Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Heavy Metal Piyasası Öldümü?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Heavy Metal Piyasası Öldümü?
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hasanayvenli

MesajTarih: Çrş 04.04.2007 0:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

heryerde her türün özentisi dolu zaten
özentisiz bi dünya olamaz ki
her zaman özentiler olacak sonuçta belli bi yaşta o dönemi yaşamaları gerekiyo bazı kesimlerin
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sundown

MesajTarih: Çrş 04.04.2007 0:30    Mesaj konusu: . Alıntıyla Cevap Ver

ne ilgisi var yaw şimdi konunun özentilikle ilgisi alla allaaa Rolling Eyes
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
seLLisonfire

MesajTarih: Çrş 04.04.2007 0:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Shocked Biri bnm yazdığım mesaja özentilikle ilgili quote yapmış valla ben ona cevap verdim kızma baba Razz

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hasanayvenli

MesajTarih: Çrş 04.04.2007 0:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben de konu oraya geldiği için öle içimden geleni yazmıştım tamam sakin sakin
Başa dön
ByTar

MesajTarih: Çrş 04.04.2007 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tabi yani insan anasının karnında öğrenemez metali
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Çrş 04.04.2007 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

e yani.aslında hepimiz özenerek başlarız da.özenmek ile özenti olmak arasında da belli çizgiler vardır.
jawbreaker555

MesajTarih: Cum 27.04.2007 19:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Genel olarak bakarsak 70li yılların sonunda 80 li yılların başımda bu müzik bi kaç işci tarafından icra edilmeye başladı.Kısa sürede yayılmaya başlayan bu müzik o dönem insanını bayagı etkileyip hayatına girip gözlerini açmasını sagladı.70 lerde Black Sabbath la başlayan bu akım günümüze kadar hiç eskimeyerek geldi.Zaman ilerledikçe metal müzikte içinde akımlara ayrılmaya basladı.JUDAS PRIEST IRON MAIDEN Black Sabbath Deep Purple Ac/Dc Motorhead Manowar Led Zeppelin Kiss STRATOVARIUS Dio Rainbow Twisted Sister la baslayan heavy akımı zamanla bu müzigin begenilip populerleşmesiyle kendi içinde dallara ayrıldı.Mtv nin körpe beyinlere nirvanayı deti dütü metal rock die tanıttı.Bu müzigin mtv tarafından yaygınlastırılmasıyla detler dütler piyasayada üremeye baslayıp metali boktan bi noktaya taşıdılar.Kısaca gercek metalci ona dayatılan yargıları kabul etmeyip üstüne giderek haklarını arar ve koyun olmayı reddederek sürüden kendini soyutlar bu da emperyalist ve baskıcı güçlerin işine gelmez.Genclerin sürüden biri olmalarını isterler.Bu yüzden heavy metalin durdurulması istenir.Bu durdurma akımını mtv en iyi şekilde yapmaktadır.Yapılan bu politikalar sonunda heavy metali kısmen yıpratmıstır ama tamamen ortadan kaldıramamıstır.EE baktılar yıkamıolar yeni akımlar yaratma yolunu seçmişlerdir.Yaptıkları her mzigin sonuna metal rock takısı getirerek gencleri zehrleyip hm yi içten fetetme cabalarına girişmişleridr.80 li ve 90 lı yıllar heavy metalin altın cagını yasadıgı dnemlerdir.Gruplar bu dönemlerde bayagı etkndirler.90lı yılların basına geldigimzde gencler yapılan politikalar sayesinde ilgi alanlarını iyice degiştirmişlerdir.90lı yıllara ait 2 şeyden nefret ediorm.Halford ve Bruce un gruplarından ayrılması.Bu dnem heavy metal icin cok verimsiz gecmiştir.Fakat 2000 li yıllara geldigimizde heavy metal 90 larda bıraktıgı altın cagına yeniden dönmenin ısıklarını yakmıstır.Kısaca yapılan bu politikalara karsı gözümüzü acıp sürüden biri olmamalıyız!!!
Başa dön
Metallic-Aga-Return
Kullanıcı siteden atılmış

Nerden: veya kim oldugum önemli degil önemli olan amaçlarým görüþler

MesajTarih: Pzr 29.04.2007 16:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ByTar demiş ki:

ögrenır abi benım dayım gıbı pskıkopat bı dayınız varsa ögrenırsınız adam bana annem hamileyken annemın karnınna tutup slayer dır megadeth dir iron maiden dır grupları dınletırmıs şimdi hastasıyım o grupların ben anne karnında metal ögrenenlerdenım yani Razz ha ama sımdı sokakada gören yasım geregi şey dıyebılir ergenız ya 17 18 vs özentidir bu dıye yaş kesımım sagolsun metalide eritip tuketmek uzere gercı( oyle bir şey olamaz onlar için biter ama kemik dinleyici için ölene kadar metal vardır...)
Başa dön
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Sal 01.05.2007 12:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Metallic-Aga-Return demiş ki:
ByTar demiş ki:

ögrenır abi benım dayım gıbı pskıkopat bı dayınız varsa ögrenırsınız adam bana annem hamileyken annemın karnınna tutup slayer dır megadeth dir iron maiden dır grupları dınletırmıs şimdi hastasıyım o grupların ben anne karnında metal ögrenenlerdenım yani Razz ha ama sımdı sokakada gören yasım geregi şey dıyebılir ergenız ya 17 18 vs özentidir bu dıye yaş kesımım sagolsun metalide eritip tuketmek uzere gercı( oyle bir şey olamaz onlar için biter ama kemik dinleyici için ölene kadar metal vardır...)

maşallah ne dayılar varmış Laughing Laughing
sundown

MesajTarih: Çrş 02.05.2007 2:49    Mesaj konusu: . Alıntıyla Cevap Ver

her eve lazım böyle bi dayı Laughing
Başa dön
bado66

MesajTarih: Sal 15.05.2007 14:07    Mesaj konusu: Re: . Alıntıyla Cevap Ver

sundown demiş ki:
her eve lazım böyle bi dayı Laughing

Ben dinlettim de ne oldu? Müslüm dinliyor bizimki..Smile
Başa dön
behemod

MesajTarih: Sal 15.05.2007 15:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ne olmuş yanii benim hacı dedem de yusuf islam dinllettirmiş ama : TERS TEPKİ Smile
Başa dön
sundown

MesajTarih: Çrş 23.05.2007 2:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

demek doğuştan fanatik olabileceği gibi doğuştan metalcilerde var bu melekette. enteresan:)
Başa dön
PuNcHiE

MesajTarih: Çrş 23.05.2007 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kerry King Lamb of God hakkında "Yeni nesil amerikan heavy metali böyle olmalıdır" demiş. Demek ki Lamb of God bu işi hakkıyla yapıyor. Üstüne üstük popüler bir grup. Yani heavy metal ölmez. Eğer siz 80'lerin heavy metalinden bahsediyorsanız orasını bilemem.
childd

MesajTarih: Cum 02.01.2009 21:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yazı yazılalı uzun süre olmuş sanırım. Ben Lamb of God grubuna öncelikle heavy metal diyemem,kerry king bok yemiş. Kerry'den böyle bir laf beklemezdim konuya gelirsek. Bir tane yazar der ki heavy metal için şu yorumu söylemiştir. Canavar'a ne kadar vurursanız vurun canavar daha da büyür ama ölmez,onu öldürmek istediler,parçalamak istediler ama bunu başaramadılar der. 80'lerin Heavy metal'i bambaşkadır.

Saxon
Motorhead
Judas Priest
Black Sabbath
Manowar
Accept

Daha niceleri bunlar ölmez. Albümleriyle adeta tarih yazmışlardır. Heavy metal'i veya Rock'n roll'u daha yılbaşı akşamı doyasıya yaşadık,nasıl ölebilir ki ölemez tabiki de,çünkü o ölümsüzdür. Ama hayat değişim içindedir,değiştiğini söylüyorsan bu konu hakkında doğruluk payın olabilir. Daha eskilere dönersek boyutlar farklılaşır. 80'lerin Heavy metal'ini ya da Hardrock'ını veya 80's rock'ı dinlerseniz beni daha iyi anlayacaksınız.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 02.01.2009 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende 70'lerin rock müziğinin en derinlikli olduğuna inanıyorum. 80'lerde rock müziğin içi boşaltılmış olarak sunulmuştur dinleyicilere, yani eğlencelik, sex, uyuşturucu falan filan... müziklerse bir diğerinin aynısı gibi bence ama 70'ler olayı tamamen içe dönük rock müziğin gerçek anlamını düşünsel boyutunu içerisinde taşır. 70'lerdeki bir deep purple ile 80'lerdeki deep purple tamamen farklıdır. aynı olayı başka gruplar içinde söyleyebilirsiniz. soruya gelirsek heavy metal şu zamanda son zamanlarını yaşıyor bence. çünkü artık klasik heavy metal olsun, glam metal olsun, başka tarzlarda olsun aynısının tıpkısı albümler üretilmeye başlandı ve gerçektende içi boş- örnek guns'n roses chinese democracy- albümler çıkmaya başladı. müzik tıkanıyor. başka taraftan gidersek artık bir ac/dc'nin, saxon'un, motörhead'in bundan sonra çok mükemmel albümler çıkartamayacağını düşünüyorum, çünkü yapacaklarını yaptılar, bir döneme damgasını vurup eninde sonunda bir kenara çekilmeleri yakındır bu grupların.

rock müzik 70'lerde yapılmıştır, ondan sonrası sadece etkilenmedir.
childd

MesajTarih: Cmt 03.01.2009 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Enchant o sözüne katılıyorum tabiki de asır icraat 70'lerde yaşanmıştır. 70'ler dediğim şöyle yani 60'ların sonuna doğru hareketlenmeler olmamış mıdır,Protest müzik olmuştur. The Beatles buna en iyi örnek olmaz mı sence,John Lennon önderliğinde yürüdüler. Ben 80'leri heavy metal adına söylemiştim sadece. Motorhead'in Ace Of Spades,Iron Maiden'in Iron Maiden,Judas Priest'in British Steel gibi albümler unutulamaz herhalde. Sen hippi hareketini de bilirsin,Jimi Hendrix'in katıldığı bu konuya büyük bir örnektir. Tabiki de etkilenme vardır,etkilenme olmadan müzik olamaz,ama kendi müziğini yaratanlarda vardır. Şöyle bir bakınca Black sabbath'dan kim etkilenmedi ki diyorsunuz. Ya da Deep Purple'den kim etkilenmedi ki diyorsunuz. Heavy metal piyasasının öldüğü değil de değiştiği kanısındayım,eminim ki benle birlikte de birçok kişi bu düşüncededir. Misal olarak şimdi airbourne grubunu gösterebiliriz. Tabi aramızda farklı düşünceleri olanlarda vardır.
Başa dön
ByTar

MesajTarih: Cmt 03.01.2009 14:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaratıcı sesler her zaman çıkıyor ve çıkmaya devam edecek. metal bir şekilde bir yolunu bulup ve eskilerden ilham alıp kendini geliştirerek varlığını sürdürecek.
childd

MesajTarih: Cmt 03.01.2009 14:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Black Sabbath'ın etkilediği gruplar saymakla bitmez açıkçası. Öncelikle Black sabbath'ın imajı nedeniyle ,black metal gruplarını etkilemiştir, bu sayede türemiştir. Candlemass denen grupta Black sabbath'tan etkilenmiştir. Çünkü black sabbath'ın ilk albümleri melankolik havasındadır. Karanlık rifflerle donatılmıştır. Candlemass'ta black sabbath'tan etkilenerek ortaya kendi müziğini çıkarmıştır.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız