Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Deep Purple
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Deep Purple
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
geissler

MesajTarih: Pzr 01.04.2007 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

child in time, hush, smoke on the water gibi üstün şarkılar yapmışlar bana göre black sabbath tan bi adım öndedir deep purple...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Blackrider

MesajTarih: Pzr 01.04.2007 18:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biraz konuyu değiştirsek Smile
Son albümleri "Rapture Of The Deep" mutlaka edinilmesi gereken gayet başarılı bir albüm. Deep Purple her zaman Deep Purple diyorsunuz, yaşın hiç önemi yok. Eskisinden de çok progressive öğeler kullanmışlar. Steve Morse ve yeni klavyecileri etkilerini baya olumlu şekilde göstermişler. En baba DP albümlerinden biri olacak bence. Mükemmel bir geri dönüş onlar açısından. (uzun süredir albüm yapmıyorlardı) Arkasının geleceğine de eminim. 1 albümle bırakacaklarını sanmam. Hala dinlemediyseniz, bir kaç ay oldu çünkü çıkalı mutlaka bulun dinleyin, orjinal cd alın çünkü arşivde mutlaka olması gereken bir albüm.
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pzr 01.04.2007 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
albumu dun edindim ve kesinlikle muhtesem diger butun Deep Purple albumleri gibi. fakat muzik disinda ilgimi ceken iki nokta var birincisi album icerisinde grup tanitilirken Ian Gillan 'in karsisinda vocal yazmiyordu. diger herkesin enstrumanlari yazarken Ian Gillan tek basina bos duruyordu. baski hatasi mi diye dusundum ama boyle bi sey olacagini sanmiyorum.sonucta kac kez elden geciyordur. neden boyle yapilmis anlayamadim. ikincisi ise albumun arkasindaki tracklist su sekildeyken:

1- Money Talks
2- Girls Like That
3- Wrong Man
4- Rapture Of The Deep
5- Clearly Quite Absurd
6- Don't Let Go
7- Back To Back
8- Kiss Tomorrow Goodbye
9- Junkyard Blues
10- Before Time Began

bilgisayarda dinlerken su sekilde gozukmekte:

1- Money Talks
2- Girls Like That
3- Wrong Man
4- Rapture Of The Deep
5- Clearly Quite Absurd
6- Don't Let Go
7- Back To Back
8- Kiss Tomorrow Goodbye
9- MTV
10- Junkyard Blues

bu iki isi bi turlu cozemedim.

Album EMI yerine Blackmore's Night'tan tanidigim EDEL firmasindan cikmis bu da dipnot olsun Smile
ben de hazir albumden konu acilmisken eski bi yazimi buldum.
Yalniz,album cikali birkac ay degil 2 sene olacak nerdeyse.Bir de onceki album olan Bananas 2003'te cikmisti.Pek de uzun bi sure degil.Asil uzun zaman Abandon (1998) albumu ile Bananas (2003) albumu arasindaki sure; 5 yil Smile
Ayrica Japon versiyonunda bir de bonus track mevcut: Things I Never Said (Japaneses Bonus Track)

Album canavar tabi ki Wink orjinalini alip hemen arsivime ekledim
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 01.04.2007 20:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Blackrider demiş ki:
Biraz konuyu değiştirsek Smile
Son albümleri "Rapture Of The Deep" mutlaka edinilmesi gereken gayet başarılı bir albüm. Deep Purple her zaman Deep Purple diyorsunuz, yaşın hiç önemi yok. Eskisinden de çok progressive öğeler kullanmışlar. Steve Morse ve yeni klavyecileri etkilerini baya olumlu şekilde göstermişler. En baba DP albümlerinden biri olacak bence. Mükemmel bir geri dönüş onlar açısından. (uzun süredir albüm yapmıyorlardı) Arkasının geleceğine de eminim. 1 albümle bırakacaklarını sanmam. Hala dinlemediyseniz, bir kaç ay oldu çünkü çıkalı mutlaka bulun dinleyin, orjinal cd alın çünkü arşivde mutlaka olması gereken bir albüm.

ben rapture of the deep'e nazaran purpendicular'ı daha çok severim. progresif öğeler bence o albümde daha fazlaydı. loosen my strings'deki o morse solosunu hala unutamıyorum.
Blackrider

MesajTarih: Pts 02.04.2007 0:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[/quote]ben de hazir albumden konu acilmisken eski bi yazimi buldum.
Yalniz,album cikali birkac ay degil 2 sene olacak nerdeyse.Bir de onceki album olan Bananas 2003'te cikmisti.Pek de uzun bi sure degil.Asil uzun zaman Abandon (1998) albumu ile Bananas (2003) albumu arasindaki sure; 5 yil Smile
Ayrica Japon versiyonunda bir de bonus track mevcut: Things I Never Said (Japaneses Bonus Track)

Album canavar tabi ki Wink orjinalini alip hemen arsivime ekledim[/quote]

Kusura bakmayın ben tarihleri biraz karıştırdım. Bananas albümünü daha evvel çıktı gibi düşündüm fakat turneyi 2-3 sene sonra yapmanın komik olacağını düşünmedim Smile

Yıllar bahane albüm şahane diyip uzatmamak en iyisi Smile
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Sal 03.07.2007 0:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Led Zeppelin basligina guzel bi fotograf koydum. Buraya da aynen iletiyorum Smile

Led Zeppelin ve Deep Purple arasinda olan/olmayan senaryolar hep turetilmistir fanlar arasinda. Belki bu fotograf sahne arkasindaki durumu guzelce ortaya koyuyordur.

Catisma ve paranoya yapmamak gerekiyormus demek ki Smile
long_john_silver
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 06.07.2007 3:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sol bastaki amcayı cıkartamadim....
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Cum 06.07.2007 4:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

long_john_silver demiş ki:
sol bastaki amcayı cıkartamadim....

Paul Weller isimli muzisyen bi amca.
http://www.paulweller.com/index.php
Başa dön
Pire

MesajTarih: Cum 06.07.2007 13:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Paul Weller - you do something to me dinleyin adı geçmişken hehe
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
long_john_silver
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 14.07.2007 2:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

paul weller'ı biliyorum. bu elemanlarla muhabbeti varmış demek. pek aynı ayar değil müzikleri ya...
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 01.09.2007 13:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The 25 Coolest Guitar Solos
http://www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2007/08/06/the-25-coolest-guitar-solos/

1. “Sweet Child O’ Mine,” Guns N’ Roses
2. “Freebird,” Lynyrd Skynyrd
3. “One,” Metallica
4. “Comfortably Numb,” Pink Floyd
5. “Marquee Moon,” Television
6. “Crossroads,” Cream
7. “Purple Rain,” Prince
8. “Machine Gun,” Jimi Hendrix
9. “Ball and Biscuit,” The White Stripes
10. “While My Guitar Gently Weeps,” The Beatles
11. “Stairway to Heaven,” Led Zeppelin
12. “Eruption,” Van Halen
13. “November Rain,” Guns N’ Roses
14. “Alive,” Pearl Jam
15. “Paranoid Android,” Radiohead
16. “Maggot Brain,” Funkadelic
17. “Fortunate Son,” Creedence Clearwater Revival
18. “Time,” Pink Floyd
19. “Hotel California,” Eagles
20. “Cinnamon Girl,” Neil Young
21. “Yellow Ledbetter,” Pearl Jam
22. “Telegraph Road,” Dire Straits
23. “In Memory of Elizabeth Reed,” Allman Brothers
24. “Soma,” Smashing Pumpkins
25. “Scar Tissue,” Red Hot Chili Peppers

olaya bak; gitar sololarda en iyileri seçmişler ama içinde ritchie blackmore yok.:d
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pzr 02.09.2007 3:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gina geldi artik bu sacma sapan, muzikten uzak listelerden!
Hangi akil isidir bu anlamis degilim. Birincisi o listede solo diyemeyecegimiz sarkilar var ikincisi rock muzikten ve solo'dan bahsediyorsak Deep Purple/Ritchie Blackmore ismini duymamamiz imkansiz. Ama goruyoruz ki gene imkansizi basarmislar. 1 tane Deep Purple sarkisini gectim, hatta bi tane Ritchie Blackmore bir tane de Steve Morse (Sometimes I Feel Like Screaming) olmali. Lutfetmisler de Comfortably Numb ve Stairway To Heaven'i koymuslar. peh!!!

Child In Time, Wasted Sunset, Holy Man, Son Of Aleric, Strange Kind Of Woman, Highway Star, Lazy, When A Blind Man Cries, Burn, Mistreated, Stormbringer, Lady Double Dealer, Knocking At Your Back Door....
gider de gider daha.

Deep Purple yok madem, hani Rainbow? hani Queen?
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 04.09.2007 0:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
Gina geldi artik bu sacma sapan, muzikten uzak listelerden!
Hangi akil isidir bu anlamis degilim. Birincisi o listede solo diyemeyecegimiz sarkilar var ikincisi rock muzikten ve solo'dan bahsediyorsak Deep Purple/Ritchie Blackmore ismini duymamamiz imkansiz.

hadi onu geçtim, 1. sıradaki şarkının doğru düzgün ve ilgi çekici solosu bile yok. yani "stormbringer"ın solosu bile ne bileyim kaç tur attırır değil mi hocam; veya "the cut runs deep'in...ayıp ya!!!Wink
Daishuman

MesajTarih: Sal 04.09.2007 0:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daha çok şarkının popülerliğine bakılıyor sanki.
Başa dön
disturbed_one

MesajTarih: Sal 04.09.2007 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metallica'nın one solosunun olduğu listelerden ztn şüphe etmek çok normal.bi de van halen'in eruption solosunu ben anlamıyorum.bu solo neyi anlatıyor? bana hiçbirşeyi çağrıştırmıyor açıkçası.çok mekanik bi solo.ama deep purple'ın strange kind of woman,highway star,burn ... sadece teknik ve şovdan ibaret değil.çok çok daha fazlası.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Prş 13.09.2007 15:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eger populerlige bakiliyorsa direk Smoke On The Water 1 numarada olmalidir. Cunku dunyada gitar calmaya baslayan her gencin ilk caldigi notalar Smoke On The Water'in girisidir. Ve giristeki o 3 notayi hangi enstrumanla ve kime calarsaniz calin size Smoke On The Water diyecektir. Bundan daha belirgin ve kült olmus bir melodi yoktur.

Keske kendi icinde celismeyen bi anket yapilsaymis. Ama muzik adina yapilan anketler her zaman "b.ktan" olmustur ne yazik ki..
MYLIFEMYWIFE

MesajTarih: Cum 14.09.2007 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Listede sadece 2 GNR şarkısı olması garip asıl,halkoylaması yapmışlar çünkü.

"1. sıradaki şarkının doğru düzgün ve ilgi çekici solosu bile yok" , axl çarpar bööle konuşmayın Smile
man-erg

MesajTarih: Cum 14.09.2007 11:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu anketler genelde Amerika kökenli oluyor, Amerikalıların müzikten ne kadar anladıkları da bilinen bişey. bu anketleri ciddiye almaya gerek yok, takmayın kafaya. aynı anket Avrupa genelinde yapılsa bir tane bile ortak şarkı çıkacağını sanmıyorum Wink

Smoke on the Water ya da bu tür anketlerde nadiren de olsa karşılaştığımız Highway star sololarına kadar ritchie'nin yüzlerce harika solosu var. '76 dünya turundan Stargazer ve Catch the rainbow soloları Ritchie'nin dorukları. On stage'deki CTR ve Nurnberg'teki Stargazer soloları official konser albümleri içerisinde en iyileri.
MYLIFEMYWIFE

MesajTarih: Cum 14.09.2007 11:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bana da Avrupalıların müzik zevki ters gelir Smile ,artı anket nette yapılmış.

Müzik gibi göreceli ve subjektif beğeninin temel olduğu bir sanat dalında anketlerin,listelerin anlam taşıması tabii ki beklenemez.

Bu anketler iyiyi güzeli değil belki popülariteyi gösterir bir nebze sadece.
rock-the-boy

MesajTarih: Cum 14.09.2007 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[quote="K_r_m"]

/quote]

abi o değil de, robert plant'ın hali ne böyle yaa, ilk defa yaşlılığında bu kadar kötü bi fotoğrafını görüyorum, artık sadece "onursal lider" olduğunun resmi belgesi bu resim Laughing
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27  Sonraki
25. sayfa (Toplam 27 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız