tuzlabuz
nekropsi-mi kubbesi
hatta turgay ve frekansın da bu yıllarda kaydedilmiş derin boşluk isimli bi albümü vardı...
mor ve ötesi-şehir
şebnem ferah-kadın...
iz bırakan albümlerdi...
99 tarihli ihtiyaç molası albümü milad ta progressive şölenidir...edinilmelidir...bir diğeri için de(bkz zen)
bayağı bişey çıktı kim yok diyor hocam Laughing
unuttuklarımı da eklerim buraya...
sevgiler...
Başa dön
buzz

MesajTarih: Cum 15.09.2006 12:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir de şöyle bir durum var 2004 teki patlama muhabbetini bilirsiniz herkes rock patladı falan dedi oysaki patlayan şey ticari pop-rock idi athenanın bir röportajını izlemiştim elemanlar kendisi diyordu bizim yaptığımız rock değil pop rock diye yani şuanda piyasada bir çok topluluk var album çıkarma fırsatı da geçmişe göre daha kolay ama kaç tanesi gerçekten rock müzik yapıyor
hakikikertenkele
Güven Erkin ERKAL

MesajTarih: Prş 21.09.2006 12:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MertKoche demiş ki:

coverları hiç karıştırmadan, sırf benim arşivimde 700'ün üstünde yerli rock yapım video klip bulunuyor (live performanslar da hariç)... 1 - 2 dvd'ye biraz zor sığar bu günün teknolojisiyle gibi geliyor.
Başa dön
cadilik

MesajTarih: Prş 21.09.2006 16:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bol alengirli bi yol gibi..
doldurulamamıs sanki had safhasına dek..
tabii "alengir" yalnızca bosluk kelimesini kapsıyosa!
MertKoche

MesajTarih: Prş 21.09.2006 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hakikikertenkele demiş ki:
MertKoche demiş ki:

coverları hiç karıştırmadan, sırf benim arşivimde 700'ün üstünde yerli rock yapım video klip bulunuyor (live performanslar da hariç)... 1 - 2 dvd'ye biraz zor sığar bu günün teknolojisiyle gibi geliyor.

evet yav bende şimdi düşündüm yazıyla anca sığar gibi Very HappyVery Happy ama bekleyin 1-2 yıla kadar 100gb lik dvd gibi bişey çıkcak ps3 onu okuyacak diyorlar Very Happy onuda dvd gibi çift taraflı yaparlarsa 200 gb olur Very Happy o zaman 5-10 tanesine sığar mı :d ?
Başa dön
EED

MesajTarih: Çrş 04.10.2006 16:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence Bu DVD Olayı Hayata geçirilsin ... Güven abiye Sesleniyorum Burdan ... Olmayacak bi iş değil, Zaten Çok Cafcafa gerek yok ... Fanzin şeklinde planlanması (Rockart gibi) yeterli olacaktır ... Maliyet olarak ta Çok Yüklenmemiş oluruz En azından ve piyasa müziklerine boğulduğumuz şu günlerde gerçek Türkçe Rock Müziğin hakettiği yeri bulmasında önemli bir katkı sağlanmış olur hatta katkıyı bırakın ... "rock müzik adına hayır işlersiniz demekten kendimi alamıyorum" ... işin açıkçası ben daha şu yazıyı yazarken bile heyecanlanıyorum böyle bir projenin çıkma ihtimalini düşündükçe ... hem televizyondan bağımsız olacak olması ayrı bi güzelliği işin ... reklamsız non-stop, tam gaz Smile ...

aylık, haftalık, iki haftalık gibi periyotlarla piyasaya sürülebilir tek dvd olarak ve DVD'lerin 120 dk. (tek taraflı)olduğu düşünülürse bi dvd en az 16 - 17 klip alabilir ... hiç te fena bi rakam değil bence .... 3-4 yılda elimize mükemmel bi arşiv geçmiş olur ...

birde kişisel bir fikir ... her dvd 10 yıllık zaman dilimlerine ayrılabilir ve her dvd de farklı dönemlerden eserler görmüş oluruz ...

böyle birşey gerçekleşirse inanın bi çok kişinin halihazırda takipçisi olacağı olmayanlarıda müptelası yapacağı kesin ...
Başa dön
serox

MesajTarih: Pts 09.10.2006 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

malesef bazı isimleir her zaman olduğu gibi yok sayıyorsunuz. Türk rock müzikte kadın dönemini başltan kişi Özlem Tekin'di. Daha önce underground olan rock müzik Öz ile birlikte nefes almıştı... İlk Albümü Kime Ne ile büyük bir patlama yapmıştı tabi eğer rock tarihini derin olarka incelemek istersek daha gerilere de gitmek gerekir. Ama ben olayı kadın rockçı olarak ele aldım. Kime Ne albümü rock dünyasında o kısır döngüde üstelik bu tür müziğe alışık olmadığımız dönemde 1 milyondan fazla satarak bir ilk gerçekleştirmiş oldu.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
13veben

MesajTarih: Pts 19.02.2007 20:26    Mesaj konusu: kendini bilmez rock çılar Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar aranızda biçok kendini ve de tarihini bilmeyen şahıs var.türk rock tarihi cem karaca ve barış mançodur diyen biri var.barış manço twist yapıyor hocam.bir de türkiye ni ilk rock albümü bir eylül akşamı ile erkin koraydır.kökler kavramını unutan binlerceden bikaçısınız.
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Pts 19.03.2007 20:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yahu teoman falan diyonuzda.o deönemlerdeki ilk rock labümünü haluk levent yapmıştır.haa adam pop/rock yapıyor o ayrı konu.ama rock müziğin popülerleşmesinde ve daha geniş kitlelerce tanınmasında haluk levent'in etkisi yadsınamaz.iyi mi kötü mü orası tartılışılır.ama olay budur yani.ayrıca özlem tekin'in albümüde rock alt yapılı pop albümdür.o albümden bir tek ''herkes şanslı doğmuyor'' parçası rocktır.gerisi bol klavyeli popvari bişiydir.

ama tabi ilk başlangıçta erkin babadandır.zaten ülkeye o getirdiği bu müziği daha ötesi var mı??
nedesem

MesajTarih: Cum 23.03.2007 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mfa demiş ki:
Eskilere hiç girmiycem.Türkiye de modern olarak RoCk TEOMAN la başlar sonra Özlem Tekin ve Şebnem Ferah vardır tabi. Rock TEOMAN la başlar...

Rock müzik hakkında çok büyük bi altyapıya sahip değilim ama en azından yaptığın sıralamanın yanlış olduğunun farkındayım.Teoman dan önce şebnem ablamız vardı haluk abimiz vardı .
Başa dön
serox

MesajTarih: Cmt 24.03.2007 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nedesem demiş ki:
Rock müzik hakkında çok büyük bi altyapıya sahip değilim ama en azından yaptığın sıralamanın yanlış olduğunun farkındayım.Teoman dan önce şebnem ablamız vardı haluk abimiz vardı .

1-Büyük bir altyapıya sahip olmadığını yani bilgin olmadığını sen söylüyorsun!
2-Umarım senin yaptığın sıralamanın yanlış olduğunun sen de farkındasındır! Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 02.04.2007 1:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rock müziğinin ülkedeki en kaliteli ilk örneğini gençkan yapmıştır.kendimi kontrol edemiyorum adlı bestesiyle kendini ispat etmiştir.merak eden varsa youtube dan izleyebilir.teoman falan kıyaslanamaz bile bence gençkan diyorum başka bişey demiyorum.

Gençkan - http://www.youtube.com/watch?v=GkdmZ8LDQAU
http://www.turkrock.com/post1554891.html#1554891
Başa dön
rocksyek

MesajTarih: Pts 23.04.2007 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence türkiyede rock müz,k alanındaani çıkış oldu birsürü grup çıktı ve bence istisnalar da olsa aralarında kalite gruplar da var ve bence gelişme gsteriyo rock müzik ama şu varki eline her gitar alan şahıslar da hiçbişey bilmeden ben rockerim yok efendim benim grubum var falan dye iki gitarla rock yaptıklarını sanıyolar ve grup oluşturuyolar bu bikere özentilik ama gene de herşeye rağmen ben şuandaki rock piyasasından memnunum çünkü kalite rock özneti rocktan daha fazla dye düşünüorum.
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 23.04.2007 16:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rocksyek demiş ki:
bence türkiyede rock müz,k alanındaani çıkış oldu birsürü grup çıktı ve bence istisnalar da olsa aralarında kalite gruplar da var ve bence gelişme gsteriyo rock müzik ama şu varki eline her gitar alan şahıslar da hiçbişey bilmeden ben rockerim yok efendim benim grubum var falan dye iki gitarla rock yaptıklarını sanıyolar ve grup oluşturuyolar bu bikere özentilik ama gene de herşeye rağmen ben şuandaki rock piyasasından memnunum çünkü kalite rock özneti rocktan daha fazla dye düşünüorum.
bence tam tersi esas eskiden özenti rock kaliteli rocktan daha azdı.whisky , kramp , objektif bunların hiçbi imaj şekil kaygısı yoltu.şimdiki gruplara bakabilirsin.hatta ben isim bile vermeyim % 80 i şekil.
http://www.turkrock.com/post1554891.html#1554891
Başa dön
rocksyek

MesajTarih: Pts 23.04.2007 18:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şekil derken neyden kasıt?yani şöyle söylim insanlar benimsediği birşeyi yansıtmak istiyo olabilir bnu dış görünüşüyle de yansıtabilir ve bu bence gayet normal ama özenti olmadı sürece ve ben şimdiki dönemde rock alanında gelişme görüyorum ve kalite grupların çoğaldığını düşünüyorum ama senin saydığın isimlere de sırt çevirmiyorum çünkü onlar da kendi dönemnde baya kalite isimlerdi.
Başa dön
rock_and_rock

MesajTarih: Pzr 13.05.2007 1:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rocksyek demiş ki:
şekil derken neyden kasıt?yani şöyle söylim insanlar benimsediği birşeyi yansıtmak istiyo olabilir bnu dış görünüşüyle de yansıtabilir ve bu bence gayet normal ama özenti olmadı sürece ve ben şimdiki dönemde rock alanında gelişme görüyorum ve kalite grupların çoğaldığını düşünüyorum ama senin saydığın isimlere de sırt çevirmiyorum çünkü onlar da kendi dönemnde baya kalite isimlerdi.

şu anki rock piyasasında sözler boş,amaç müzik değil de sanki ticari kazanımlar elde etmek,eline bir gitar alındı mı en baba roçkçı olunuyor.şu an rock müzik dinleyen kesimle ilgili bir anket yapılsa ve bu müziğin türkiyedeki geçmişini,katkısı olan grupları sorsalar eminim büyük çoğunluğu bişey söyleyemeyecektir.

mor ve ötesi grubu için forumda bi arkadaş yazmış ki;kimse yokken siz vardınız".ne kadar komik ve bir o kadar da acı değil mi?hiç araştırmadan,bilmeden konuşan o kadar çok insan var ki...

sonuç olarak kişisel düşüncem her ne kadar imkanlar çok üst düzeyde de olsa rock müzkte ben gelişme değil tam tersine bir duraklama hatta gerileme görüyorum geçmiş yıllara göre.gelişen rock değil pop-rock..

selamlar...
Başa dön
panik_431

MesajTarih: Pzr 13.05.2007 1:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bugün mavi sakal'ın albümlerini başdan sona dinledim. nerdeyse ağlıyacakdım.. düşünüyorumda:bir daha mavi sakal gibi gruplar gelirmi diye.. bence gelmez.. ama son zamanlarda zevkle dinlediğim iki grup var: grup aura(mavi sakal'ın resmi alt grubu, tür;glam rock,hard rock, blues halilpazarlama, dinlemediysen, kesinlikle dinle ), grup mat(albümü yeni çıktı) bu iki grup kesinlikle piyasa derdine düşmeden müzik yapabilen gruplar. varmıdır böyle gruplar.
halilpazarlama

MesajTarih: Pzr 13.05.2007 14:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rocksyek demiş ki:

gelişmeyi grupların çoğalması olarak görüyorsan doğrudur ama arkadaşında dediği gibi bu birazda ticaret kokuyor.evet rock müziği revaçta ve çoğu insan bundan faydalanıp ekmek yemek istiyor.kalitesizlikte burdan doğuyor.şu anki yerli grupların patlama olayının temellerini dumanın attığını düşünüyorum.gerisi fotokopi makinesinden çıkmış gibi gelmeye başladı :)bir ara sabah akşam yeni black metal grubunun çıkması gibi.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız