| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
hakan_el

|
Tarih: Cmt 07.07.2007 21:25 Mesaj konusu: |
|
|
Zeitgeist`i dün aldim ve dünden beri 5 defa dinledim simdiye kadar. Harika olmus albüm elimden düsmüyor. _________________ Öyle güzel bir ev, öyle güzel bir bahce,
Telas yok, sürpriz yok, lütfen!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
mellon_collie

|
Tarih: Pts 09.07.2007 0:12 Mesaj konusu: |
|
|
smashing pumpkins resmi sitesinde tvlere verilecek klip gösteriliyor
linki:http://www.smashingpumpkins.com/news_1158
ben çok beğendim klibi, 60ların o sürrealist politik havası yakalanmaya çalışılmış günümüzün ilgisiz ortamına rağmen.... _________________ i've been waiting like a knife
to cut open your heart
and bleed my soul to you... |
|
| Başa dön |
|
 |
duurock Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 11.08.2007 22:58 Mesaj konusu: |
|
|
ilgilenenlere dream tv de haftasonu bu gruba yer veriolar..... _________________ ol dersen olurum istersen; öl dersen ölürüm görmeden!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
darkwalker

|
Tarih: Sal 21.08.2007 3:22 Mesaj konusu: |
|
|
Gidebilecez mi acaba??
sanmıyorum  |
|
| Başa dön |
|
 |
bluebluesband Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 21.08.2007 3:34 Mesaj konusu: |
|
|
| basçıları ginger reyes çok güsel bişe yahu |
|
| Başa dön |
|
 |
hakan_el

|
Tarih: Pts 27.08.2007 15:58 Mesaj konusu: |
|
|
Yeni albümden söz edilmiyor hic. Zeitgeist mükemmel üstü birsey olmus. Albümde 1,2 ve 3 yildizli sarkilar var. Bu yildizlara göre tek yildizli sarkilar; Billy Corgan ile Jimmy Chamberlin'in, cift yildizli sarkilar; BC, JC ve Terry Date'in, üc yildizli sarkilar ise; Thomas Baker, BC ve JC'in ortak calismalari. Albümün neredeyse yarisini olusturan bu tek yildizli sarkilar benim en cok begendiklerim. Diger Smashing Pumpkins albümlerine göre gitarlar cok daha yogun ve serttir Zeitgeist'ta. Siamese Dream ve Mellon Collie and the Infinity Sadness'deki o akustik ve akustik karisimi olan parcalardan eser kalmamis. Belki bu James Iha'nin yeni albümde olmayisindan kaynaklaniyordur. Gruba son üc-bes aydir bu kadar büyük ilgi duydugum icin pek bilgi sahibi degilim. Yeni albüm hakkinda yorumlarinizi ve grupla ilgili daha fazla bilgi sahibi olan arkadaslarin bu bilgileri burada paylasmalarini bekliyorum. _________________ Öyle güzel bir ev, öyle güzel bir bahce,
Telas yok, sürpriz yok, lütfen!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
mellon_collie

|
Tarih: Pts 27.08.2007 23:13 Mesaj konusu: |
|
|
albüm ağustos ortasına kadar türkiye'ye gelmediği için internetten indirmek zorunda kaldım; fakat benim de izlenimim zeitgeist'ın 7 yıllık bir aradan sonra smashing pumpkins'in yapabileceği en iyi albüm olduğu yönünde...
bir kere baştan beklentileri azaltmak lazım çünkü james iha da darcy de bu yeni oluşumda olmadıkları; jeff schroder ve ginger reyes'in de parçalara katkıda bulunmadıkları gerçeği göz önünde bulundurularak geniş bir parça skalası beklenmemeli...
smashing pumpkins, sadece iki kişiden oluşuyor aslında; geri kalanlar bir nevi "touring personnel"... bu yüzden james iha'nın veya darcy'nin getirebileceği farklılıklar beklenmemeli
yine de billy corgan, her albümde olduğu gibi, arkadaki darcy-james vokallerinin eksikliğini hissettirmemek için bolbol "çok sesliliğe" başvurmuş (bkz.bleeding the orchid, starz)
albümün çıktığı 10 ağustos günü verdiği mesajda, zeitgeist'ın normal smashing pumpkins albümlerine pek benzemeyeceği, biraz daha günümüz ritmini yakalayacağı yönünde beyan veren billy corgan, ne mellon collie'nin akustik melankolisini, ne adore'un baterisiz elektronikliğini, ne de machina'nın olgun aşkını düşünüp, doğrudan köklerine, gish ve siamese dream'e inmiş. (mesela cherub rock esintili parça fazlalığı var) genelde işini keyboardlarla gören billy, zeitgeist'ta kendini distortionlara atmış...(bkz.tarantula)
sözler yine değişik, birkaç parça dışında, (bkz.neverlost) daha politik, şahsen ben, billy'den machina tarzı şiirler beklemiştim ama günümüz ruh halini iyi yansıtmış sözler...zaten albüm kitapçığındaki resimlere de uyuyor verilmek istenen mesaj
benim albümde özellikle beğendiğim parçalar: tarantula, doomsday clock (transformers soundtrack'inde yer alıyot), neverlost, starz ve god and country...
bir smashing pumpkins fanatiği ne kadar objektif olabilirse o kadar oldum; benim tavsiyem albümü bir an önce edinmeniz yönünde...
bu arada küçük bir not: yeni klip that's the way (my love is)'e çekilecek- yönetmen, tarantula'yı da çeken P.R.Brown _________________ i've been waiting like a knife
to cut open your heart
|
| Başa dön |
|
 |
EmilioDeCarro

Kayıt: Apr 10, 2006 Mesajlar: 1387 Nerden: Nora (Alternatif Metal - Ankara)
|
|
| Başa dön |
|
 |
darkwalker

|
Tarih: Sal 28.08.2007 0:51 Mesaj konusu: |
|
|
| Mellon Collie and the Infinite Sadness albümünü o kadar istekle ve defalarca dinlerdim ki zamanında..Ama artık nedense eski ruhu kalmadı grubun..Belki de 2000 yılların elektronik soundu derinden etkilemiştir Smashing Pumkins'i... |
|
| Başa dön |
|
 |
mellon_collie

|
Tarih: Sal 28.08.2007 1:30 Mesaj konusu: |
|
|
| darkwalker demiş ki: | | Mellon Collie and the Infinite Sadness albümünü o kadar istekle ve defalarca dinlerdim ki zamanında..Ama artık nedense eski ruhu kalmadı grubun..Belki de 2000 yılların elektronik soundu derinden etkilemiştir Smashing Pumkins'i... |
ya Smashing Pumpkins'i bilmem ama Billy Corgan'ı etkilediği kesin (gerçi ikisi de bir yerde aynı şey değil mi ) bunun en iyi örneğini Billy'nin solo albümü "TheFutureEmbrace"te görmüştük zaten
Smashing Pumpkins de en elektronik albümünü Adore'la yaptı ve zaten belki de Jimmy Chamberlinsiz albüm grubun dağılma sürecini hızlandırdı. Ben Zeitgeist'ı düşündüğüm kadar elektronik bulmadım; ama bir Mellon Collie.. de değil..
Yine de gruptan bir mcatis beklemek yersiz olur diye düşünüyorum; çünkü o dönemin müzik anlayışıyla bugünki çok farklı ve bu ister istemez müzisyeni etkiliyor. Ayrıca grubun başından bir ayrılık, 3 fire (hadi melissa'yı da sayalım) ve billy'nin solo albümünü de sayarsak iki başarısız çalışma geçti...parçalarda değişiklik olması doğal..
yine de en sevdiğin albümleri ne diye sorsanız: mellon collie ve siamese dream derim o da ayrı konu _________________ i've been waiting like a knife
to cut open your heart
|
| Başa dön |
|
 |
denoktabenokta

Kayıt: Mar 07, 2005 Mesajlar: 1123 Nerden: müsait bi yerden!
|
Tarih: Pts 01.10.2007 13:06 Mesaj konusu: |
|
|
Billy de sanki hep kendimi buluyorum yahu...''Today is the greatest day i ever known'' derkenki hüznünde mesela... _________________ www.myspace.com/denoktabenokta |
|
| Başa dön |
|
 |
lamb

|
Tarih: Pts 01.10.2007 13:57 Mesaj konusu: |
|
|
metalik sound'dan, hönkürerek şarkı söyleyenlerden nefret ederim ama Pumpkins bir başka, Billy Corgan'ın XYU adlı şarkıda boğazını yırtarcasına haykırması insanı gaza getirmiyor değil hani _________________ www.britrocktr.com > Brit, Indie, Alternative, Post Punk, Punk Rock, Synthpop, Krautrock, New Wave, Progressive, Industrial, Psychedelic, Trip Hop, Drum&Bass, Electronic, Lo-Fi, Downtempo, Ambient, Chill Out, Psychill, World, New Age, Ethnic, Jazz |
|
| Başa dön |
|
 |
illnino

|
Tarih: Pts 01.10.2007 15:19 Mesaj konusu: |
|
|
Vh1 Rocks'ta izleye izleye sevdim
Son albümden Tarantula favorim. _________________ Ultraslan |
|
| Başa dön |
|
 |
mellon_collie

|
Tarih: Sal 02.10.2007 20:51 Mesaj konusu: |
|
|
Yeni klip That's The Way (My Love Is)'e çekildi....
http://www.youtube.com/watch?v=2Rp8MzzUcTE _________________ i've been waiting like a knife
to cut open your heart
|
| Başa dön |
|
 |
pj_harvey Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 02.10.2007 22:32 Mesaj konusu: |
|
|
Evet izledim pek bi begendigim sarkinin klibide guzel olmus. |
|
| Başa dön |
|
 |
pj_harvey Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 25.12.2007 10:07 Mesaj konusu: |
|
|
Smashing Pumkins 4 akustik parçadan oluşan bir EP yayınlayacaklarını açıkladı.
American Gothic adında olacak EP grubun 2007-2008 turnesinin boşluklarında kaydedildi.
EP’nin prodüktörlüğünü Roy Thomas Baker, Billy Corgan ve Jimmy Chamberlain yaptı.
EP’nin kayıtları Los Angeles’da Pass Studio’da gerçekleşti.
'The Rose March'
'Pox'
'Again, Again, Again (The Crux)'
'Sunkissed' _________________ BeN-SeN-O |
|
| Başa dön |
|
 |
illnino

|
Tarih: Cmt 29.12.2007 18:34 Mesaj konusu: |
|
|
Bunların akustik şarkıları bayıyor adamı. _________________ Ultraslan |
|
| Başa dön |
|
 |
didi_in_chains

|
Tarih: Pzr 30.12.2007 0:13 Mesaj konusu: |
|
|
Ben bayılıyorum akustik şarkılarına halbuki.. _________________ "Who the fuck is Alice?" |
|
| Başa dön |
|
 |
Bestial

Kayıt: Jul 07, 2005 Mesajlar: 859 Nerden: Şimdi Zonguldak.
|
Tarih: Sal 12.02.2008 2:17 Mesaj konusu: |
|
|
Aslında rock'n coke 2007'ye Smashing Pumpkins için gidilirdi. Gerçi geçen sene de çok iyi gruplar geldi. Muse, Placebo falan. Bu grupların dışında pek bir şey kalmadı Pumpkins için. Bir daha gelsinler, today şarkısı ile coştursunlar bizi =] _________________ http://Myrockpage.com '' Senin Yerin '' seni bekliyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
disturbed_one

|
Tarih: Pzr 20.07.2008 4:53 Mesaj konusu: |
|
|
Billy Corgan vokal yapmayıp sadece gitar çalsa,grubun bestelerini üretse çok daha fazla seveceğim bir grup olurdu. _________________ keep on rockin' in the free world
last fm |
|
| Başa dön |
|
 |
|