Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Rock müzik ve ayıklama dönemi....
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Rock müzik ve ayıklama dönemi....
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

her gitar calan rock grup kurabilir mi? kurabilirlerse muzik ve tarz ayrimciligina nasil varacagiz?
hayir ?
63%
 63%  [ 23 ]
evet ?
16%
 16%  [ 6 ]
ve neden?
19%
 19%  [ 7 ]
Toplam Oylar : 36

Yazar Mesaj
radikalrock

MesajTarih: Cum 15.06.2007 13:15    Mesaj konusu: Rock müzik ve ayıklama dönemi.... Alıntıyla Cevap Ver

her gitar calan rock grupkurabilir mi?o zaman nasil bir muzik ayrimciligina gidilebilir?....yani bunca gercek rock muzisyenine haksizlik yapmis olmazmiyiz?kaldi ki rock bir felsefe ve sanatcilarinin her turlu duygularini muzigin siddetine bagli olarak haykirmasi hatta kufur etmesi degilmidir?....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
radikalrock

MesajTarih: Cum 15.06.2007 13:16    Mesaj konusu: Re: rockmuzik ve ayiklama donemi.... Alıntıyla Cevap Ver

radikalrock demiş ki:
her gitar calan rock grupkurabilir mi?o zaman nasil bir muzik ayrimciligina gidilebilir?....yani bunca gercek rock muzisyenine haksizlik yapmis olmazmiyiz?kaldi ki rock bir felsefe ve sanatcilarinin her turlu duygularini muzigin siddetine bagli olarak haykirmasi hatta kufur etmesi degilmidir?....
Başa dön
kosovian

MesajTarih: Cum 15.06.2007 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kuramaz.rock demek sadece elektrogitar ve davul demek değildir ; bu şekilcilik olur(ankarada konur sokakta bu şekilcilikten nasibini almış insanları görebilirsiniz).

tam bir tanım yapamam.sadece yaptığı işi çok iyi yapamasa da özen gösteren,gayret eden insanlara saygım vardır ve onları desteklemek için gider albümlerini alırım.

rock demek küfür demek değildir elbette,şarkıda sadece küfredenler,bu müziği sadece gitarlara abanıp böğürmek olarak görenler rockun ne olduğunu anlayamamış kişilerdir.rock ; daha çok bir duyguyu,bir mesajı mümkün olan en doğal ve etkili biçimde müziğe dökmektir bence.
behemod

MesajTarih: Cum 15.06.2007 13:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ülkemizdeki pop pardon rock gruplarına bakıyorumda sanırım 2 akor öğrenip albüm yapabiliyorsunuz.yani olurlar hocam.ülkemizde zaten küfür eden kaç pop pardon rock grubu var bilmiyorum ama kraltv küfüre karşı bir kanal.açık popolara değil.işinin hakkını veren gruplar da var ama onlarda yaşlandı azcık.fiziken.neyin felsefesi kaldı artık aşk tan başka bilmiyorum bu müzikte.
Başa dön
kosovian

MesajTarih: Cum 15.06.2007 23:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abi ne diyosun artık ayağına mor konvers çekip elinde baget çeviren kendine davulcu demeye başladı o hallere düştü piyasa.
kosovian

MesajTarih: Cum 15.06.2007 23:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence gayet güzel bir başlık.sorgulanması gereken bir konu
strinzi

MesajTarih: Cmt 16.06.2007 7:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesilikle sorgulanması gereken bir konu.şimdi birde şu açıdan bakalım yukardaki bir arkadaş türkiyedeki rock gruplarının pop yaptığını söylemiş .aslında bir anlamda öyle ama neden? kendi istedikleri için değil! kesinlikle zorlandıkları için ,gerçek anlamda rock müzik içinde ticari endişe taşıdığı için, bu işleri yapanlar, ayarlayanlar tarafından gruplaraistedikleri tarz veya yapmak istedikleri müzik yaptırılmamakta gruplarda albüm yapalımda ilerde parayı bulunca istediğimiz tarzı yaparız yani kendi istedigimizi çalıp söyleriz mantığında düşünüyor... açıkçası türkiyede genel anlamda gerçek rock müzik kitlesi yok özellikle şu son zamanlarda converse giyen, siyah giyinen kendi birşey sanıyor .bir triplere giriyor! gerçek müzik kitlesi bu tipler değil! bunlar sadece ve sadece internetten abuk subuk bir kaç grubun mp3 nü indirip,ezberler ve kendilerini bir kitle gibi gösterme çabasına girerler. bana göre göre rock müziği gerçek anlamda anlayabilmek,kavrayabilmek sevebilmek için bu işlerle ilk uğraşan ve dünyayı yerinden sallayan babalar dinleyerek gerçek kaliteli bir rock müzik dinleyicisi olursun veya kaliteli bir müzisyen. veya bir gitaristsen bir jimi hendrix,malmsteen,srv ne biliyim bu işi gerçekten layıgı ile yapanlardan dinleyerek izleyerek öğrenebilirsin. rock müzik te böyle işte bir beatles,quuen, vs... dinlemeyen ve ya zamanında dinlememiş bir rock çı düşünemiyorum söylediklerim ne kadar doğru bilemiyorum ama bana göre doğrular bunlar.
"Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... ''
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kosovian

MesajTarih: Cmt 16.06.2007 11:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında müzisyen olmak nasıl bir meziyetse,dinleyici olmak da öyle bir meziyet.

kısaca "ben rock dinleyicisiyim" diyen birinin ilk başta müzik nedir ne değildir bilmesi gerek.yani klasik müzik,olsun başka müzik türleri olsun zamanında dinlemiş(ki ben klasik müziği hala severek dinlerim) ve bunların tadına varmış biri olmalı.

bir çok genç şimdi "abi alaktro alcam grup kurcam hemen" düşüncesinde.bir kere gerçekten sağlam bir şeyler yapmak,ortaya iyi bir şeyler koyabilmek için öncelikle bu işin öyle hemen olmayacağını kabul etmek gerek.sanat aceleye gelmez.

şimdiye kadar piyano,klarnet ve flamenko gitar çalmış biri olarak diyorum ki elektro gitara başlamadan önce en az iki yıllık bir klasik gitar çalışması gereklidir gerçekten iyi bir gitarist olmak isteyenler için(özellikle konur sokakta sadece akor basarak kendini muhteşem gitarist sanan insanları gördükten sonra bu görüşe şiddetle katılacaksınız).

özetlemek gerekirse ister rock,ister başka bir tür olsun ; müzik yapmak isteyen kişi öncelikle iyi bir dinleyici olmalı , sonrasında işi aceleye getirmeden azimle çalışmalıdır.gerisi şekilciliktir,boştur...
rocksyek

MesajTarih: Cmt 16.06.2007 17:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı:Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip
olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış
kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız.
Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
Lacey

MesajTarih: Cmt 16.06.2007 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hayır, her gitar çalan değil ama benim kriterlerime göre kuruluş aşamasındaki grupta ;

-istekli elemanlar
-şarkı sözü yazma potansiyeli
-karşılıklı sevgi-saygı
-orjinallik

olmalı.

bunlardan biri bile eksik olsa o grup yok olur zaten.
haa mesela sadece "şarkı sözü yazma" konusunda iyi olmayan olabilir, nasıl = eğer sadece cover grubuysa. ama ben cover grupları katmıyorum; kendine ait bestesi olmazsa o grup benim için bir hiçtir.
Başa dön
necroshine

MesajTarih: Pzr 17.06.2007 10:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçenlerde forumda yazılan bi yazıyla örnek vereyim bir üye başka bir üyeye ankaraya gelde beraber bi grup kuralım dagıtalım ortalıgı yazıyor ama onu hiç tanımıyor sadece yazdıklarıyla ortalıgı dagıtabiliyorlar insanlar bu mantıkla ilerledikce rock müzik gelişemez vede bundan dolayı ortalıkta gruptan gecilmiyor
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Daishuman

MesajTarih: Pzr 17.06.2007 10:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok haklısın..bu düşünce tarzıyla ancak yeni arkadaşlıklar kurulabilir..ama müzik namına pek bir ilerleme olacağını sanmıyorum..gitarı tıngırdatmayı öğrenen hadi beyler grup kuruyoruz diye ilanlar veriyor..bu kadar basit olmamalı..eskiden 6-7 sene bu işin peşinden koşan adamlar,ince eleyip sık dokur ve ortaya harika gruplar çıkardı..artık ortalık amatör grup çöplüğüne dönmüş durumda
Başa dön
kosovian

MesajTarih: Çrş 20.06.2007 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten son dönem gençliğinin amacı da müzik değil yeni arkadaşlıklar ve karı kız
betus32

MesajTarih: Pts 25.06.2007 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rock müziği sadece gitarmı temsil edio gitar tüm müziklere yakışıo sadece rocka özel bişiy değil
Başa dön
valmarque

MesajTarih: Sal 26.06.2007 13:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok fazla amatör grup var piyasada ve özellikle ankarada. Adı geçen sokaklarda bonus kafalı sırtında gitarı ayağında malum ayakkabıları ile çok genç arkadaşımız var ve tabi yanlarında arkadaşları ! Durup düşünmk lazım bir yerde amaç ne ola ki diye . Kaliteli, özgün ve bence doğal bir şeyler yapmak mı değil mi ? Değil in cevabı açıkcası çok da tanımadık bir şey olmasa gerek !
Başa dön
disturbed_one

MesajTarih: Sal 26.06.2007 15:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kosovian demiş ki:
ben bu gençliğin içinde yaşıyorum maalesef.

geleceğe yönelik amaçları olmayan (aslında bi amaçları var ama neyse),müziğe gönül vermemiş,müziği egosunu tatmin etmek için kullanan asalaklar.

örneğin 4 aydır grup kurmaya çalışıyorum fakat hala ortaya bişeyler çıkaramadım.o kadar disiplinsiz insanlar var ki! "repertuarda duman mutlaka olsun seyirciler hep bir ağızdan söyler abi" gibi popülist düşünceye sahip tipler,rock müziğe sadece çalalım,eğlenelim gözüyle bakanlar,kendine rocker-metalci-gitarist sıfatlarını kolaylıkla yakıştıranlar ve niceleri...

her eline gitarı alan grup kurmasın yeter artık.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
dumanduman

MesajTarih: Sal 26.06.2007 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aceba bızım turkıyemızde rock kac senedır yapılıyorki bı ayrıma varalım...unutmayalımkı gunumuzdekı kadar rock grupları baska hangı donemde cıkmıstır...elalemın ulkesınde (amerıca)hergun bu kadar album ve grup cıkıyodur neden: cunku adamların yapacak mali olanakları bızden fazla ve bız buna ragmen hala ulkemızdekı grupları tutup ordakılerle kıyaslıyoruz bundan vazgecelım...eger sartlar esıt olursa ınanıyorumkı bızımde dunya capında albumlerı mılyonlar satan grup ve sanatcılarımız olacaktır...bence daha cok grup cıksın cıksınkı hakıkaten muzık yapmak samımiyetınde olanlar zaten pıyasada kalır samımıyetı kuramayan kaybolur gıder...cok grup cıkmalıki hakıkaten amacı muzık yapmak olan gruplarda bu pıyasaya girebılmelı...boylece begenılen grup ve sanatcılar kalacaktır...eger dunya capında bı ayrım yapmak gerekırse hippilerın donemındekı (68-69 ve 70 yıllardan bahsedıyorum) rockı ayrı bıyere koymak lazım ornekse jimi hendrix Eric Clapton Janis Joplin Led Zeppelinler vs vs yanı o donemler baskaydı tabı o donemde yasamak lazımdı bea...o donemın turkıyesıne bakarsak erkın koraylar cem karacalar o donemde bu sahsıyetlerınde elınde ımkanlar olsaydı onlarda belkı dunya capında ısler yapabılrdı yanı demek ıstedıgım turkıye her donemde bazı seylerı dunyanın gerısınde takıp etmıstır...suan yavas yavas ılerleme var en azından alet edevat konusunda...ayrıca buna sıtedekı rock gruplarınında fıkırlerını duymak lazım aceba onlar ne dusunuyorlar sonucta suankı rockı onlar yapıyor hıcbırıde cıkıp yapılan elsetırılere cevap verme zahmetınde bulunmuyor turkıyedekı rock grupları kendılerını dıgerlerınden ayıramıyormu ee o zaman nerde kaldı rockın cesıtlılıgı farklılıgı orjınallıgı onun ıcın sıtedekı butun rock grupları bu konularda neden acıklama yapmıyor merak ıcındeyım...sadece kendı bolumlerındeki arkadasların cok guzelsınız ,sızın fanınız,soyle ıyısınız boyle guzelsınız laflarına cevap verıyorlar...neden elestırılere cevap vermıyorlar hakkını aramayan ınsan nasıl bı yerlere gelebılır...

Hepinize Saygılar...
funkyduck
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 27.06.2007 10:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Her gitar çalan rock grubu kurmak ister mi asıl soru bu olmalı bence...
matrock2008

MesajTarih: Çrş 27.06.2007 19:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu kavram çok görecelidir!Kişiden kişiye değişir zevk,renk kavramı gibi Rolling Eyes ama sanırım benim cevabımı bi düşünür cevaplamış şöyle ki Arrow rock müziğin öncüsü Aşık Veysel'dir! Rolling Eyes
Yeteri kadar konuştum! ! !
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kosovian

MesajTarih: Cum 29.06.2007 12:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

disturbed_one demiş ki:
kosovian demiş ki:
ben bu gençliğin içinde yaşıyorum maalesef.

geleceğe yönelik amaçları olmayan (aslında bi amaçları var ama neyse),müziğe gönül vermemiş,müziği egosunu tatmin etmek için kullanan asalaklar.

örneğin 4 aydır grup kurmaya çalışıyorum fakat hala ortaya bişeyler çıkaramadım.o kadar disiplinsiz insanlar var ki! "repertuarda duman mutlaka olsun seyirciler hep bir ağızdan söyler abi" gibi popülist düşünceye sahip tipler,rock müziğe sadece çalalım,eğlenelim gözüyle bakanlar,kendine rocker-metalci-gitarist sıfatlarını kolaylıkla yakıştıranlar ve niceleri...

her eline gitarı alan grup kurmasın yeter artık.

bahsettiğin türden insanlar zamanla elenir zaten o konuda şüphem yok.aslında hepsinin temelinde kişilik problemi var.bundan bi 5 yıl sonra o adamları "boş gezenin boş kalfası" olarak göreceğiz muhtemelen.

gerçekten ortaya iyi bir şeyler koymak için elemanları iyi seçmek gerek.ve malesef iyi eleman pek kolay bulumuyor.ama hiç bir şey kolay değil zaten şu hayatta.

kendine metalci gitarist diyen tiplere de acıyorum.sanırım böyle insanlara en uygun lakap : alternatif tiki
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız