Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Rock'a karşı önyargılar
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Rock'a karşı önyargılar
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 12.04.2007 12:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sırf metal dinleyen benim gözümde özentidir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ARINDIRICI
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 16.04.2007 6:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://en.wikipedia.org/wiki/Easy_Rider Bu film aşşağı,yukarı hepsini anlatır.Arkadaşlar mutlaka izleyin.Şu kesindir bu çıkış son derece politiktir.Teorisyenleri nin müzikçiler dahil hepsinin ölümleri şaibelidir.Bakınca görünür ki hepsi solcudur yada sol tandanslıdır.Aslen silah tüccarıdır düşmanlarımız.Muhtemelen aralarında toplantı yaparken dünya gençliğine k..larıyla gülüyorlardır.Ve gerekirse hepimizi bir anda köpek gibi öldürebileceklerini konuşuyorlardır.İşi gezegenin kurtuluşu ,eşitlik,kardeşlik,barış noktasından ölünüz ,öldürünüz noktasına getirdiler.Bunların ekmeğine yağ süren dünya halklarının çocukları tekrar bir düşünsünler.Aslında sanatçıların insanları etkilemesi hikayesidir ya bu .Şimdi ise şirketler çalgıcıları yönlendiriyor.Basıyor parayı onlarda şirket ne derse onu sözlendiriyor, altınada müzik yapıyor şöyle havalısından.Yani hepsi satılmış, şaibeli çalgıcı takımı. Olan bu arada gençlere oluyor vaatleri ise aynı aynı bayat hikaye öteki dinlerdeki gibi. (ÜZÜLME BURDA OLMAMIŞ OLABİLİR ÖBÜR TARAFTA HEPSİ, HERŞEY SENİ BEKLİYOR HİKAYESİ)Bizim dediğimizi yap. Volümleri aç,renkli ışıkları da, zıpla.küfür et ,sık dişlerini ,şunu yut ,bunuda iç icabında öl bir köşede ne olacak?AMAN UYANMA BÖYLE TAKIL BİZDE ŞU AĞIR SİLAHLARI, UYUŞTURUCULARIDA TABİ RAHAT RAHAT SATALIM Hatta seni o savaşa asker eyleyelim.Dolgun maaş hatta iş,pasaport,vatandaşlık verelim. İhanet etmeyi ,paraya tapmayı,yalan söylemeyi ,ölmeyi,öldürmeyi erdem zannetmeni istemiştik bakalım ögrendin mi? Hatta vatanına ihanet edebilecek kadar oldun mu sen bakalım. Bize yalakalık yapacak kadar adını, değiştirecek kadar oldun mu? HATTA KENDİNE DAHİ İHANET EDEBİLECEK MİSİN? Noktası bu. Bütün bunlardan sonra bir şey kalırsa senden ki sanmıyoruz biz bir kıyak yapar kafana son ucuzundan bir mermi sıkarız. Söylemleri bu bence Bizler çooook yukardan bir yerden aşşağılanıyoruz.Bu mihmalde düşünebilen yaratıklar olarak yazık kendimize ihanet ediyoruz.VE ETTİKÇE SEVİLİYORUZ ADETA BAŞARMIŞLAR MI acaba????http://www.youtube.com/watch?v=uzAB9CDqZOg
http://www.youtube.com/watch?v=0bwpqlX1n8c&mode=related&search=
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rocksyek

MesajTarih: Pts 23.04.2007 14:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence rock müz,k alanında önyargıların olmasının neden bu müzik tarzı türkiyeyenin yaşam koşullarına veya nebilim insanlara aykırı geliyo heralde insanların kafasına yerşelmş birtakım zihniyetler var tabi yok efendim siyah giyo rockçı bu kesin satanist bu adam yauv g,bsinden bunları deişttrmek zor tabi alışmşlar ya damar ya hoppidi müzik hoppidi yaşam falan benimsemşler bikere ve rock müziğe sırt çeviriyolar ama zamanla umarım bu da aşılcak önyargılar son bulcak demiyorum mutlaka her dönemde bazı konular adına önyargılar olucaktr ama bunlar gereksz olduğu için son bulmak zorunda ya insanların ne dinledine ne gydine nabtına bakarak hemen bi sonuç üretiolar kafalarına göre yk anarşist bu aykırı falan yok böyle bşe ya zaten rock dnlemek onlara göre aykırılksa aykırıyım ozaman der geçerm nedr bu cehalet ya zkalıplaşmış herşeyin tutsağı böyle düşünenler bence
Başa dön
kurinkuta

MesajTarih: Pts 23.04.2007 17:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rock müziğe olan bu önyargı geçmişten beri maalesef var ama bunu yıkmakta bi yerde bizim elimizde.yani insanlar,daha öncede herkesin söylediği gibi siyah giyen,uzun saçı olan,rock dinleyen herkese satanist gözüyle bakıyor.insanlara belki böyle olmadığını bi şekilde gösterebiliriz die düşünüyorum.bazen benim ailem de böyle düşünüyo.yani "satanistmisin sen bu ne kılık kıyafet "dedikleri oluyo ama onlara böyle bişeyin olmadığını rock müziğin bunu ifade etmediğini anlatıyorum.bazı insanların kafasına biyerden girmiş bu aptalca nedenler yüzünden rahat rahat rock müzik dinleyememek beni çok rahatsız ediyo.rock müzik onların yaşam tarzlarına aykırı olabilir bu yüzden böyle kötü yorumlar yapıyo olabilirler ama en azından saygı duymaları gerektiğini düşünüyorum.rock müzikte biyerde kendini ifade etme şeklidir ve bunu onlara anlatmada fayda var bence............
Başa dön
kahverengi_adam

MesajTarih: Pts 23.04.2007 19:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Trabzon'da okuyorum ve burda sanılanın aksine rock müzik adına son 4 yılda eskiye nazaran birşeyler oluşmaya başladı.Burdaki halk da sanılanın aksine uzun saçlı küpeli tiplere satanist yakıştırması yapmıyor.
Artık bu satanist yorumlar pek yapılmıyor çok da abartmamak lazım bu durumu.Saçı uzun küpe piercing gibi metal aksamları kişilere laf atanlar var daha çok.Ama içinde bitmek tükenmek bilmeyen bir laf atma isteği olan insan herkese laf atabilir bunu da unutmamak lazım.
Çok da umutsuz olmaya gerek yok.Eğri oturup doğru konuşalım eskisi kadar bir baskı yok rock müziğe gönül verenlerin üzerinde.Bakın ben ayın 28inde Moribund Oblivion konserine gidiyorum TRABZON'da.Hani medya tarafından çok bağnaz ve örümcek beyinli olarak gösterilen yerde.
Rahat olun keyfinize bakın...
_tirilla_

MesajTarih: Prş 26.04.2007 12:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rock müzik dinleyene ön yargı olur, çünkü, herkes rock müzik dinleyemez.....!!!! rocak müzik dinliyen bir şahsiyet genelde sert sever asidir doğal olarak bunu hayatına yaşam tarzına kıyafetlerine yansıtır çünkü o herkes gibi diildir o rock müzik dinleyenler gibidir...
Ama evet bencede rock müzik dinleyen insanlar kendilerini biras kısıtlıyolar artık herkes aynı enstürmanları kullanıp aynı sert müziği yapıo gibime gelio ama önemli olan ortaya iyi bişilerin çıkıo olması...
((asıl sorun özenti gibi rock müzik dinlemek... 84 defarklı bi rock anlayışı diyip siyah giyip asi takılan insanlara bi rockçı olarak bende tepki gösteririm....))
CubaLibre

MesajTarih: Pts 09.07.2007 13:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanırım bu sorunu hemen hemen her rock/metal dinleyen türk genci yaşamış.Neden o iğrenç müziği dinliyorsun sorusuyla herkes karşılaşmış ve ya git kıçımın kenarı şeklinde bir iç geçirdikten sonra bu önyargılı kişilere rock /metal müziğin zewkini anlatmaya çalışmış bi nebze..Ama yapmayın arkadaşlarım bu teknik olarak mümkün değildir.Kimseyi aşalamak istemiyorum aslında ama onların o düşük müzik anlayışları ve kaliteli müzikten kasıtları metal müziğin sınırlarını zorlayamamaktadır.Bırakın onlar yadırgasın önyargılarının kurbanı olsunlar.Asıl kendi hallerine yansınlar..
Başa dön
behemod

MesajTarih: Pts 09.07.2007 15:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

söylediklerine aynen katılıyorum.yok aslında bu böyle değil bunu anlatıyor rock müzik gibi bir yaklaşımda bulunmayın.gerekirse kafayı sokun dayak yesenizde ağzının payını vermeyi unutmayın Smile
Başa dön
miss_zombie

MesajTarih: Pts 09.07.2007 15:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önyargı çok kötü ve kırıcı bir şey. Tabi önyargılı olana göre öyel değil. Onlar kendi düşündüklerinin hep arkasında, fikirlerini sabitlemişler ve bunların doğru olduğuna inanıyorlar. Peki doğru nedir? Kalçasını sallayan zihniyet mi? Onlara göre öyle...Rock müziğe karşı yapılan önyargılar onları kaliteden yoksun bırakıyor bence.
basbuyucu

MesajTarih: Çrş 11.07.2007 18:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Halktan, ezilenden,işçiden,bağımsızlıktan yola çıkan rock kültürü evrildi ,çevrildi öcü, böcü, kan, satan haline getirildi.
Bu gün şavaşı, adam öldürmeyi, sadizmin erdemlerini, satanın aslında derin bir felsefesi olduğunu attırmalar, duruşlar,gizemler falan vs vs vs) barış, aşk, eşitlik, hak, hukuk diye yaklaşıp halk tabanıyla kuracagımız müzik,insan ilişkisini de bunun ne olduğunu da darmadağın ettiler,
Politik oluşumların da içide de yoklar
sonunda hortlağa bagladılar Öcüüüüü
şimdi nedir? deyince
___bööööö mööööööö,öcüü filan içelim abi, gotik tiki seni kesiyor, dövmen korkunç olmuş, zart zurt noktasında kalındı.
Proje insanları A Politik, tikigotik ,satanik filan eyleme projesidir boyalarla ,botlarla,kotlarla tüllerle, ıvır zıvır şeylerle ilgilenin en degerli şey olan zaman aksın gitsin projesi (Konu bu değil her şey takılıcak giyilecek,kakara kikiriside dibine kadar yapılacak yanlış anlaşılmak istemem ancak sadece bunları yapmak malesef eksik oluyor adeta kalca sallayıcıları gibi vuruyor göze yani epeyce ayıp oluyor filan
Kalçasını sallayan zihniyettin ne olduğu belli ben onlara kızmıyorum. hiç olmas sa netler.
Bu beyninin içinde kalça kıvırıp,bıyık burkup,magandalık yapanlara (accayip gıcık olmacalardayım)
zira iki yüzlü olanlar onlardır.
Belirtmek isterim bu kültür sol çıkışlıdır.
Yazık Faşizmin eline geçmiştir.
KAN REVAN YANİ ÜZGÜNÜM oralarda da para konuşur sadece Hangi şirketlerin atağa kalktığı son onbeş yılda bunların nasıl palazlandığı arkasında hangi ülkelerin olduğuda bellidir.
Kızlar pek takılmazlardı bu öcü böcü işlerine mideleri bulanırdı,korkarlardı falan onlarıda gotik balonuyla bagladılar .tezgah aynen çalışmaktadır yani benden söylemesi DİKKAT ETSİN MİLLET YEMESİN BU PALAVRALARI SÖZÜMDE MECLİSTEN DIŞARI öpenziiiii

En son basbuyucu tarafından Çrş 25.07.2007 0:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
bado66

MesajTarih: Cum 13.07.2007 15:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bilindiği üzere rock adaleti ve emeği savunan bir bakış açısına sahip. Bu bağlamda laf ebeliği yapan politikacılara karşı olduğu aşikar. Onun için lütfen rock müziği politik bir tabana oturtmayalım, eğer rockçuysak arkadaşlarımızın politik yönleriyle değil ürettikleriyle ilgilensek daha doğru olur fikrindeyim!
Başa dön
bado66

MesajTarih: Cum 13.07.2007 15:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ön yargı deniliyor. Ön yargı neden oluşur ? Bilinçsizce edinilmiş geleneksel düşüncelerden. Bu düşünceler kimlere yarar? Kendine pay çıkarmaya çalışan sahtekar politikacılara ! O halde rockçılar bu sahtekarlara karşı olmalılar mı ? Nasıl ? Ön yargıları takmayıp, ürettikleriyle !
Başa dön
letsrockit

MesajTarih: Cmt 28.07.2007 18:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
rocker_ecmen

MesajTarih: Pzr 29.07.2007 17:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her rockcıyı satanist sananlar bence bir şeyden haberi olmayan sadece laf olsun diye ortaya atılan ön yargılar... herkesin çevresi öle siyah seviyoruz diye gothic yapıyorlar hemen metal dinliorus diye ataist ama herkes içini biliyor sonuçta;)bana böle ön yargıyla yaklaşanlara tek lafım'her uzun saçlıyı rockçı her rockçıyıda satanist sanmayınWink'bence olay budur;)
kosovian

MesajTarih: Çrş 01.08.2007 2:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rockçı geçinenlerin rezilliklerini gördükten sonra da çok düşman olan var bu türe
miss_zombie

MesajTarih: Pts 13.08.2007 0:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

''Rock dinlemesin çocugum...O çigliklar da ne oyle!Ne anladiklarini da hiç anlamiyorum!! Tamam diyelim ki dinlesin bu müzigi ama içine girmesin,yanindan geçsin!Çünkü rockin içine girdin mi kaybolursun!!''. 14 yasindaki cocugu rock dinlemeye baslayan kadinin hiddeti boyleydi! Buna karsilik annem: ''Ama saygi duyman gerekir...''
''Hayir duymuyorum!!!''
ugur88

MesajTarih: Pzr 19.08.2007 5:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bunda rockçılarının tipinin çok önemi var bence ben marlyn dinlerken babam klibi gördü bu ne olum böle bu zibidilerimi dinliyosun diyo o yüzden çok kızar. Bizim kültürümüze dinimize biraz ayrı sanırım rock kulturu o yuzden yargıların çoğu
Başa dön
uyux

MesajTarih: Prş 23.08.2007 3:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dine ve kültüre aykırı oldugunu sanmıyorum tamam Tanrıya isyan eden gruplarda var ama inançlı rockcılarda vardır Murat Göğebakan gibi..Ve artık ben eskisi gibi müziğimize ön yargıyla bakıldıgını düşünmüyorum biraz biraz anlıyolar galiba bizi...
ugur88

MesajTarih: Prş 23.08.2007 5:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yavaş yavaş anlamaya başladıkları kesin ama ben hala bi avrupa ülkesindeki rock müzik severlerin sahip olduğu rahatlığa sahip olduğumuzu düşünmüyorum hala daha rock muzik dinlediği için laf yiyen çok arkadaşım war saçı uzumuş siyah giyiyomuş dinsizmiş falan bunları çok kez duyuyoruz malesef ama bu durumun iyiye gittiği bi gerçektir ve ne güzel bizi de anlamaya başlıyorlar sonunda...
Başa dön
basbuyucu

MesajTarih: Prş 23.08.2007 7:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anlamıyorlaaaaar hoşgörü gösteriyorlar.

Bir (hoşgörü) leri var ne demekse
Yani aslında ipini çekecek ama hoşgörü gösteriyor.
Bu gene onun büyüklüğü yani
Ötekide utanarak,yere bakarak ordan yırtanzi ye mahkum bırakılıyor.

Önümüzdeki 20 yıl durumlar vahim.
Türk insanı için çok çok pahalı işler bunlar her açıdan pahalı üstelik en acısı konu sadece parada değil yanılınmasın para herşeyi çözmüyor yok öyle palavra.
Örneğin Cumhurbaşkanımız Sezer Sertap Erenere mebla hiç konu değil uluslar arası bir kalite kayıt prodüksüyon yapalım ülkemizin de bir dünya starı yarattığı görünsün demiş.
Bunun üzerine madonnayla çalışan ekibe ses mühendisleri ekibine birlikte çalışma teklif edilmiş defalarca üstelik neredeyse iki kat ücret sunulmuş (malum arkada Cumhurbaşkanımız var) sonuç hep olumsuz.
Alınan cevap çok ilginç Türk dostlarımız bizi anlamıyorlar ve israr ediyorlar konu para değilki.
Konu teknik meslek sırları.
Buyrun burdan yakın adamlar resmen açıkça söylüyorlar
Yazık gerçek bu.
Adamlar bu konudaki enstrumanlarını cihazlarını şirket mantığının içine gömmüş dil ,din ,ırk,tarih,sanat,hepsini,saklıyor ,koruyor,kıskanıyor,bunların hepsini şirket anlayışı ile pekiştirmiş,içselleştirmiş.parasını kazandığı ögeleri sana neden sunsunki zaten.
Koklatıyor işte ordan burdan.
O yüzdendirki daha yol uzun öncelikle iş ahlakı açısından mesela yada disiplinli çalışmak,ekip çalışması, yaratıcı ekip çalışması vs vs vs

Yanlışım varsa düzeltin millet.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Sonraki
15. sayfa (Toplam 16 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız